Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Ηλεία: Πρώτο κουδούνι στις 9/1 για 75 προσφυγόπουλα της Μυρσίνης


Ηλεία: Πρώτο κουδούνι στις 9/1 για 75 προσφυγόπουλα της Μυρσίνης
Του Γιάννη Σπυρούνη

Στα θρανία θα κάτσουν από την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, 75 προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο Κέντρο του LM Village στη Μυρσίνη Ηλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr αναμένεται η έκδοση του σχετικού ΦΕΚ ώστε τα παιδιά Συριακής καταγωγής να αρχίσουν να φοιτούν στα ελληνικά σχολεία της περιοχής.

Με βάση τις ίδιες πηγές από τα 119 παιδιά που βρίσκονται στο Κέντρο Φιλοξενίας της Μυρσίνης, 75 συνολικά θα φοιτήσουν σε σχολεία. Τα 47 θα πάνε στο δημοτικό, σε απογευματινή βάρδια που διαμορφώνεται από τις 2 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα. Τα υπόλοιπα θα πάνε στο νηπιαγωγείο το οποίο θα λειτουργήσει εντός της δομής στη Μυρσίνη. Μάλιστα αυτές τις ημέρες αναμένεται να γίνει και ο τελικός έλεγχος καταλληλότητας στους χώρους που θα χρησιμοποιηθούν ως νηπιαγωγείο, οι οποίοι έχουν διαμορφωθεί ήδη.
Για τα παιδιά που θα πηγαίνουν σχολείο εκτός του Κέντρου Φιλοξενίας σε δημοτικά της περιοχής υπάρχει μέριμνα για την μεταφορά τους με λεωφορείο.
Τις επόμενες ημέρες αναμένονται να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...