Αμαλιάδα: Στην εργασία τους βρήκε το 2017!


ΠΩΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 
Στο πόστο τους, μακριά από τις οικογένειές τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά μαζί με συναδέλφους και πάντα κοντά στο συνάνθρωπο, υποδέχτηκαν το 2017 εργαζόμενοι σε υπηρεσίες της Αμαλιάδας.

Η αλλαγή του χρόνου τους βρήκε στο καθήκον, αφού δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά…
Ο λόγος, για αστυνομικούς που υπηρετούν στο Τμήμα της Τροχαίας, στο Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, για πυροσβέστες που υπηρετούν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας, αλλά και για γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπούς εργαζόμενους του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.
Έχουν συνηθίσει
Για τους περισσότερους που είχαν βάρδια κατά την αλλαγή του χρόνου δεν ήταν η πρώτη φορά, αφού στα χρόνια υπηρεσίας τους έχει συμβεί και άλλες φορές να υποδέχονται το νέο έτος στην εργασία, κατά συνέπεια το έχουν ‘συνηθίσει’ κατά μία έννοια. Βέβαια, υπήρχαν και αυτοί που βρέθηκαν για πρώτη φορά σε αυτή τη θέση και τα πράγματα ήταν λίγο πιο δύσκολα.
Άπαντες ωστόσο ήταν στο πόστο τους αποχαιρετώντας εκεί το 2016 και υποδέχτηκαν το 2017 στα τηλέφωνα, ανταλλάσοντας ευχές με τις οικογένειές τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Σίγουρα, η αλλαγή του έτους είναι μία στιγμή που ο καθένας θέλει να βρίσκεται στο σπίτι του, όσοι όμως εργάζονται στις παραπάνω υπηρεσίες γνωρίζουν ότι επιτελούν λειτούργημα και ότι πρέπει να βρίσκονται κοντά στο συνάνθρωπο που μπορεί να χρειαστεί βοήθεια.
Έτσι, τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα… υπερισχύει όμως πάντα το κοινό καλό και όλοι το βλέπουν από αυτή τη σκοπιά.
Άλλωστε, όλοι γιορτάζουν με τους συναδέλφους τους και οι ευχές που ανταλλάσουν αυτές τις ώρες έχουν ιδιαίτερη αξία, αφού όλοι πασχίζουν για τον ίδιο σκοπό, όλοι επιδιώκουν την προσφορά στον πολίτη.
Φροντίζουν δε η βραδιά να έχει εορταστικό χαρακτήρα και δεν λείπουν τα φαγητά και φυσικά η Πρωτοχρονιάτικη πίτα κόβεται στην υπηρεσία!
Στο καθήκον
Ο γιατρός του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Βαγγέλης Δημητρόπουλος για ακόμη μία χρονιά εφημέρευε κατά την αλλαγή του χρόνου και υποδέχτηκε το νέο έτος μαζί με άλλους εργαζόμενους. Και μπορεί να εργαζόταν, το 2017 τον αποζημίωσε, αφού όπως συνέβη και τα δύο προηγούμενα χρόνια ήταν… ο τυχερός του φλουριού!
«Σαφώς είναι δύσκολο τέτοιες ώρες να είσαι μακριά από το σπίτι σου, ωστόσο δεν γίνεται διαφορετικά, πρέπει να είσαι στη δουλειά σου και κοντά στο συνάνθρωπο, γι’ αυτό και εμείς φροντίζουμε πάντα να γιορτάζουμε συναδελφικά. Εύχομαι το 2017 να φέρει υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο» ανέφερε στην ‘Π’.
Και για τον πυροσβέστη Σίμο Χριστοδουλόπουλο δεν ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε στην υπηρεσία κατά την αλλαγή του χρόνου. Όπως είπε και ο ίδιος στην ‘Π’: «Όταν σε καλεί το καθήκον δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά. Ξέρουμε ότι πρέπει να είμαστε κοντά στον πολίτη για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, οπότε δεν μας κακοφαίνεται. Άλλωστε, είμαστε μαζί με συναδέλφους».
Όλοι οι εργαζόμενοι έδωσαν τις ευχές τους για το 2017 και ελπίζουν αυτή η χρονιά να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες. 

Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
patrisnews.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ