Έκανε τα εύκολα δύσκολα ο Παναθηναϊκός με τον Πλατανιά...ΜΠΑΣΚΕΤ ...Βαριά ήττα για τον Παναθηναϊκό στην Κωνσταντινούπολη


Έκανε τα εύκολα δύσκολα ο Παναθηναϊκός με τον ΠλατανιάΤο 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος με δύο γκολ του Μπεργκ



Στο ματς που συμπλήρωσε 100 συμμετοχές στην Super League, το μετέτρεψε σε… πάρτι! Ο Μπεργκ σκόραρε δις και «καθάρισε» τον Πλατανιά (2-1), με τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει στα τρίποντα στο πρωτάθλημα.
Το παιχνίδι κυλούσε όπως το περιμέναμε. Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν μπορούσε να πατήσει περιοχή καθώς οι αμυντικοί του Πλατανιά απομάκρυναν με σχετική ευκολία, τις προσπάθειες των γηπεδούχων. Στην αντίπερα όχθη, οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα-επίθεση, θέλοντας να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα του Γιακουμάκη.
Μετά από ένα ήσυχο πρώτο εικοσάλεπτο, λοιπόν, που δεν είχε κάποια αξιοσημείωτη στιγμή, ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει… στροφές και να πιέζει τον αντίπαλό του, έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τους δύο ακραίους του, Βιγιαφάνιες και Βλαχοδήμο. Από φάουλ που κέρδισε ο πρώτος και εκτέλεσε ο ίδιος, ο Σίγκνεβιτς πήρε αγκαλιά τον Ευαγγέλου και δεν τον άφησε να κινηθεί προς την μπάλα, με τον διαιτητή να δείχνει σωστά την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε στο 26’ ο Μπεργκ, που νίκησε τον Σωτηρίου -έπεσε στη σωστή γωνία- και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού.
Πριν καλά καλά καταλάβουν οι Κρητικοί τι είχε συμβεί, βρέθηκαν με δύο γκολ στην… πλάτη! Ήταν το 29ο λεπτό όταν ο Βιγιαφάνιες έφυγε στην κόντρα, ο Ζέκα έκανε σωστή κίνηση ανοίγοντας τον χώρο στον Μπεργκ, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας και με άψογο πλασέ κάτω από τα πόδια του Σωτηρίου, έγραψε το 2-0. Ο Πλατανιάς βρέθηκε για διαδοχικό παιχνίδι πίσω στο σκορ με δύο τέρματα (μετά από αυτό με τον Ολυμπιακό).
Αφού, βέβαια, γλίτωσε από τρίτο γκολ στο 34’ όταν ο Σωτηρίου δεν επέτρεψε στον Μπεργκ να κάνει χατ-τρικ, ο συνήθης ύποπτος, Γιακουμάκης, έβαλε -τρία λεπτά μετά- την ομάδα του ξανά στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος. Μετά από ωραία αντεπίθεση, ο Αποστολόπουλος έκανε το γύρισμα στο πέναλτι και ο Έλληνας φορ δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς. Πριν τελειώσει, πάντως, το ημίχρονο, ο Πλατανιάς απείλησε ακόμη μια φορά, αλλά η κεφαλιά του Πριντέτα πέρασε λίγο άουτ.

ΜΠ Α Σ Κ Ε Τ ...
Βαριά ήττα για τον Παναθηναϊκό στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ζοτς πήρε αυτή την παρτίδα με το εμφατικό 84-63

Στο διπλό στο ΣΕΦ… έμεινε ο Παναθηναϊκός Superfoods, με αποτέλεσμα να χάσει με κάτω τα χέρια από τη Φενέρμπαχτσε. Η ομάδα του Ζοτς επικράτησε δια περιπάτου του τραγικού τριφυλλιού με σκορ 84-63 και όχι μόνο του έφραξε το δρόμο προς την τετράδα, όχι μόνο τον ξεπέρασε στην κατάταξη της Ευρωλίγκας (11-7 έναντι 10-8), αλλά κάλυψε και τη διαφορά της ήττας στο ΟΑΚΑ (81-70) για πιθανή ισοβαθμία στο τέλος.
Οι Τούρκοι... εξαφανίστηκαν από νωρίς, έφτασαν γρήγορα σε διαφορές άνω των 20 πόντων και ουσιαστικά οι «ξεζουμισμένοι» παίκτες του Πασκουάλ δεν έβγαλαν σε κανένα σημείο του αγώνα αντίδραση, πετώντας λευκή πετσέτα. Μέσα σ' όλα, τραυματίστηκε ο Σίνγκλεντον, ο οποίος εγκατέλειψε την μάχη στην τρίτη περίοδο και υπάρχει αγωνία για την κατάστασή του ενόψει της συνέχειας.
Τα δεκάλεπτα: 27-16, 44-28, 60-45, 84-63
211705211659 Πηγή: sport-fm.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ