Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Το κακό παράγινε - Τέταρτη διάρρηξη στο σχολικό συγκρότημα του Β’ Δημοτικού Σχολείου Λεχαινών


Το κακό παράγινε - Τέταρτη διάρρηξη στο σχολικό συγκρότημα του Β’ Δημοτικού Σχολείου Λεχαινών
Στο στόχαστρο το Ειδικό Σχολείο - Βάζει συναγερμούς ο δήμος
Του Γιάννη Σπυρούνη
Μετά από τρεις διαρρήξεις το χώρο του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Λεχαινών οι δράστες αυτή τη φορά έβαλαν στο μάτι το Ειδικό Σχολείο που συστεγάζεται στον ίδιο χώρο. Νωρίτερα υπήρξε και
προσπάθεια να περάσουν στους χώρους του νηπιαγωγείου χωρίς επιτυχία. Αλλά και στο Ειδικό Σχολείο οι δράστες δεν φαίνεται να πήραν κάποιο αντικείμενο αξίας, μιας και εκτιμάται πως τα χρήματα ήταν το ζητούμενο.
lexaina4
Οι διαρρήκτες παραβίασαν το παράθυρο του γραφείου του διευθυντή του σχολείου κόβοντας το κάγκελο και σπάζοντας το τζάμι. Έκαναν άνω – κάτω τα πάντα και τελικά έφυγαν άπρακτοι. Όπως τόνισε ο διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Λεχαινών Χρήστος Μυλωνάκης, «το πρωί ενημερώθηκα και όταν ήρθα βρήκα ξηλωμένο το κάγκελο του παραθύρου στο γραφείο μου. Είχαν σπάσει το τζάμι για να μπουν και είχαν αναστατώσει όλη την αίθουσα. Είχαν πετάξει ότι βρήκαν μέσα, στο πάτωμα. Ευτυχώς δεν βρήκα να λείπει κάτι αξίας. Στο νηπιαγωγείο προσπάθησαν να παραβιάσουν το χώρο, αλλά το δημοτικό το έχουν διαρρήξει τρεις φορές στον παρελθόν. Χρειάζεται περισσότερη αστυνόμευση με παρουσία της αστυνομίας τις νυχτερινές ώρες, ώστε να λειτουργήσει αποτρεπτικά στους επίδοξους διαρρήκτες. Το σχολείο είναι στις παρυφές της πόλης, αν περνούσε η αστυνομία όμως θα μπορούσε να αποτρέψει τους διαρρήκτες» τόνισε μεταξύ άλλων.
Από την άλλη ο αντιδήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ανδρέας Μίγκος σε δηλώσεις του τόνισε ότι «για μια ακόμα φορά είχαμε διάρρηξη στο σχολικό συγκρότημα του Β’ δημοτικού σχολείου στα Λεχαινά. Ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης μπροστά σε αυτό το φαινόμενο που γίνεται για πέμπτη φορά προχώρησε ήδη σε επαφές με ειδικούς για την τοποθέτηση συναγερμού και καμερών στο σχολικό συγκρότημα, αλλά και σε όσα ακόμα δεν έχουν στο Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης. Επιπλέον θα ζητήσει και την καλύτερη κατά το δυνατόν αστυνόμευση αφού ο συγκεκριμένος χώρος είναι απομονωμένος, για να προστατευτεί και η περιουσία του δήμου αλλά και να διαφυλαχτεί το δικαίωμα της εκπαίδευσης των παιδιών που φοιτούν στα σχολεία του δήμου» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μίγκος.
lexaina2
lexaina3
lexaina5
lexaina6

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...