ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Οδοιπορικό στα χωριά της Ηλείας: «Όλοι μια ομάδα για το καλό του Νεοχωρίου»


Ζωντανό χωριό με ανθρώπους που εργάζονται ομαδικά για το καλό του Νεοχωρίου.
Το Νεοχώριο Μυρτουντίων (επίσημη ονομασία) μαζί με την Κάτω Πανάγια, το Κάστρο και την Κυλλήνη είναι οι τέσσερεις κοινότητες που δημιούργησαν τον Δήμος Κάστρου Κυλλήνης που  το 2011 εντάχθηκε στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης.
Είναι χωριό απλωμένο στον
Κάμπο, πολύ κοντά στην Κυλλήνη καθαρό ενώ το βράδυ υπάρχει διασκέδαση και σε αυτό φροντίζουν τα μαγαζιά της περιοχής.
Δραστήριος πρόεδρος του χωριού με συμμετοχή στον εμπορικό σύλλογο, τον πολιτιστικό σύλλογο και την ποδοσφαιρική ομάδα ο Βασίλης Τσάκος, δραστήριοι και οι συμπολίτες του που εργάζονται για το καλό του Νεοχωρίου.
Σύλλογοι πυλώνες
Το χωριό, που στα σχολεία του φοιτούν προσφυγόπουλα,  έχει το ευτύχημα να διαθέτει δύο ισχυρούς πυλώνες: τον Πολιτιστικό Σύλλογο που αρέσκεται σε εκδηλώσεις που αγκαλιάζονται από πολλούς και  όχι μόνο από Νεοχωρίτες.
Επίσης ο Σύλλογος Νεοχωριτών Μυρτουντίων Ηλείας εν Αθήναι «Ο Άγιος Γεώργιος», στήριγμα για το χωριό, έχει ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τη φετινή αναβίωση του εθίμου που ξεκίνησε πριν από τέσσερις δεκαετίες στο χωριό από τον Γεράσιμο Γιαννικόπουλο. Το έθιμο για κάποια χρόνια είχε «παγώσει» αλλά αναβίωσε και πάλι τα τελευταία χρόνια.
Ζητείται δωρητής
Στο Νεοχώρι, δίπλα από το μικρό κτίριο του πάλαι ποτέ σταθμού του ΟΣΕ υπάρχει παιδική χαρά, ή μάλλον υπήρχε παιδική χαρά. Φυσικά δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα τα μικρά παιδιά να μην έχουν ένα δικό τους χώρο ξενοιασιάς. Και δεν λειτουργεί γιατί δεν είναι πιστοποιημένη και αν δεν απατώμεθα σε ολόκληρο τον Κάμπο υπάρχει μόνο μια πιστοποιημένη παιδική χαρά αυτή στην Κυλλήνη.
Ο πρόεδρος Βασίλης Τσάκος, αναζητά δωρητή που θα πρέπει να διαθέσει περίπου 20.000 ευρώ για να βρουν τα μικρά παιδιά τον δικό τους χώρο.
«Προσπαθώ με την βοήθεια πάντα των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Συλλόγου στην Αθήνα να βρω δωρητή…Ελπίζουμε πως κάτι θα γίνει», μας λέει ο κ Τσάκος Βασίλης Πρόεδρος ΤΚ «Το Νεοχώρι που πολύ παλαιότερα και πριν εγκατασταθεί στη σημερινή του τοποθεσία, λεγόταν Παλαιοχώρι.
Οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν έρθει από την Βυτίνα της Αρκαδίας και το χαρακτηριστικό μας θα έλεγα πως είναι ότι είμαστε σαν μια ομάδα για το καλό του τόπου μας. Είναι ένα ήσυχο και φιλόξενο χωριό με περίπου 1000 μόνιμους κατοίκους που φυσικά τους θερινούς μήνες διπλασιάζονται αφού έρχονται πολλοί Νεοχωρίτες από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το χωριό μας έχει επίσης και νέα παιδιά που φοιτούν μαζί με τα παιδιά από γειτονικά χωριά στο νηπιαγωγείο μας, το δημοτικό μας και το Γυμνάσιο, ενώ μέχρι πριν από λίγα χρόνια είχαμε και Λύκειο. Τα σχολικά κτίρια είναι σε πολύ καλή κατάσταση και εδώ θέλω να υπενθυμίσω πως στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο έρχονται τα μεσημέρια προσφυγόπουλα από το LM Village και φοιτούν. Στο Νεοχώρι υπάρχουν δύο εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου και του πολιούχου μας που είναι ο Άγιος Αθανάσιος ο εν Άθω.
Το χωριό μας θα έλεγα πως είναι το μοναδικό που παίρνει νερό από γεώτρηση 100 μέτρων και είναι καθαρό. Έχουμε προβλήματα με την αγροτική οδοποιία, είχαμε πολλά προβλήματα στις καλλιέργειές μας και τα θερμοκήπιά μας με τις θεομηνίες με αποτέλεσμα ο αγροτικός κόσμος, που είναι και η απόλυτη πλειοψηφία να έχει μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Για την καθαριότητα του χωριού μας δουλεύουμε όλοι εθελοντικά και το αποτέλεσμα το βλέπετε. Πρέπει να πω ότι έχουμε ένα πολύ δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο «το Μυρτούντιο» ενώ είναι πολύ σημαντική η οικονομική βοήθεια προς το χωριό από τον Σύλλογο των Νεοχωριτών στην Αθήνα. Είμαστε ευγνώμονες για την βοήθειά τους.
Ένα άλλο πρόβλημα είναι ο φωτισμός του χωριού. Δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες λάμπες από τον Δήμο και έτσι το βράδυ υπάρχει πρόβλημα με τον φωτισμό. Υπάρχει θέμα με την αστυνόμευση και σας θυμίζω τις συχνές ληστείες που έχουν γίνει στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ»
Αλεξανδρής Διαμαντής, αγρότης
Ο κ. Αλεξανδρής είναι και ο αρχηγός της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας Αχιλλέας Νεοχωρίου. «Το χωριό μας είναι ήσυχο και καθαρό με ανθρώπους που συσπειρώνονται στον Πολιτιστικό Σύλλογο και πραγματοποιούν πολλές εκδηλώσεις. Όσον αφορά την ποδοσφαιρική Ομάδα μας , που έχει ιδρυθεί το 1926, έχει περάσει και καλές και κακές μέρες. Σήμερα έχουμε στην Ακαδημία περίπου 45 αγόρια, έχουμε έναν καλό προπονητή, τον Γιάννη Καραλάγα, ένα καλό γήπεδο και ανθρώπους που βοηθάνε και στηρίζουν τον «Αχιλλέα»».
Δρούλλιας Ιωάννης, Ξενοδοχουπάλληλος
«Όπως όλα τα χωριά έτσι και το Νεοχώρι έχει προβλήματα αλλά ο πρόεδρός μας μαζί με την βοήθεια των κατοίκων προσπαθεί να τα λύνει. Είναι κρίμα που ενώ υπάρχει χώρος για παιδική χαρά, να μην υπάρχει δυνατότητα να κατασκευαστεί νέα, να πάρει πιστοποίηση για να μπορούν τα παιδιά μας, που δεν είναι και λίγα, να έχουν το δικό τους χώρο. Επίσης είναι πολύ δραστήριος ο Πολιτιστικός μας Σύλλογος»
Ψυχογιού Χρυσούλα, Αντιπρόεδρος ΔΣ «Το Μυρτούντιο»
«Ο Πολιτιστικός μας Σύλλογος «Το Μυρτούντιο» είναι σε μια συνεχή δράση, είναι ένας ζωντανός σύλλογος και σε αυτό συμβάλλουν όλα τα μέλη του. Είναι πολλές οι δραστηριότητές μας με κορυφαία αυτή που γίνεται το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στην πλατεία του Αγ. Γεωργίου, το κάψιμο του Ιούδα, εκδήλωση που γίνεται με την συνεργασία του Συλλόγου Νεοχωριτών στην Αθήνα, σύλλογος που μας στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις»
Γεωργόπουλος Παναγιώτης, Οικοδόμος
«Οκτώ χρόνια έχω να βρω μεροκάματο ως οικοδόμος στην περιοχή. Παλαιότερα δεν προλάβαινα. Οικονομικά τα πράγματα και εδώ είναι πολύ δύσκολα. Το Νεοχώρι είναι ήσυχο και ωραίο χωριό και έχει τα προβλήματα που έχουν όλα τα χωριά στην Ελλάδα. Σαν χωριανοί είμαστε ενωμένοι και μας ενδιαφέρει το καλό του χωριού. Σε λίγο εθελοντικά θα καθαρίσω την πλατεία με πλυστικό μηχάνημα. Θέλουμε το χωριό μας να είναι καθαρό και είναι»
Λαγογιάννης Γιάννης, Ελεύθερος επαγγελματίας
«Έχω ένα μικρό σούπερ μάρκετ στο Νεοχώρι και μπορώ να πω πως οι δουλειές πάνε σχετικά καλά σε σχέση με την κρίση που υπάρχει. Βέβαια υπάρχουν και ελάχιστοι ηλικιωμένοι που ψωνίζουν βερεσέ , αλλά μόλις πάρουν την σύνταξη έρχονται να πληρώσουν. Δεν θέλουν να έχουν χρέη! Στα πολύ θετικά του χωριού μας ο Πολιτιστικός μας Σύλλογος με πολλές και πλούσιες εκδηλώσεις και δραστηριότητες»
PATRISNEWS.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια: