Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

«Επεισοδιακή» κινητοποίηση στο Κουρτέσι!

Ανθρώπινη «αλυσίδα» σχημάτισαν χθες το μεσημέρι στον κόμβο του Κουρτεσίου οι ιδιοκτήτες οχημάτων Δημοσίας Χρήσης του νομού, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τους «απεργοσπάστες» συναδέλφους τους, αλλά και όλο τον κόσμο για τον αγώνα και τα αιτήματά τους.
Η πρώτη αυτή δυναμική κινητοποίηση, διήρκησε περίπου μια ώρα, ενώ τα φορτηγά δημοσίας χρήσης και όλα τα μεγάλα οχήματα συνέχισαν την πορεία τους από παρακαμπτήριους δρόμους.
Ωστόσο τα μικροεπεισόδια δεν αποφεύχθηκαν όταν οι οδηγοί προσπάθησαν να αποκλείσουν για λίγα λεπτά της ώρας τελείως τον δρόμο, με τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Νίκο Κορδαλή και τον συνδικαλιστή κ. Σάκη Μυλωνά να οδηγούνται στο αυτόφωρο. Οι δύο συνδικαλιστές αφέθησαν ελεύθεροι νωρίς το απόγευμα, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος.


Η κινητοποίηση ξεκίνησε στη μία περίπου το μεσημέρι με τους ιδιοκτήτες οχημάτων δημοσίας χρήσης να παρατάσσονται στη μέση ακριβώς της Εθνική Οδού Πατρών – Πύργου. Στο σημείο είχε σπεύσει από νωρίς το πρωί ο Διοικητής κ. Γεώργιος Τσεριώνης και όλη η δύναμη του Τμήματος Τροχαίας Αμαλιάδας, ενώ η κυκλοφορία ρυθμίζονταν τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο του Κουρτεσίου με τα μεγάλα οχήματα να παρακάμπτονται σε άλλους δρόμους.

Από την Εθνική Οδό περνούσαν κανονικά όλα τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, ενώ η απόφαση που έχουν πάρει εδώ και μέρες οι ιδιοκτήτες των οχημάτων δημοσίας χρήσης είναι να μην σταματήσουν σε καμία περίπτωση όχημα που θα μεταφέρει φάρμακα ή κάθε είδους ιατρικού και νοσοκομειακού υλικού, αλλά και καύσιμα που προορίζονται για τα νοσηλευτικά ιδρύματα.


«Χάνουμε τις περιουσίες μας»

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών οχημάτων δημοσίας χρήσης του νομού κ. Νίκος Κορδαλής ανέφερε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε δυόμιση εβδομάδες στον δρόμο τώρα και δεν σκεφτόμαστε να κάνουμε πίσω. Χανόμαστε, χάνουμε τις περιουσίες μας. Χθες, στην πανελλήνια συνεδρίαση ένας συνάδελφος είπε ότι αν πέθαινε πέρυσι, η χήρα του θα μπορούσε να πουλήσει την άδεια του οχήματος και να ζήσει αυτή και τα παιδιά της. Αν γίνει τώρα αυτό, η οικογένειά του θα καταστραφεί».

Συνεχίζοντας ο κ. Κορδαλής τόνισε: «Χθες, χάσαμε έναν συνάδελφο στον Πειραιά, δεν άντεξε την πίεση και τα χρέη η καρδιά του και πέθανε. Σήμερα, μαζεύουμε όλα τα Σωματεία της Ελλάδας χρήματα για την κηδεία του και για να στηρίξουμε την οικογένειά του».

Τέλος, αναφερόμενος στα προβλήματα που έχουν αρχίσει να έχει η αγορά ο πρόεδρος του Σωματείου είπε: «Η αγορά έχει στεγνώσει αλλά έχουμε στεγνώσει και εμείς. Κανένας από όλους εμάς δεν έχει στην τσέπη του πάνω από 5 ευρώ, δεν δουλεύουμε, τα έξοδα τρέχουν και έχουμε πίσω μας πολύ μεγάλα χρέη. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι άλλο γιατί αυτή τη στιγμή το μόνο που διεκδικούμε είναι η επιβίωσή μας».

«Θα συνεχίσουμε»



Αποφασισμένοι να παραμείνουν στο δρόμο διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους δηλώνουν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων δημοσίας χρήσης του νομού, ενώ δεν αποκλείεται από σήμερα κιόλας, οι κινητοποιήσεις τους να ενταθούν.
«Η πρώτη μας κινητοποίηση ήταν καθαρά συμβολική αλλά είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις» λέει ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Νίκος Κορδαλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...