Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

«Κέρδισε» τα παιδιά ο Ν.Ο Κυλλήνης















Ένωσαν την αγάπη και το μεράκι τους για τη θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ δημιουργώντας έναν Όμιλο, ο οποίος καθημερινά κερδίζει όλο και πιο πολλούς φίλους από ολόκληρο το νομό.
Ο λόγος φυσικά γίνεται για τον Ναυτικό Όμιλο Κυλλήνης που απώτερος στόχος του είναι να μεταδώσει την αγάπη για την θάλασσα στις επόμενες γενιές. Ήδη ο Όμιλος έχει καταγεγραμμένα 61 μέλη, ενώ αρκετά είναι τα παιδιά από την ευρύτερη περιοχή της πεδινής Ηλείας που παρακολουθούν καθημερινά μαθήματα ιστιοπλοΐας Optimist και θαλάσσιου σκι.

«Πέρυσι το καλοκαίρι εγκρίθηκε το καταστατικό και φέτος, στις 10 Μαΐου προχωρήσαμε στα εγκαίνια» λέει ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κυλλήνης κ. Αντώνης Σοφιανός και συνεχίζει: «Έχουμε ήδη 61 μέλη και έχουμε αιτήσεις για πολλές εγγραφές. Ξεκινήσαμε τα μαθήματα Optimist την 1η Ιουλίου και έχουμε 21 παιδιά σε αυτό το τμήμα. Έχουμε άλλα 14 στο τμήμα του Σκι, ενώ μελλοντικοί μας στόχοι είναι η δημιουργία τμήματος Κολύμβησης, Ιστιοσανίδας και Σχολής Ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας».

Τέλος, ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κυλλήνης συμπλήρωσε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό του Λιμεναρχείου Κυλλήνης αλλά και προσωπικά τον Λιμενάρχη Διονύσιο Ψαρόπουλο για τη βοήθειά του, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο που μας διαθέτει αυτόν τον όμορφο χώρο στον οποίο στεγαστήκαμε, τον δήμαρχο Κάστρου Κυλλήνης Γεώργιο Μπούρμπουλα που μας προσέφερε την συλλογή των θυρεών του από τη θητεία του στο Λιμενικό Σώμα, τη δικηγόρο Ειρήνη Φάσσου, τον επιχειρηματία από την Κυλλήνη Χρήστο Περικλέους, τον Γιώργο Σχίζα από τα Λεχαινά, τον Νίκο Στεφάνου από την Αθήνα, τον Άρη Μπετχαβά από την Πάτρα, τον Γιάννη Μανιάτη που μας παραχώρησε το φουσκωτό του σκάφος, τον Κώστα Αναγνωστόπουλο από την Βάρδας και τους Ιστιοπλοϊκούς Συλλόγους της Πάτρας και την Νέας Μάκρης».

«Κάθε βοήθεια δεκτή…»

Μιλώντας από την πλευρά της στην εφ. «Πατρίς» η γραμματέας του Συλλόγου κα. Ευγενία Παπά τόνισε μεταξύ άλλων: «Προσπαθήσαμε σκληρά γι’ αυτό το επιχείρημα και θέλουμε να ζητήσουμε από όποιον μπορεί να βοηθήσει, από όποιον θέλει να συμμετάσχει και να βοηθήσει τον Όμιλό μας να το κάνει. Τον χώρο μας τον προσφέρει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έναντι ενός συμβολικού τιμήματος. Ακόμα και αυτό όμως, το μαζεύουμε ευρώ – ευρώ από τις εισφορές των μελών μας. Θα θέλαμε σε αυτό μια βοήθεια».

«Αγαπάμε τη θάλασσα»

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Κυλλήνης κ. Χάρης Λάμπρος είπε: «Τα παιδιά αγαπούν τη θάλασσα, ζουν δίπλα της, παίρνουν τις βασικές αρχές της ιστιοπλοΐας και δείχνουν πραγματικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το άθλημα. Σε ότι αφορά τον Όμιλο, υπάρχει μεγάλο πάθος και αν συνεχίσουμε έτσι, αυτά που θα προσφέρουμε θα είναι πάρα πολλά».
«Αγαπάω τη θάλασσα, το κολύμπι και την ιστιοπλοϊα. Ήρθα από την Αθήνα εδώ πριν μερικές εβδομάδες και μου αρέσει πάρα πολύ. Θα συνεχίσω να έρχομαι» είπε στην εφ. «Πατρίς» η 12χρονη Δήμητρα Μανιάτη. 

«Μου αρέσει και μένα και η κολύμβηση και η ιστιοπλοϊα και θέλω να συνεχίσω να ασχολούμαι με το άθλημα» λέει ο 11χρονος Αντρέας Περικλέους. 

Ένας από τους πιο μικρούς φίλους του Ναυτικού Ομίλου Κυλλήνης, ο 9χρονος Μανώλης Τσιμάνης είπε: «Θέλω και εγώ να ασχοληθώ με την ιστιοπλοΐα γιατί μου αρέσει πάρα πολύ. Αγαπάω τη θάλασσα και μου αρέσει πολύ και το κολύμπι».

Τέλος, ο 10χρονος Ερωτόκριτος Χιώνης είπε: «Βρίσκομαι εδώ στον Ναυτικό Όμιλο μερικές εβδομάδες τώρα και πραγματικά μου αρέσουν πολύ αυτά που μαθαίνουμε. Θα συνεχίσω με όλα τα μαθήματα γιατί μου αρέσει πολύ και η ιστιοπλοΐα».
ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...