Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

«Ώριμοι» χρήστες του ίντερνετ τα ελληνόπουλα

Δεν αναστατώνονται εύκολα με όσα διαβάζουν και βλέπουν

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες χαμηλού διαδικτυακού κινδύνου για τα παιδιά, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα EU Kids Online ΙΙ.

Όπως προέκυψε από τη μελέτη, τα ελληνόπουλα είναι «ώριμοι» χρήστες του ίντερνετ, αφού μόλις το 9% των παιδιών ηλικίας 9-16 ετών ενοχλήθηκε ή αναστατώθηκε από κάτι που είδε ή συνέβη στο διαδίκτυο.

Επιπλέον, το ποσοστό των παιδιών στην Ελλάδα που λέει ότι «υπάρχουν πολλά καλά πράγματα για στο διαδίκτυο» φτάνει το 63%, ενώ μόλις το 2% των παιδιών έχει ανταλλάξει μηνύματα ή εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου, ενώ το 11% έχει λάβει τέτοιου είδους υλικό. Από αυτό δε το 11%, μόνο ένα 2% αναστατώθηκε από την εμπειρία αυτή.

Επίσης, το 3% των παιδιών δηλώνει ότι έχει υποστεί εξύβριση/εκβιασμό μέσω διαδικτύου (bullying). Μαζί με την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Τουρκία, η Ελλάδα σημειώνει τα χαμηλότερα ποσοστά σχετικά με την εμπειρία αυτή.


newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...