Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την… Αθήνα

 Σαν βγεις στον πηγαιμό για την… Αθήνα
Τα έργα που εκτελούνται στον δρόμο Κόρινθος - Πάτρα (πάνω) στρέφουν πολλούς οδηγούς στη μετάβαση προς Αθήνα μέσω του νέου αυτοκινητόδρομου Μεγαλόπολης (κάτω).

Δρόμος… μετ’ εμποδίων είναι για τους περισσότερους Ηλείους η μετάβαση στην Αθήνα εξαιτίας των έργων που εκτελούνται στο τμήμα Κόρινθος – Πάτρα, από την κοινοπραξία της Ολυμπίας οδού.

Εναλλακτική επιλογή για χιλιάδες Ηλείους αποτελεί ο οδικός άξονας Καλό Νερό – Μεγαλόπολη – Τρίπολη – Κόρινθος, ιδίως μετά την παράδοση ενός νέου τμήματος σύγχρονου κλειστού αυτοκινητόδρομου μήκους 15 περίπου χιλιομέτρων, από Αθήναιο έως Μεγαλόπολη.
Το τμήμα αυτό παρακάμπτει τις αλλεπάλληλες στροφές του παλιού δρόμου, πριν την Μεγαλόπολη και, σύμφωνα με αρκετούς οδηγούς, συντομεύει κατά πολύ την απόσταση με την Αθήνα.

Όλο και περισσότεροι οδηγοί, κυρίως από τον Πύργο και τη νότια Ηλεία, επιλέγουν αυτό το δρόμο για τη μετάβασή τους στην πρωτεύουσα και για έναν επιπλέον λόγο: είναι ένας δρόμος «ήσυχος», με ελάχιστη κυκλοφοριακή φόρτιση, σε αντίθεση με τον «πολυσύχναστο» δρόμο Πάτρα – Κόρινθος, ο οποίος δέχεται όλη την κίνηση από δυτική Πελοπόννησο και ολόκληρη τη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα μέχρι και την Αλβανία.

Τα συνεχή έργα που εκτελούνται στην Ολυμπία Οδό είναι ένας επιπλέον λόγος που κάνουν τους οδηγούς να προσανατολίζονται… νότια. Σύμφωνα με ανακοίνωση της κοινοπραξίας, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου θα κλείσει η Νέα Εθνική Οδός Κορίνθου - Πατρών στο τµήµα  µεταξύ Ξυλοκάστρου  και Κόµβου ∆ερβενίου, από τις 15:00 έως το αργότερο τις 06:00 το πρωί της επόµενης µέρας, δηλαδή της Πέµπτης 07.10.2010 και η  κυκλοφορία και στις δύο κατευθύνσεις θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό. Πιο συγκεκριµένα: 
- Η κυκλοφορία µε κατεύθυνση προς Πάτρα, θα εκτραπεί στην Π.Ε.Ο. µέσω του Α/Κ Ξυλοκάστρου και θα εισέρχεται ξανά στη Ν.Ε.Ο. µέσω του Α/Κ ∆ερβενίου.  

- Η κυκλοφορία µε κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εκτραπεί στην Π.Ε.Ο. µέσω προσωρινής εξόδου που θα έχει διαµορφωθεί µετά τον Κόµβο ∆ερβενίου και συγκεκριµένα στη Χ.Θ. 137+550 στην περιοχή της Λυγιάς και θα εισέρχεται ξανά στη Ν.Ε.Ο. µέσω του Α/Κ Ξυλοκάστρου.

Οι εν λόγω κυκλοφοριακές ρυθµίσεις είναι απαραίτητες για την εκτέλεση εργασιών κατεδάφισης της Άνω διάβασης που βρίσκεται στη ΧΘ 124+400 της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών, λίγο µετά τον ανισόπεδο κόµβο του Ξυλοκάστρου.
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...