Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

«Λουκέτο» σε τέσσερα σχολεία



«Λουκέτο» έβαλαν χθες το πρωί οι μαθητές σε τέσσερα σχολεία της Ηλείας διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη καθηγητών και βιβλίων. Δηλώνουν μάλιστα αποφασισμένοι να κρατήσουν τα σχολεία κλειστά μέχρι και την Πέμπτη, οπότε και προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Αν και διανύουμε την 4η εβδομάδα από τότε που χτύπησε το πρώτο κουδούνι, ωστόσο τα λειτουργικά κενά στα σχολεία είναι πολλά και οι ελλείψεις βασικών βιβλίων, ακόμα και σε μαθήματα κατεύθυνσης για τους μαθητές της Γ΄ τάξης Λυκείου, έχουν σαν αποτέλεσμα να χαθούν πολλές και σημαντικές ώρες για τα παιδιά.


«Δεν είναι δυνατό να πηγαίνουμε σε δημόσιο σχολείο και να αναγκαζόμαστε μετά να πηγαίνουμε και στο φροντιστήριο για να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε σωστά για τις Πανελλαδικές…», λένε οι μαθητές που ζητούν να γίνει κάτι, έστω και τώρα για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. 
Επίσης, οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν επίσης για το γεγονός ότι μέχρι τώρα πληρώνουν τα βιβλία των Αγγλικών και για τα «σενάρια» περί μείωσης απουσιών, ενώ οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, για την έλλειψη χώρων και την κατάσταση που επικρατεί με τα Εργαστήρια, αφού σε ένα σχολείο συστεγάζονται τρεις σχολικές μονάδες.


Δίνεται λύση

Αν και οι μαθητές χθες το πρωί δήλωναν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις καταλήψεις μέχρι και την προσεχή Πέμπτη – οπότε και έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο - ωστόσο οι εξελίξεις της χθεσινής ημέρες ενδέχεται να αλλάξουν τις αποφάσεις τους.

Αργά χθες το μεσημέρι προσλήφθηκαν 51 αναπληρωτές στην Ηλεία, ενώ το Υπουργείο Παιδείας έδωσε διευκρινήσεις και για το θέμα των απουσιών, διαβεβαιώνοντας ρητά ότι δεν υπάρχει θέμα μείωσης τους.

Επίσης, από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επισημάνθηκε ότι τα βιβλία που έλειψαν θα βρίσκονται στις αμέσως επόμενες ημέρες στα σχολεία ενώ και για τα ξενόγλωσσα λαμβάνεται μέριμνα από το Υπουργείο Παιδείας.
ΠΑΤΡΙΣ ΗΛΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...