Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ηλεία... ένα χρόνο μετά τις εκλογές

04-10-2010
Επέτειο έχει σημ'ερα η Κυβέρνηση, κλείνοντας έναν χρόνο στο τιμόνι της χώρας. Ένα χρόνο δύσκολο για όλους και ακόμα πιο δύσκολο για την Ηλεία, που βυθίζεται στην ανυπαρξία.
Σε λίγες ημέρες θα έχουμε και την επέτειο από την πρώτη επίσκεψη του Πρωθυπουργού, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, στην Αρχαία Ολυμπία. Μια επίσκεψη συμβολική, που πλέον ξέρουμε τι συμβολίζει για όλους εμάς...
Οι κάτοκοι της Ηλείας μάταια περίμεναν επί Κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας ένα σχέδιο ανασυγκρότησης μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και ακόμα περισσότερο μετά και το σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008.
Το περίφημο αυτό «Σχέδιο» παραμένει σε επεξεργασία ένα χρόνο τώρα και από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την Ηλεία και τους κατοίκους της, να καταρρέουν. 
Μέσα σε μια περίοδο κρίσης, το «σχέδιο» θα περίμεναν οι κάτοικοι του νομού πως θα ερχόταν ως σανίδα σωτηρίας. 
Αυτό φαίνεται πως χάνεται και αυτή η σανίδα θα πρέπει πλέον να είναι βρεγμένη για αυτούς που «έπαιξαν» με τις ελπίδες αυτού του τόπου.

Στην Ηλεία του 2010, τα χωριά και η ύπαιθρος ερημώνουν, οι επιχειρήσεις κλείνουν, η ανεργία αυξάνεται, και ο φυσικός πλούτος που υπάρχει ακόμα μαζί με τα άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, το μεγάλο κεφάλαιο της Ολυμπίας, παραμένουν ανεκμετάλλευτα. 
Ο λαός της Ηλείας, αδικημένος όσο κανένας άλλος σε τούτη τη χώρα, δεν αντέχει άλλη κοροϊδία. Ζητά εδώ και τώρα αυτά που του πρέπουν χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Ζητά ένα σχέδιο, άμεσα εφαρμόσιμο που θα δώσει και πάλι ελπίδα στον τόπο. Ζητά το δικαίωμα να ζήσει στον τόπο του με αξιοπρέπεια...
ilia net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...