Παραπολιτικά από την Αμαλιάδα

Παραπολιτικά από την Αμαλιάδα

Παραπολιτικά από την Αμαλιάδα
Κορυφώνεται το ενδιαφέρον αλλά και η αγωνία υποψηφίων και ένθερμων οπαδών των Συνδυασμών για το αποτέλεσμα των εκλογών. Ειδικά ο προεκλογικός αγώνας των υποψηφίων φαίνεται πλέον και δια γυμνού οφθαλμού, με μερικούς ...
 

... εξ αυτών να 'χουν χάσει κιλά μετά το "τρέξιμο" των τελευταίων εβδομάδων αλλά και κάποιους άλλους να δείχνουν πιο τροφαντοί, ίσως διοτί αυτοί επέλεξαν καλύτερες περιοχές, από άποψη μεζέδων, για να αλιεύσουν σταυρούς!
Κατά την επίσκεψη του υπογράφοντος στα πάτρια εδάφη, ήταν εμφανής η πρόθεση πολλών φίλων να μάθουν τη "χρυσή" πληροφορία, δηλαδή το κρυφό γκάλοπ ή την δημοσιογραφική εκτίμηση της τελευταίας στιγμής για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Αλλά επειδή γκάλοπ της ημέρας δεν ...παίζει και η δημοσιογραφική εκτίμηση τέτοιες ώρες έχει την ίδια αξία όσο του κάθε πολίτη, είπαμε απλά την αποψή μας, ακούσαμε τις άλλες και όποιος πέσει μέσα κερνάει, "άλα παλαιά".


Μάθαμε και μικρά ...χαριτωμένα από τις προεκλογικές περιοδείες. Υποψήφια σύμβουλος προσπάθησε να επικοινωνήσει με τέσσερις εν δυνάμει ψηφοφόρους της σε δημοτικό διαμέρισμα, δίνοντας τους κάρτες και προσπαθώντας να πιάσει κουβεντούλα.

Η ανδροπαρέα κοίταξε την κάρτα, κοίταξε την υποψήφια και ο ένας εξ αυτών σχολίασε: "Εγκό αγκαπάει Αμαλιάντα". Προφανώς τέσσερις ψήφοι λιγότεροι!

Άλλη υποψήφια μας εξέφρασε φόβους για την κατάσταση του ...συκωτιού της. Όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά, όταν αρχίζουν τα κεράσματα το κρασί και η μπύρα κυριαρχούν στην Αμαλιάδα, ενώ στην Πηνεία το τσίπουρο κρατάει τα ηνία.

Κι επειδή τα κεράσματα, ειδικά προς τις γυναίκες υποψηφίους, δεν είναι και λίγα, καλή απεξάρτηση μετά τις εκλογές!


Στα δυσάρεστα, νεαρή υποψήφια μας ενημέρωσε για την έντονη φραστική επίθεση που δέχτηκε από συνυποψήφιο της, του ίδιου Συνδυασμού, ο οποίος την κατηγόρησε για αρπαγή ψήφων, διοτί -σύμφωνα με τον εν λόγω "ώριμο" κύριο- αν αυτή δεν κατέβαινε στις εκλογές θα είχε τις συγκεκριμένες ψήφους στο τσεπάκι του ...


Λίγο μετά, πιθανή αυριανή δημοτική σύμβουλος  μας αποκάλυψε το ξαφνικό ενδιαφέρον που εκδήλωσε για την υποψηφιότητα της υψηλόβαθμο αυτοδιοικητικό στέλεχος, που δεν πολιτεύεται στην Ήλιδα. Ενδιαφέρον σε βαθμό ...παρεξηγήσεως. Βρε τι τραβάει το ασθενές φύλο μέρες που 'ναι ...
Τέλος, υποψήφιος μας μίλησε για την οικονομική αφαίμαξη που 'χει υποστεί αυτές τις μέρες. Κάτι τα φυλλάδια και οι κάρτες, κάτι οι διαφημιστικές καταχωρήσεις, βάλε και τα τραπεζώματα κ' τα συναφή, όποιος του ζητήσει δανεικά μετά τις εκλογές (γιατί πριν όλο και κάτι έδωσε, μην και κακοκαρδίσει τον ψηφοφόρο) θα βρει τον ...μπελά του.


Αλήθεια, που είναι το "ασκέρι" των ετεροδημοτών που στις προηγούμενες εθνικές εκλογές κατέκλυσε την πόλη; Αν και δεν ήταν λίγοι αυτοί που ήρθαν, χρήματα τελικά δεν υπάρχουν και η κάθοδος των περισσοτέρων ανεβλήθη για κάποια άλλη φορά, κάπου εκει κοντά στο Πάσχα.

Κάποιοι καλοί μας φίλοι που ήρθαν για να ψηφίσουν πάντως και δεν έχουν ενημερωθεί καθόλου για τα προγράμματα και τις θέσεις των Συνδυασμών, ήθελαν να τους αναφέρουμε τα ονόματα των υποψηφίων συμβούλων, προκειμένου να αποφασίσουν τι θα πράξουν.

Το ΄χουμε ξαναπεί, οι διαπροσωπικές σχέσεις και οι φιλίες παίζουν μεγάλο ρόλο στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Άλλωστε αν κάποιος φίλος εκλεγεί σύμβουλος και πάλι καλημέρα θα σου πει, δύσκολο να αποκτήσει την αλαζονική συμπεριφορά που συναντάται σε κάποιες περιπτώσεις στους βουλευτές.

Τα υπόλοιπα από την Αμαλιάδα επιτρέψτε μας να τα κρατήσουμε για λίγο στο "ψυγείο" και να επανέλθουμε όταν θα 'χει κατακάτσει ο κουρνιαχτός, μετά τις εκλογές. Τότε θα γράψουμε ένα μικρό χρονικό για την προεκλογική περίοδο όπως την έζησε η πόλη (και όχι μόνο η Αμαλιάδα), για αγώνες που δικαιώθηκαν και για προσδοκίες που διαψεύστηκαν.
Καλή δύναμη σε όλους.
  του Γιώργου Μαρινόπουλου
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ