ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ανοίγουν τα φαρμακεία των νοσοκομείων


Σκληρή απάντηση ετοιμάζει το υπουργείο αν επιμείνουν οι φαρμακοποιοί

Στη χορήγηση φαρμάκων σε ανήμπορους και ασθενείς με χρόνια νοσήματα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων - αρχικά του Πειραιά - προχωρά το υπουργείο Υγείας, ως απάντηση στο κλείσιμο των φαρμακείων αλλά και στην άρνηση των φαρμακοποιών να δέχονται συνταγές ασφαλισμένων από Ταμεία που τους οφείλουν.  Οι φαρμακοποιοί της Αθήνας θα αποφασίσουν για τη στάση που θα κρατήσουν στη σημερινή γενική τους συνέλευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα φαρμακεία των νοσοκομείων θα προμηθευτούν 89 ακριβά φάρμακα και άλλα 300 από τη φαρμακαποθήκη του ΙΚΑ. Οι ώρες λειτουργίας τους θα είναι 10 πμ - 3 μμ.

Επίσης, το υπουργείο Υγείας διαπίστωσε ότι στον Πειραιά από τα περίπου 500 φαρμακεία διημερεύουν μόνο 16. Έτσι, ζήτησε από τον περιφερειάρχη να εκδώσει απόφαση σύμφωνα με την οποία θα μένουν ανοικτά έως το 20% των φαρμακείων.

Ως έσχατο μέσο στην περίπτωση που οι φαρμακοποιοί επιμείνουν στις κινητοποιήσεις τους εξετάζεται η διακοπή των συμβάσεων των φαρμακοποιών με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ). Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου θα πληρώνουν τα φάρμακά τους και στη συνέχεια θα αποζημιώνονται από το Ταμείο.

Στο μεταξύ, με απόφαση των υπουργών Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, μεταφέρονται 100 εκατομμύρια ευρώ στον ΟΠΑΔ για την εξόφληση των οφειλών του Ταμείου προς τους φαρμακοποιούς για τον Ιανουάριο, ενώ ο ΟΠΑΔ μεταφέρεται από τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών στη γενική γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Με αντικείμενο το θέμα των ελλείψεων φαρμάκων στην ελληνική αγορά και την αντιμετώπισή του έγινε σήμερα σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή των αρμοδίων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) και του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ). Ο υπουργός έδωσε εντολή στον πρόεδρο του ΕΟΦ Γιάννη Τούντα να επιδώσει άμεσα χρηματικά πρόστιμα σε όσες φαρμακευτικές εταιρείες δημιουργούν τεχνητές ελλείψεις, ενώ ο μηχανισμός του ΙΦΕΤ βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε να εισάγει φάρμακα που παρουσιάζουν έλλειψη και είναι αναντικατάστατα.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια: