Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Άθλια κοροϊδία στον κόσμο της ΑΕΚ

Λίγο πριν από τις 5 σήμερα το απόγευμα δόθηκε επιτέλους στη δημοσιότητα το πόρισμα των ελεγκτών για τα οικονομικά και διοικητικά πεπραγμένα της ΑΕΚ την τελευταία 5ετία.


Από τις πρώτες σειρές του πορίσματος γίνεται φανερό ότι οι ελεγκτές δεν είχαν στα χέρια τους τα απαραίτητα λογιστικά βιβλία και τα στοιχεία για το 2005-2006, ώστε να διαπιστωθεί που οφείλεται το μεγάλο οικονομικό άνοιγμα της ΑΕΚ.

Όπως αναφέρουν στο πόρισμά τους δεν παραδόθηκε το βιβλίο απογραφών και ισολογισμών για τις οικονομικές χρήσεις 2005 και 2006.

Σα δικαιολογία της μη διάθεσης των απαραίτητων βιβλίων και ισολογισμών στους ελεγκτές αναφέρεται το γεγονός ότι η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ διαβεβαίωσε τους ελεγκτές ότι τα λογιστικά βιβλία έντυπα και ηλεκτρονικά αρχεία δεν έχουν επιστραφεί στην ΑΕΚ από τον υπεύθυνο για την τήρησή τους εξωτερικό συνεργάτη.

Από τις 7 / 9/2010 η ΠΑΕ έχει στείλει εξώδικο με το οποίο καλεί τον άγνωστο αυτό συνεργάτη να προβεί στην άμεση παράδοση των στοιχείων, αλλά αυτός μέχρι σήμερα δεν τα έχει παραδώσει.
Επίσης η διοίκηση ζήτησε από τους ορκωτούς λογιστές να μη στείλουν επιστολή για τα ποσά που χρωστάει η ομάδα στους ποδοσφαιριστές, να μη γίνει φορολογικός έλεγχος και γενικά να τηρηθεί μία μυστικότητα στην έρευνα.

Η ομάδα των ορκωτών λογιστών της BDO ξεκινάει το πόρισμά της με την επισήμανση: «Τα γεγονότα αυτά καθιστούν ανέφικτο τον εντοπισμό από τον έλεγχο τυχόν παραλείψεων ή διαχειριστικών ατασθαλιών των εκάστοτε οργάνων της διοίκησης της εταιρίας που αναφέρονται στη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων και στη σύναψη συμβάσεων που δεν έχουν εξυπηρετήσει εταιρικό συμφέρον».

Όλα αυτά σημαίνουν ότι γίνεται μία εκτεταμένη προσπάθεια συγκάλυψης των εσωτερικών και οικονομικών ζητημάτων της ΑΕΚ και κάποιοι θέλουν να κρύψουν πιθανές παρανομίες στη διοίκηση και τη διαχείριση των οικονομικών της ομάδας.

Σε λίγο νέες λεπτομέρειες που συγκλονίζουν για την ΑΕΚ και τα διοικητικά της πεπραγμένα 
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...