Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Μέχρι την Πάτρα ο αυτοκινητόδρομος;


Απρόβλεπτες διαφαίνονται οι εξελίξεις στο ζήτημα της συνέχισης ή μη των έργων για την «Ολυμπία οδό», ιδίως στο τμήμα της Ηλείας, από Πάτρα μέχρι Πύργο και από εκεί μέχρι την Τσακώνα.
Στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο ο Νίκος Καραθανασόπουλος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», έκανε λόγο για πρώτη φορά για το ενδεχόμενο να καταργηθεί τελείως όχι μόνο το «προβληματικό» από περιβαλλοντικής άποψης τμήμα «Πύργος – Τσακώνα» αλλά και το τμήμα Πάτρα – Πύργος! Την άποψή του αυτή επανέλαβε μιλώντας στον «αέρα» από την ραδιοφωνική συχνότητα της ΕΡΑ Πάτρας.

Δεδομένων των έντονων προβλημάτων χρηματοδότησης του έργου σε σχέση και με την γενικότερη κατάσταση της Ελλάδας στα οικονομικά, δεν μοιάζει καθόλου απίθανο ένα τέτοιο σενάριο που αν επαληθευτεί θα βουλιάξει ακόμη την Ηλεία στον πυθμένα της ανάπτυξης. Θα είναι ακόμη μια εξοργιστική περίπτωση όπου ο τόπος μας θα μπει σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με την γειτονική Αχαΐα, επιβεβαιώνοντας την κλασική πια ρήση ότι «η ανάπτυξη σταματά στην Πάτρα».

Τρένο, αεροπλάνο, ακτοπλοΐα, ζεύξη και αυτοκινητόδρομος, θα αποτελούν προνόμια των κατοίκων της έδρας μιας Περιφέρειας με τεράστιες αναπτυξιακές αποκλείσεις μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων της, αποκλίσεις που φέρνουν πάντα την Ηλεία τελευταία και καταϊδρωμένη…
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...