Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Απειλή λουκέτου περιπτέρων για τσιγάρα με καπέλο


Το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν τους Κρητικούς συναδέλφους τους και να αυξήσουν την τιμή των τσιγάρων...
κατά 0,10 ευρώ το πακέτο εξετάζουν και οι περιπτερούχοι της Θεσσαλονίκης αλλά και ευρύτερα της Μακεδονίας.

Μόνο που το υπουργείο Οικονομικών έχει διαμηνύσει, από την περασμένη εβδομάδα, στους διαφωνούντες πως θα βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις, που φτάνουν μέχρι και το κλείσιμο των καταστημάτων των.

Η διοίκηση της Ενωσης Καπνοπωλών - Ενοικιαστών Περιπτέρων - Πωλητών Ψιλικών Ειδών και Τυποποιημένων Ζαχαρωδών Ειδών Μακεδονίας, το τελευταίο διήμερο δέχεται έντονες πιέσεις περιπτερούχων για τη λήψη της σχετικής απόφασης, όπως είπε στην «Ε» ο πρόεδρος του φορέα, Κωνσταντίνος Ιακώβου.

Ωστόσο, όπως επισήμανε, η απόφαση αναμένεται να ληφθεί την ερχόμενη Τρίτη. Μέχρι τότε, η Ενωση «παρήγγειλε» από νομικό να έχει και τη δική του νομική συμβουλή επί του θέματος, παρ' όλο που οι Κρητικοί υποστηρίζουν ότι η απόφασή τους είναι νόμιμη, καθώς η αναγραφόμενη τιμή στα καπνικά προϊόντα είναι ενδεικτική (βάσει διάταξης του άρθρου 100 του ισχύοντος τελωνειακού κώδικα).

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Ιακώβου υπενθύμισε ότι εδώ και καιρό ο περιπτερούχοι ζητούν να θεσμοθετηθεί με νόμο προμήθεια 8% στην ανώτατη λιανική τιμή των τσιγάρων, κάτι που προς τα παρόν πέφτει στο κενό.

Επιμένει πως πλέον μπαίνει ζήτημα επιβίωσης των περιπτερούχων οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά είπε, «είναι όμηροι ανάμεσα στις καπνοβιομηχανίες και το κράτος». Στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν αυτή τη στιγμή περίπου 2.300 σημεία πώλησης τσιγάρων (περίπτερα, ψιλικατζίδικα), αριθμός που σε επίπεδο Μακεδονίας σχεδόν διπλασιάζεται.


24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...