Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Πήρε την Πόλη, πήρε και την πρωτιά!


Σίγουρα έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο και με πολλά προβλήματα...
τραυματισμών αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν κατάφερε να «λυγίσει» την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς που όχι μόνο επικράτησε της Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη με σκορ 80-65 αλλά κάλυψε και την διαφορά με την οποία είχε χάσει στο Φάληρο.


Οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στην Τουρκία μέσα σε μια κολασμένη έδρα και πήραν μια αντρίκεια νίκη που θα τους δίνει την 1η θέση του ομίλου αλλά και το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ο «Ντούντα» παρέδωσε σε ένα ακόμη ματς μαθήματα και οι παίκτες του έδειξαν ότι έχουν τα φόντα και την ποιότητα για να φτάσουν πολύ ψηλά.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με 2 εύστοχα τρίποντα από τον Ζόραν Έρτσεγκ που έδειξαν από την αρχή ότι ο Σέρβος βρίσκεται σε πολύ καλή βραδιά. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν πολύ δυνατά στην άμυνα και δυσκόλευαν τους Τούρκους να πετύχουν πόντους. Με καλάθι του Μαυροκεφαλίδη οι Πειραιώτες πήραν προβάδισμα 7 πόντων, 13-6 στο 6ο λεπτό. Η άμυνα ήταν αυτή που συντηρούσε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ αφού και η Φενέρ πίεζε στην άμυνα και ανάγκαζε τους φιλοξενούμενους να κάνουν λάθη. Δύο τρίποντα από τους Γιασικεβίτσιους και Τόμας έφεραν τους γηπεδούχους σε απόσταση αναπνοής, 15-14 στο 8ο λεπτό. Η απάντηση ήταν άμεση, 1 ακόμη τρίποντο από τον εκπληκτικό Έρτσεγκ(3/3) και ένα δίποντο από τον Σπανούλη έδωσαν και πάλι προβάδισμα 6 πόντων στους κυπελλούχους Ελλάδας, 20-14 στο 9ο λεπτό. Δύο βολές από τον Τόμας έκλεισαν το δεκάλεπτο, σκορ 20-18.



Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν αυτός που προσωπικές ενέργειες σκόραρε και βοηθούσε τον Ολυμπιακό να παραμένει μπροστά στο σκορ. Η ομάδα του Σπάχια προσπέρασε για πρώτη φορά με μια εύστοχη βολή του Ούκιτς, 26-25 στο 13ο λεπτό. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι, ο Ράσο Νεστέροβιτς απάντησε σε ένα καλάθι του Σαβάς με 2 συνεχόμενα καλάθια που έδωσαν και πάλι το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 3 πόντους, 31-28 στο 16. Κάποιες βιαστικές επιλογές βοήθησαν τους Τούρκους να ξαναπεράσουν μπροστά, με 4 διαδοχικούς πόντους από τον Ούκιτς και 2 βολές του Λαβρίνοβιτς, 34-31 στο 18ο λεπτό. Ο Ούκιτς(8 πόντοι) ήταν αυτός που είχε κάνει την μεγαλύτερη «ζημιά» στους Πειραιώτες στο 1ο ημίχρονο. Οι Τούρκοι πάνε στο ημίχρονο με διαφορά 2 πόντων 36-34.



Η πίεση των Τούρκων στην άμυνα δυσκόλευε πολύ τους Πειραιώτες, η Φένερ με ένα σερί 11-0 πήρε διαφορά 12 πόντων που ήταν και η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής στον αγώνα 49-37 στο 26ο λεπτό. Λύσεις δεν μπορούσαν να βρεθούν στην επίθεση αφού Σπανούλης είχε σταματήσει να σκοράρει και ο Έρτσεγκ δεν μπορούσε μόνος του και με περιφερειακά σουτ να «κρατήσει» τον Ολυμπιακό κοντά στο σκορ. Ο Μίλος Τεόντοσιτς ήταν σε κακή βραδιά με αποτέλεσμα ένα ακόμη «όπλο» του Ίβκοβιτς να είναι εκτός αγώνα. Όταν οι Πειραιώτες ηρέμησαν και γύρισαν την μπάλα με υπομονή βρήκαν λύσεις, έκαναν αυτοί ένα σερί 6-0 και μείωσαν την διαφορά στους 6, 51-45 στο 28ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ρυθμό στην άμυνα αλλά και λύσεις στην επίθεση από τον Μαυροκεφαλίδη, 53-49 στο 29ο λεπτό. Οι ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έδειξε ότι δεν είχε παραδοθεί, αντέδρασε και με ένα ακόμη τρίποντο από τον Έρτσεγκ μείωσε στον πόντο 55-54 που ήταν και το σκορ της 3η περιόδου.



Η άμυνα και η καταπληκτική εμφάνιση των Έρτσεγκ και Μαυροκεφαλίδη ήταν τα «κλειδιά» της επιστροφής του Ολυμπιακού στον αγώνα. Σερί 8-0 στην αρχή της 4η περιόδου και προβάδισμα 7 πόντων, 62-55 σε ένα χρονικό σημείο που οι «ερυθρόλευκοι» έδειχνα να ελέγχουν πλήρως τον αγώνα με περίπου 6.30 λεπτά να απομένουν. 
 
Το σερί μεγάλωνε(10-0) οι Πειραιώτες είχαν μεταμορφωθεί και με σωστές επιλογές έμεναν σταθερά μπροστά. Η διαφορά στους 9 με καλάθι του Σπανούλη 68-59 στο 36. Η άμυνα της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς έδειχνε να είναι απροσπέλαστη, οι Τούρκοι τα είχαν χαμένα ένα κάρφωμα του Νεστέροβιτς και ένα καλάθι του Σπανούλη έδωσαν «αέρα» 12 πόντων στους φιλοξενούμενους 74-62 περίπου 2 λεπτά πριν από το τέλος. Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει πλέον, ο Ολυμπιακός με ένα μεγάλο τρίποντο του Παπάλουκα στα τελευταία δευτερόλεπτα κάλυψε και την διαφορά του πρώτου αγώνα! Τελικό σκορ 80-65.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΕ/ΟΥΛΚΕΡ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 65-80

Δεκάλεπτα: 18-20, 36-34, 55-54, 65-80.

Φενερμπαχτσέ/Ουλκέρ (Σπάχια): Ούκιτς 14, Ονάν 2, Λαβρίνοβιτς 8 (1), Γιασικεβίτσιους 7 (1), Πεκέρ 2, Σαβάς 4, Κίνσεϊ 12, Τόμας 9 (2), Μέι 2, Πρέλντζιτς 5 (1).

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 9 (1), Νεστέροβιτς 16, Σπανούλης 12, Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης 16, Γλυνιαδάκης 2, Παπανικολάου, Έρτσεγκ 21 (5), Τεόντοσις 2, Γκόρντον 2.

newsbomb.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...