Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Οι Τούρκοι ζωέμποροι "έσωσαν" τους κτηνοτρόφους της Ελλάδας!


Ακούγεται απίστευτό αλλά είναι αληθινό. Εδώ και αρκετούς μήνες έμποροι κρέατος από την Τουρκία “αλωνίζουν” την επαρχιακή Ελλάδα και αγοράζουν αρνιά, πληρώνοντας μάλιστα σε καλές τιμές και πάντα μετρητοίς.
Τέτοιες αγοραπωλησίες έγιναν στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και την Ήπειρο, ενώ τελευταία, στο στόχαστρο του Τούρκων μπήκε η Πελοπόννησος, κυρίως οι Νομοί Αρκαδίας και Κορινθίας.

Ενόψει του Πάσχα, οι κτηνοτρόφοι πούλησαν τα αμνοερίφια σε ελαφρώς καλύτερες τιμές εν συγκρίσει με άλλα χρόνια. Και αυτό είναι λογικό. Από τη μια μεγάλος όγκος αρνιών είχε ήδη πουληθεί στην Τουρκία και από την άλλη οι κτηνοτρόφοι μπόρεσαν επιτέλους να βρεθούν σε θέση ισχύοςκαι να παζαρέψουν το προϊόν τους.( Η μου δίνεις καλύτερη τιμή η τα δίνω στους Τούρκους!)

Στην Ηλεία πάντως δεν έχουν κάνει ακόμη την εμφάνισή τους Τούρκοι ζωέμποροι, ίσως επειδή δεν υπάρχει τόσο μεγάλος αριθμός ζώων όσο σε άλλες περιοχές. Για το Πάσχα, στο νομό σφάχτηκαν πάνω από 25.000 αμνοερίφια τα οποία διοχετεύτηκαν στην τοπική αγορά, ενώ το καταναλωτικό κοινό έδειξε προτίμηση στον ντόπιο οβελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...