Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Η «κατάρα» του Ιησού


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQQxknkREVS-tkhlaDeemZK52ldXFOfRF6-meKF0yBZ17aE-1SRw-bW1hC87zVZcsAFjs47COKqkBqeqVggeu3Jb_Q3BKwB6MoApZteBYsqDUohPnhhAHtZ7fB5VPLq7atLzJQKa2ggoYN/s1600/Jesus_of_Nazareth_by_shimoda7.jpgΠοια ήταν η τύχη όλων των ηθοποιών που υποδύθηκαν το Θεάνθρωπο;


Μπορεί κανείς να θεωρεί πως ένας ρόλος σαν αυτό του Ιησού Χριστού θα μπορούσε να εκτινάξει την καριέρα του στα ύψη και να αποφέρει πολλά οφέλη στο μέλλον του, φαίνεται όμως πως μετά την πολύ γνωστή «Κατάρα του Superman» που κυνηγάει όλους όσους έπαιξαν τον υπερήρωα στη μικρή και μεγάλη οθόνη, άλλη μία δεισιδαιμονία προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις.

Εάν εξαιρέσετε τον Willem Dafoe που έπαιξε στο «The Last Temptation of Christ»του Martin Scorcese το 1988 και τον Christian Bale που πρωταγωνίστησε στο τηλεοπτικό «Mary, Mother of Jesus» το 1999, κανένας άλλος ηθοποιός δεν κατάφερε να κάνει μεγάλη επιτυχία ή έστω κάτι αντίστοιχο. Άλλες πάλι φορές τα γυρίσματα και οι κοπιαστικές πρόβες συνδυάστηκαν με ατυχήματα και κακοτυχία που δίκαια δημιούργησαν το θρύλο της «Κατάρας του Ιησού».

Ο Jeffrey Hunter που έπαιξε στο "King of Kings" (1961), κατάφερε να παίξει ξανά στο «Star Trek». Η καριέρα του έληξε άδοξα καθώς βρήκε τραγικό θάνατο σε δυστύχημα.Ο Jim Caviezel έπαιξε τον Ιησού στην υπερπαραγωγή του Melm Gibson, «Passion of the Christ». Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ανέβηκε το δικό του Γολγοθά, καθώς χτυπήθηκε από κεραυνό, έπαθε εξάρθρωση στον ώμο του και υπέφερε από υποθερμία.

Ο Robert Wilson έπαιξε το Χριστό σε πολλές σειρές της δεκαετίας του '50, αλλά δεν κατάφερε να παίξει σχεδόν πουθενά αλλού.

Ο Ted Neeley υποδύθηκε τον Ιησού στο μιούζικαλ «Jesus Christ Superstar» και κάπου εκεί τελείωσε η καριέρα του με εξαίρεση κάποια διαφημιστικά σποτ και δύο τρεις αμελητέες ταινίες.

Ο Chris Sarandon πρωταγωνίστησε το 1980 στην τηλεοπτική σειρά «The Day Christ Died». Μετά από αυτόν το ρόλο το σημαντικότερο πράγμα που κατάφερε ήταν να παντρευτεί τη Susan Sarandon.

Ο Robert Powell είναι ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς πρωταγωνιστές αυτού του είδους ταινιών καθώς έπαιξε τον Ιησού στο «Jesus of Nazereth» του Franco Zeffirelli. Ο ίδιος μιλώντας για την εμπειρία του είπε χαρακτηριστικά, «Ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου.

Εξαθλιώθηκα χάνοντας πάρα πολλά κιλά, έπαιζα σε όλες τις σκηνές και μάθαινα απέξω ατελείωτες σελίδες από το ρόλο μου».

Εάν σας προτείνουν έναν τέτοιο ρόλο, θα σας συμβουλεύαμε να το ξανασκεφτείτε.
Πηγή: queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...