Η Ηλεία στα πέρατα της γης- Αυτή είναι διαφήμιση!


Χάρη στην προσωπική πολυετή εργασία ενός και μόνο ανθρώπου και στην αγάπη των Αυστραλών για τον τόπο μας (κάτι που έχουν αποδείξει εμπράκτως ουκ ολίγες φορές) και χωρίς τη διάθεση πακτωλού χρημάτων από τους αρμόδιους προς ημετέρους, η Ηλεία...
... και η Ελλάδα διαφημίζονται στα πέρατα της γης.
Το έντονο ενδιαφέρον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της ελληνικής ομογένειας αλλά και της Αυστραλίας έχει προκαλέσει η έκθεση 42 αρχαιοελληνικών μουσικών οργάνων στο Ελληνικό Μουσείο της Μελβούρνης, εκθεμάτων που ματαφέρθηκαν εκεί από το Μουσείο του Κατακόλου. Η έκθεση, που τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού της Αυστραλίας, εγκαινιάστηκε στις 4 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

Διαβάστε στα ρεπορτάζ των εφημερίδων που το iliatora.gr εξασφάλισε και παραθέτει στις φωτογραφίες, τα διθυραμβικά σχόλια του Τύπου της Αυστραλίας για την έξοχη αυτή έκθεση.

Σχόλια που αν μη τι άλλο αποτελούν ηθική δικαίωση για τον Κώστα Κοτσανά, τον Ηλείο καθηγητή και δημιουργό τόσο των αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων, όσο και των αρχαίων ελληνικών εφευρέσεων που εκτίθενται στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο Κατάκολο.

Ερωτηθείς από το iliatora.gr για την έκθεση, ο κ. Κοτσανάς δήλωσε "Ήταν εξαιρετικά συγκινητική η υποδοχή της έκθεσης από τους Αυστραλούς. Τα σαρανταδύο αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα και η εξαιρετική τεχνολογία τους (ύδραυλις, κιθάρα του Απόλλωνα, κ.ά) αποδεικνύουν σε όλους (όπως και τα εκθέματα του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας) το εξής συγκλονιστικό: Η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων, λίγο πριν το τέλος του κόσμου τους, ήταν εξαιρετικά όμοια με τη σύγχρονη τεχνολογία μας στο ξεκίνημά της!

Εκείνη η εποχή, που η τεχνολογία αιχμής δεν κατοχυρωνόταν, αποδεικνύει περίτρανα πόσα περισσότερα (από ότι νομίζουμε και νομίζουν) χρωστάει ο δυτικός πολιτισμός στους Έλληνες."


σ.σ. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα έξοδα για τη διοργάνωση και τη φιλοξενία της έκθεσης τα επωμίστηκε η Αυστραλιανή κυβέρνηση, χωρίς οποιαδήποτε συμμετοχή Ηλειακού ή ελληνικού φορέα.
iliatora.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ