Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Βασική συνταγή για μαγιονέζα



Για εσάς που επιμένετε στο σπιτικό φαγητό από το πρώτο υλικό μέχρι... το τελευταίο, αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάσει και θα την κάνετε ξανά και ξανά!
Εκτέλεση
1. Βάζουμε τους κρόκους σε...
 ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη. Λίγο λίγο, και πάντα ανακατεύοντας, ρίχνουμε το σπορέλαιο με ροή κλωστής. Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι και το ξίδι.

2. Προς το τέλος του ανακατέματος δυναμώνουμε τις κινήσεις μας για να πήξει καλά η μαγιονέζα και να γίνει σατινέ. Τη διατηρούμε για 3-4 μέρες στο ψυγείο.

Γίνονται 400 γραμ. μαγιονέζα.

Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά

24wro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...