Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

48ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ


Τα συνδικάτα έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις σε Πεδίον του Αρεος και πλατεία Κλαυθμώνος στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίαςΣε 48ωρη γενική απεργία την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Ιουνίου προχωρούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, εν όψει της συζήτησης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του "νέου μνημονίου" μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας.

Τα συνδικάτα έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις σε Πεδίον του Αρεος και πλατεία Κλαυθμώνος στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας
Για την Τρίτη έχει προγραμματιστή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως, ενώ την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οπως ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ, κεντρικό σύνθημα και αίτημα των συνδικάτων είναι η απόκρουση - ακύρωση των αντεργατικών, αντιαναπτυξιακών και αντικοινωνικών μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος - μνημόνιο Ι και ΙΙ, η απόρριψη της λιτότητας, της φτώχειας και της διεύρυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων, η ανάσχεση και ανατροπή του κλίματος των απολύσεων και διόγκωσης της ανεργίας, επιβολή του απόλυτου σεβασμού και της εφαρμογής των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της Εργατικής Νομοθεσίας και των Εργασιακών δικαιωμάτων και η απόκρουση του ξεπουλήματος και της εκποίησης των Δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών κοινωνικής ωφέλειας και δημόσιου συμφέροντος.

Η ΑΔΕΔΥ από την πλευρά της τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι "η κυβέρνηση και η Τρόικα, παρά την αντίδραση των εργαζομένων και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της ελληνικής κοινωνίας, ιδίως μέσα από τα πρωτόγνωρα συλλαλητήρια, συνεχίζουν την επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων μας".

"Ο δρόμος που ακολουθεί η Κυβέρνηση και η Τρόικα είναι καταστροφικός, για τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας θα διαδέχονται το ένα το άλλο και θα οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους και ολόκληρη την κοινωνία. 

Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα μας, η κοινωνία με τα μαζικά συλλαλητήρια και τη δράση της, μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την πορεία", καταλήγει η ανακοίνωση.
ethos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...