Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Παραιτήσεις στο ΠΑΣΟΚ σε φόντο πρόωρων εκλογών

Υπέβαλε την παραίτησή του ο βουλευτής Λάρισας, Έκτ. Νασιώκας. Δεκτό το αίτημα από Μαξίμου για άμεση σύγκλιση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Συναντήσεις Παπανδρέου με κορυφαίους υπουργούς. Ακολουθούν και άλλες παραιτήσεις βουλευτών

Μετά τον Γιώργο Φλωρίδη, παραιτήθηκε και ο βουλευτής Λάρισας, Έκτορας Νασιώκας, στο περιθώριο των δυσχερών πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων.
Η ανακοίνωση της παραίτησής του έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης Ολομέλειας του ΠΑΣΟΚ το μεσημέρι της Πέμπτης, από βήματος της Βουλής.
Η ανακοίνωση του κ. Νασιώκα έχει ως εξής:
"Σημερα, θα υποβάλω την παραίτηση μου στο προεδρείο της Βουλής. Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για να ανατραπεί το σημερινό αδιέξοδο καθεστώς του πολιτικού συστήματος για τη σωτηρία της χώρας.
Το πολιτικό σύστημα γελοιοποιήθηκε για άλλη μια φορά. Η χώρα οδηγείται σε επικίνδυνους δρόμους, οι πολιτικές ηγεσίες συνεχίζουν να πορεύονται με γνώμονα το λαϊκισμό.
Το ελάχιστο που μπορώ να κάνω είναι να παραιτηθώ. Ευχαριστώ του πολίτες της Λάρισας που με τίμησαν με την ψήφο τους. Θα πάω από εκεί να τους μιλήσω από κοντά και θα παραδώσω σε αυτούς τη βουλευτική μου έδρα".
Πηγές λένε ότι ακολουθούν άλλες τρεις παραιτήσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τις φήμες πρόκειται για τους Κώστα Σπηλιόπουλο, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Τόνια Αντωνίου.
Τη θέση του κ. Νασιώκα λαμβάνει η κυρία Βάσω Αλεξανδρίδου από τη Λάρισα.


Συνάντηση με υπουργούς
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ενόψει της σύγκλισης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μετά από απαίτηση της Βάσως Παπανδρέου.
Ο πρωθυπουργός έφτασε εκτάκτως στο γραφείο του στην Βουλή, λίγα λεπτά πριν από τις 3 το μεσημέρι, ο οποίος αναμένεται να έχει επαφές με υπουργούς και άλλους συνεργάτες του, ενώ η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ έχει ανακοινωθεί ότι θα συγκληθεί στις 4.30 μ.μ.
Αίτημα για συζήτηση εφ' όλης της ύλης μάλιστα κατέθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον πρωθυπουργό, μετά το ντόμινο εξελίξεων στο κυβερνών κόμμα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου τηλεφώνησε στον υπουργό Άμυνας για να τον ενημερώσει για τον ανασχηματισμό, αλλά ο δεύτερος του ζήτησε άμεσα συνάντηση και αυτή τη στιγμή, μεταβαίνει στη βουλή.
Λίγο μετά τις 3, το κατώφλι της Βουλής ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
"Έχουμε υποχρέωση να διασφαλίσουμε τη συνοχή της κοινωνίας μας", δήλωσε προσερχόμενος στη Βουλή, ενώ τόνισε ότι το κυβερνών κόμμα έχει την "υποχρέωση από τη λαϊκή εντολή να αναστηλώσει την οικονομία, αλλά και να αποτρέψειτο χάος στην ελληνική κοινωνία".
Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή συναντάται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, ενώ νωρίτερα είδε και την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την προσέλευση του στο Κοινοβούλιο ο κ. Παπουτσής δήλωσε: "Δεν έχω να σχολιάσω τίποτε από τα τεκταινόμενα. Είμαι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και έχω πλήρη συνείδηση της τιμής, της ευθύνης και της εντολής των πολιτών".

Δημ. Λιντζέρης: "Κενό διακυβέρνησης"
Υπάρχει έλλειμμα στη διακυβέρνηση τη χώρας, ανέφερε σε δήλωσή του ο βουλευτής Β' Πειραιά του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης, λίγη ώρα αφού οι κ.κ. Φλωρίδης και Νασιώκας υπέβαλαν την παραίτησή τους.
Ενώ η χώρα παραδίδεται στο χάος, οι ηγεσίες των κομμάτων αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων, σημείωσε, προσθέτοντας ότι τα όσα συνέβησαν χθες εξέθεσαν τους πρωταγωνιστές.
"Και ενώ η χώρα παραδίδεται στο χάος, τα χτεσινά γεγονότα η κυβέρνηση αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων. Τα γεγονότα αυτά έπληξαν ανεπανόρθωτα το κύρος της Ελλάδας, ενώ από χτες υπάρχει πολιτικό κενό.
Για το λόγο αυτό, καλώ τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων".

 Απ. Κακλαμάνης: "Δεν υπηρετούν την πατρίδα, αποχωρούντες"
"Δεν υπηρετούμε την πατρίδα αποχωρούντες. Την υπηρετούμε από εδώ, που μας έστειλε ο λαός", υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης, με παρέμβασή του στη Βουλή, αμέσως μετά τη δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Έκτορα Νασιώκα, ότι παραιτείται από το βουλευτικό του αξίωμα.
"Είμαστε δεσμευμένοι απέναντι στον λαό μέχρι τις προσεχείς εκλογές να εκτελούμε τις εντολές του", τόνισε με έμφαση ο κ. Κακλαμάνης.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...