Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

«Δεμένα» τα πλοία στα λιμάνια και σήμερα



Κανένα ακτοπλοϊκό δρομολογιο από και προς τα λιμάνια της Αττικής δεν θα εκτελεστεί σήμερα.



Με 24ωρη απεργία απαντά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία στις μειώσεις των συντάξεων των ναυτικών που προβλέπει το σχέδιο νόμου για το Μεσοπρόθεσμο που έχει καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή.

Μάλιστα η ΠΝΟ, με γενικό γραμματέα τον Γιάννη Χαλά, προειδοποιεί με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν αποσύρει όλες τις διατάξεις του άρθρου 44 από το σχέδιο νόμου για το Μεσοπρόθεσμο.

Σημειώνεται ότι προχθες αλλά και χθες δεν πραγματοποιήθηκαν ακτοπλοϊκά δρομολόγια, αφού είχαν προκηρύξει 48ωρη απεργία τα ναυτεργατικά σωματεία των μηχανικών ΠΕΜΕΝ και Στέφενσων, ενώ χθες 24ωρη απεργία έκανε και η Ενωση Ναυτών.

Οπως αναφέρει η ΠΝΟ, κατέληξε σε αυτή την απόφαση ύστερα από την αιφνιδιαστική, εξοργιστική, προκλητική απόφαση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει διατάξεις στο άρθρο 44 του σχεδίου νόμου «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015».

Η ΠΝΟ σημειώνει ότι η μείωση του 6% των συντάξεων έρχεται να προστεθεί στις αλλεπάλληλες μειώσεις που ήδη έχουν υποστεί οι συντάξεις των απόμαχων του κύματος με την περικοπή των δώρων και τη γνωστή αφαίμαξη λόγω «Λάφκα».

Επιπλέον, συνεχίζει η ΠΝΟ, στο σχετικό άρθρο προβλέπεται και πρόσθετη παρακράτηση μηνιαίας εισφοράς για τους συνταξιούχους του  ΝΑΤ που δεν έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα με το άρθρο 44 παράγραφος 11

24wro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...