Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Στην πρώτη γραμμή της διεθνούς επικαιρότητας η Ελλάδα


Κυριαρχούν τα έκτροπα και το «ναι» στο Μεσοπρόθεσμο

Στην πρώτη γραμμή της διεθνούς επικαιρότητας βρέθηκε, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η Ελλάδα. Τα πλάνα από τα έκτροπα που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας αλλά και η είδηση της υπερψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή, έκαναν το γύρο του κόσμου μέσω των ξένων ΜΜΕ.

Τα μεγαλύτερα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα και πρακτορεία υποδέχτηκαν με πλατιά χαμόγελα και με μεγάλη ανακούφιση το «ναι» του κοινοβουλίου στο σκληρό πρόγραμμα της κυβέρνησης, επισημαίνοντας παράλληλα πώς το πακέτο λιτότητας που εγκρίθηκε δε θα λύσει ως δια μαγείας τα προβλήματα της χώρας μας.

«Το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε με οριακή πλειοψηφία υπέρ ενός δραστικού πακέτου μέτρων λιτότητας που έχουν στόχο να σώσουν τη χώρα από τη χρεοκοπία», αναφέρει στο BBC στο πρώτο θέμα της ιστοσελίδας του.

Πρώτο θέμα η υπερψήφιση του προγράμματος και στο Sky News που αναφέρει ότι «οι Έλληνες πολιτικές ενέκριναν με την ψήφο τους ένα κρίσιμο πακέτο μέτρων για τη μείωση του χρέους, ενώ οι βίαιες διαδηλώσεις συνεχίζονται στους δρόμους της Αθήνας».

Η έγκριση του Μεσοπρόθεσμου βρέθηκε σε πρώτο πλάνο και στα αμερικανικά ΜΜΕ, τα οποία δέχτηκαν με ευφορία την υπερψήφισή του.

«Οι Έλληνες περνούν κρίσιμες περικοπές παρά τις διαδηλώσεις» τιτλοφορείται το κύριο θέμα της ιστοσελίδας του CNN. «Οι Έλληνες βουλευτές ενέκριναν την Τετάρτη ένα πακέτο λιτότητας που ζητούν οι διεθνείς πιστωτές, παρά τις διαδηλώσεις έξω από το κοινοβούλιο την ώρα της ψηφοφορίας, σε μία εξέλιξη που θα ανοίξει το δρόμο για την καταβολή δανείου στην Αθήνα», επισημαίνεται.

«Η Ελλάδα εξασφαλίζει την υπερψήφιση του πακέτου λιτότητας» τιτλοφορείται το κύριο άρθρο της Wall Street Journal. «Οι Έλληνες βουλευτές ενέκριναν ένα κρίσιμο νομοσχέδιο λιτότητας, ανοίγοντας το δρόμο για να λάβει η χώρα το επόμενο ζωτικής σημασίας δάνειο που θα αποτρέψει τη χρεοκοπία τον ερχόμενο μήνα», αναφέρεται.

Εκτενή αναφορά στα γεγονότα έκανε και η ιστοσελίδα του Spiegel. Το γερμανικό περιοδικό στο κύριο ρεπορτάζ του με τίτλο «η Ευρώπη χαίρεται, η Ελλάδα επαναστατεί», δεν κρύβει την ικανοποίησή του για την υπερψήφιση του προγράμματος χαρακτηρίζοντας την απόφαση σημαντική για τη σωτηρία του ευρώ.

«Η ελληνική Βουλή ενέκρινε το πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησης», αναφέρει η γερμανική Zeit. Και συνεχίζει: «η υπερψήφιση του αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας ύψους 120 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ και την Ε.Ε.

«Ο Γ. Παπανδρέου εξασφάλισε μία τελευταία αναστολή» τιτλοφορεί το πρώτο της θέμα η ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής Handelsblatt.

«Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε με 155 ψήφους το πρόγραμμα λιτότητας ενώ έξω μαίνονταν οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, με πολλούς τραυματίες» επισημαίνει η ιταλική Corriere della Sera τονίζοντας πως η Ελλάδα κέρδισε το στοίχημα της «επιβίωσής της» στο παρα πέντε της χρεοκοπίας.

«Ενέκρινε η Ελλάδα τα μέτρα, δεν θα είχε έλθει η επόμενη δόση, συγκρούσεις στην πλατεία Συντάγματος, άνοδος στις διεθνείς χρηματαγορές» γράφει η Repubblica.

Τα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης εξέδωσαν έκτακτα δελτία πρώτα στις ιστοσελίδες τους ενημερώνοντας για την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου με 155 ψήφους υπέρ και 138 κατά.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...