Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Στις φλόγες το Ρέθυμνο: Στα 50 μέτρα από το χωριό Κρύα Βρύση η φωτιά! - Τι λένε οι κάτοικοι στο Newsit


 

- Σε εξέλιξη ο πύρινος εφιάλτης με τα σπίτια να εκκενώνονται το ένα μετά το άλλο
- Οι πυροσβέστες προσπαθούν να σταματήσουν τη φωτιά πριν μπει στο χωριό
- Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης
- Δεκάδες τα καμμένα ζώα και ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες

Σε συναγερμό έχει τεθεί η πυροσβεστική καθώς η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης (28-07-2011) σε χορτολιβαδική έκταση στα Ακούμια Ρεθύνου, πλησιάζει σε τέσσερα χωριά, τα οποία πλέον κινδυνεύουν περισσότερο από ποτέ.
 
Στο σημείο βρίσκεται και επιχειρεί πολύ μεγάλη δύναμη την πυροσβεστικής, με 50 άντρες, 20 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο canadair και ένα ελικόπτερο, που πραγματοποιούν ρίψεις, όπως δήλωσε στο NewsIt ο διοικητής του πυροσβεστικού σώματος Χρήστος Μπουραντάς.

 Το μέτωπο είναι αρκετά μεγάλο και σύμφωνα με την πυροσβεστική πλησιάζει στα χωριά Κεντροχώρη, Κρύα Βρύση, Πλατανιές και στα Ακούνια. Μάλιστα οι φλόγες από το χωριό της Κρύας Βρύσης απέχουν πλέον μόλις 50 μέτρα και έτσι το ένα σπίτι εκκενώνεται μετά το άλλο!

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι που ξεπερνούν τα 5 μποφόρ και αυτό δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ήδη φτιάξει ζώνες προστασίας αλλά ο άνεμος αλλάζει συνεχώς φορά στο μέτωπο.

"Καιγόμαστε! ", είπε μιλώντας στο Newsit ο κάτοικος του χωριού κ. Νικόλαος Λαμπάκης, "η φωτιά είναι πάρα πολύ μεγάλη έχουν ήδη καεί δεκάδες ζώα σε στάνες και οι φλόγες έχουν γλύψει ήδη δυο σπίτια". Είπε επίσης οτι και οι 130 κάτοικοι του χωριού είναι στο πόδι, ενώ πρόσθεσε οτι δημιουργούνμεγάλο πρόβλημα οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Οι φλόγες επεκτάθηκαν τη νύχτα, λόγω των ισχυρών ανέμων, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η εκκένωση στην περιοχή Πλατανέ, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά έφτασε πολύ κοντά σε σπίτια του χωριού!
 
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...