Αγωγή στο δήμο Βόλου από τον αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας


Αγωγή στο δήμο Βόλου από τον αντιπεριφερειάρχη ΜαγνησίαςΖητά 450.000 ευρώ για το νερό που παρείχε δωρεάν στο δήμο

Αγωγή ύψους 450.000 ευρώ εναντίον του Δήμου Βόλου κατέθεσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δημ. Αλεξόπουλος, ζητώντας ν’ αποζημιωθεί ως ιδιώτης για την παροχή επί οκτώμισι χρόνια, νερού στον πρώην δήμο Αρτέμιδας, από ιδιωτική γεώτρηση σε κτήμα του, που είναι συνδεδεμένη με το δίκτυο ύδρευσης. Το θέμα έχει αναλάβει να εξετάσει η νομική υπηρεσία του Δήμου, δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου Παν. Σκοτινιώτης, ενώ παρέπεμψε στους πολίτες το σχολιασμό της πολιτικής πτυχής του θέματος.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΑ Βόλου ο κ. Αλεξόπουλος, η εν λόγω γεώτρηση βρίσκεται σε ιδιωτικό του κτήμα στην περιοχή των Κάτω Λεχωνίων κι από το 2003 τροφοδοτεί με νερό το δίκτυο ύδρευσης, με παροχέτευση περίπου 140 κυβικών την ώρα. Ο κ. Αλεξόπουλος επισήμανε ότι το ποσό που ζητά από το Δήμο Βόλου υπολογίστηκε με βάση το κόστος ανά κυβικό που χρέωνε το νερό στο δήμο Βόλου, ο πρώην Δήμος Πορταριάς. Ερωτηθείς για ποιο λόγο δεν είχε ενεργήσει ανάλογα, διεκδικώντας αποζημίωση από τον πρώην δήμο Αρτέμιδος, επισήμανε ότι δεν μπορούσε να το πράξει, καθώς ο ίδιος ήταν δήμαρχος από το 2003 μέχρι και τα τέλη του 2010. Η περίοδος για την οποία υπολογίζεται το ποσό των 450.000 ευρώ είναι από τις αρχές του 2003 μέχρι και τον Ιούνιο του 2011. «Εκτιμώ ότι ο δήμος Βόλου θα πρέπει να εξετάσει το αίτημα και να έλθουμε ίσως σε κάποιο συμβιβασμό. Δεν θα ήταν σωστό να διακόψω τη λειτουργία της γεώτρησης και να μείνει χωρίς νερό ένας ολόκληρος οικισμός χωρίς πρώτα να ενημερώσω σχετικά» τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης τόνισε ότι το θέμα θα διερευνήσει η νομική υπηρεσία ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει την πολιτική διάσταση του θέματος, λέγοντας χαρακτηριστικά «το πολιτικό μέρος το αφήνω στη δική σας κρίση».
newsbeast

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ