Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Πάτρα: Καρέ - καρέ οι πρώτες προσπάθειες εισβολής των μεταναστών στο νέο λιμάνι

Πάτρα: Καρέ - καρέ οι πρώτες προσπάθειες εισβολής των μεταναστών στο νέο λιμάνι  Ξεκίνησαν σήμερα μαζί με τα πλοία και τα… γιουρούσια

Ξεκίνησαν σήμερα μαζί με τα πλοία και τα… γιουρούσια





Μαζί με τα πρώτα πλοία στο νέο λιμάνι, που τα καλοδέχτηκαν φορείς της πόλης και του ΟΛΠΑ, στον χώρο μπήκαν σήμερα και οι μετανάστες( ΦΩΤΟ). Το φαινόμενο σύμφωνα με πληροφορίες, θα πάρει διαστάσεις τις επόμενες ημέρες, σε μια προσπάθεια τόσο των κυκλωμάτων όσο και των μεμονωμένων μεταναστών, να καταγράψουν τις αδυναμίες του συστήματος, τις αντιδράσεις και τα αντανακλαστικά των λιμενικών, που ανέλαβαν με την ίδια δύναμη και χωρίς ποιοτική αναβάθμιση και βοήθεια με σύγχρονα μέσα, την φύλαξη και την προστασία των εγκαταστάσεων εντός και εκτός περιοχής του ISPS.
Οι μετανάστες έκαναν αισθητή την παρουσία τους κατά κύματα σήμερα το πρωί και σε μικρές ομάδες επιχειρούσαν να εισβάλουν στις νέες εγκαταστάσεις, τεστάροντας χρόνους, δυσκολίες και… «καβάτζες» για να κρυφτούν.
Πρόβλημα για αυτούς αποτελεί η μεγάλη έκταση που πρέπει να διασχίζουν ακάλυπτοι μέχρι να φτάσουν στον φράχτη του ISPS, γιατί αυτό θα εχει σαν αποτέλεσμα, να γίνονται με ευκολία αντιληπτοί από τους λιμενικούς.
Από την πλευρά τους οι λιμενικοί χωρίς ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα, καλούνται αυτοί που με το ζόρι και αυτοθυσία επόπτευαν την περιοχή του λιμανιού από την οδό Νορμαν μέχρι την οδό Γούναρη, τώρα να έχουν την ιδία αποτελεσματικότητα για τριπλάσια και πλέον έκταση, με εξωτερική περίφραξη τουλάχιστον για ένα χρόνο, από…λαμαρίνες!!!
Να σημειώσουμε επίσης, πως ενώ έχουν τοποθετηθεί κάμερες παρακολούθησης, εν τούτοις το λιμενικό δεν εχει κέντρο λήψης εικόνας, με αποτέλεσμα η κατόπτευση του τεραστίου χώρου να γίνεται στο τρίτο λιμάνι της χώρας, με την μέθοδο των… Ινδιάνων ( κυάλια ).
Κύκλοι του λιμενικού φοβούνται, πως σε ενδεχόμενο αιφνιδιασμό από τους μετανάστες και σε περίπτωση ομαδικής επέλασής τους προς τα πλοία, λόγω και της μειωμένης δύναμης αλλά και του τεραστίου εύρους των ακαλύπτων χώρων, είναι αδύνατο να ανασχεθουν όπως γινόταν στον μόλο του Αγίου Νικολάου.
Σε κάθε περίπτωση η λειτουργία του νέου λιμανιού ξεκίνησε και το μεταναστευτικό πρόβλημα θα πρέπει να περάσει σε μια άλλη τακτική για την αντιμετώπισή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...