EΠΣ Ηλείας : Οι προκηρύξεις πρωταθλημάτων και Κυπέλλου 2011-12


sxoinas_prooΑνακοινώθηκαν σήμερα από την ΕΠΣ Ηλείας οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων (ανδρών και υποδομών) για τη σεζόν 2011-12 καθώς και του Κυπέλλου. Όλες οι αλλαγές σε πλέι οφ και πλέι άουτ.
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας, αφού έλαβε υπ’ όψη:
  1. Την  Αθλητική Νομοθεσία που ισχύει σήμερα.
  2. Τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (Κ. Α. Π.), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.
  3. Το καταστατικό της.
  4. Την υπ’ αριθμ. 38/6-7-2011 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της
  5. Το καταστατικό και τους Κανονισμούς της ΕΠΟ.
  6. Τους Κανόνες Παιχνιδιού, που ισχύουν διεθνώς.
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ
Τους αγώνες των ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ της ποδοσφαιρικής περιόδου 2011-12,  ως εξής:
  1. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1΄  ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
  2. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α2΄  ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
  3. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  Β΄   ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
  4. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ με τους όρους που ρητά ορίζονται παρακάτω:

ΑΡΘΡΟ 1: «ΕΝΝΟΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ – ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ»
Η προκήρυξη αυτή είναι ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για την κατάρτιση σύμβασης προσχώρησης μεταξύ της Διοργανώτριας, που είναι η Ε.Π.Σ. Ηλείας και των Σωματείων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα, που αυτή η προκήρυξη ορίζει.
Κατ’ εφαρμογή δε των διατάξεων του ισχύοντος Καταστατικού της Ε.Π.Ο., η παρούσα δήλωση συμμετοχής αποτελεί ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΗ ΑΠΟΔΟΧΗ του καταστατικού αυτού και των εκδοθέντων η εκδοθησομένων Κανονισμών της ΕΠΟ.
Ακόμα δε για την επίλυση κάθε αθλητικής διαφοράς από την εφαρμογή του καταστατικού αυτού και των προαναφερόμενων Κανονισμών αναγνωρίζονται και καθίστανται αποκλειστικά αρμόδια τα θεσμοθετημένα αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα ενώπιον των οποίων τα σωματεία αναλαμβάνουν την υποχρέωση να απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο.

  • Κάθε σωματείο όλων των κατηγοριών που έχει δικαίωμα και επιθυμεί να συμμετάσχει στα πρωταθλήματα αυτά, πρέπει να υποβάλει στην Ε.Π.Σ. Ηλείας μέχρι την Παρασκευή 05/08/2011, γραπτή δήλωση συμμετοχής, σε σχετικό έντυπο που σας κοινοποιούμε. Παράλληλα, πρέπει να προσκομίσει εγγράφως τη σύνθεση του Δ.Σ. με την  έναρξη και λήξη της θητείας του, όπως εμφανίζεται στο βιβλίο πρακτικών της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου, σε σχετικό έντυπο που σας αποστέλλουμε, καθώς και fax ή e-mail για την αποστολή εγγράφων, που αφορούν το σωματείο, τηλέφωνο σταθερό απαραιτήτως καθώς και κινητό του εκπροσώπου του στην Ε.Π.Σ.Η.




  • Σωματείο που δεν θα δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα που δικαιούται να λάβει μέρος, υποχρεούται εντός επτά εργάσιμων (7)  ημερών από τη λήξη της προθεσμίας να δηλώσει συμμετοχή σε κατώτερη κατηγορία διαφορετικά υποβιβάζεται στη Γ΄ ερασιτεχνική κατηγορία βάσει του άρθρου 7, παράγραφος 3.
  • Σωματείο, που ενώ δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα δεν κατέρχεται ν’ αγωνιστεί ή παραιτηθεί από αγώνα ή αγώνες ή αποχωρήσει από το πρωτάθλημα ή παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους του ελάχιστου επιτρεπομένου ορίου ποδοσφαιριστές για την έναρξή του χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, εκτός από την καταβολή κάθε σχετικής δαπάνης τιμωρείται  με απώλεια των αγώνων, αφαίρεση δύο (2) βαθμών από τον πίνακα βαθμολογίας της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, και αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της επομένης αγωνιστικής περιόδου καθώς επίσης και με χρηματική ποινή  χιλίων (1000 €) για κάθε αγώνα που δεν τελείται εξ υπαιτιότητάς της βάσει του άρθρου 17 παράγραφος 2,  και του άρθρου 36 παράγραφος 1  ΚΑΠ.

ΑΡΘΡΟ 2: «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ»
A1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (16 ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΕΝΑΣ ΟΜΙΛΟΣ)
  1. ΠΑΜΒΟΥΠΡΑΣΙΑΚΟΣ Α.Ο
  2. Α.Π.Ο. ΔΟΞΑ Ν ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ
  3. Α.Γ.Σ. ΔΑΦΝΗ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ
  4. Α.Ο.Π. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΥΡΓΟΥ
  5. Α.Ο. ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΩΛΕΝΗΣ Ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ
  6. Α.Π.Σ. ΗΛΕΙΑΚΟΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ
  7. Α.Ο. ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ
  8. Α.Σ. ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ ΑΙΑΣ
  9. Α.Π.Σ. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ
10. Α.Ο. ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΒΟΥΝΑΡΓΟΥ
11. Α.Ο ΧΕΙΜΑΔΙΟΥ Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ
12. Α.Ο. ΑΛΦΕΙΟΣ ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ
13. Α.Π.Σ. ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ Ο ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ
14. Α.Π.Σ. ΑΧΙΛΛΕΥΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
15. Π.Γ.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΑΒΑΛΛΙΩΝ
16. Α.Π.Ο. ΝΙΚΗ ΤΡΑΓΑΝΟΥ

Α2 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (16 ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΕΝΑΣ ΟΜΙΛΟΣ)
  1. Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑΣ
  2. Α.Ο. ΑΡΗΣ ΣΤΡΕΦΙΟΥ
  3. Α.Ο. ΚΑΣΤΡΟΥ
  4. Α.Ε. ΚΑΝΟΥΛΙΩΝ ΠΥΡΓΟΥ
  5. Π.Α.Ο. ΚΑΚΟΒΑΤΟΥ
  6. Α.Σ. ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ
  7. ΛΕΥΚΟΣ ΑΣΤΗΡ ΣΚΟΥΡΟΧΩΡΙΟΥ
  8. Α.Γ.Π.Σ. ΠΕΛΟΨ ΠΥΡΓΟΥ
  9. Α.Ο. ΧΑΒΑΡΙΟΥ
10. Α.Ο. ΠΑΝΩΛΕΝΕΙΑΚΟΣ ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ
11. Α.Ο. ΝΕΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΥΝΕΙΚΩΝ
12. Α.Π.Ο ΚΟΥΡΤΕΣΙΟΥ
13. Α.Ο ΑΛΦΕΙΟΝΙΣ ΑΛΦΕΙΟΥΣΑΣ
14. Α.Π.Σ. ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ
15. Π.Σ. ΑΕΤΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΗΝΕΙΑΣ
16. Α.Ε. ΔΗΜΗΤΡΑΣ Ο ΑΡΗΣ

Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (32 ΣΩΜΑΤΕΙΑ)
  1. ΗΛΕΙΑΚΟΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ
  2. Α.Ο. ΠΛΑΤΑΝΟΥ Ο ΕΡΜΗΣ
  3. Α.Ο. ΑΜΠΕΛΩΝΟΣ





  1. Α..Π.Σ. ΠΕΛΟΨ ΠΕΛΟΠΙΟΥ
  2. Α.Π.Ο. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΑΡΡΑΧΙΟΥ
  3. Α.Ο. ΚΑΛΛΙΚΩΜΟΥ Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ
  4. Α.Ο. ΝΕΔΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙΟΥ
  5. Α.Ο. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  6. Α.Ο. ΑΡΗΣ ΛΑΝΘΙΟΥ
10. Α.Ο. ΑΠΟΛΛΩΝ Ν. ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ
11. Α.Ο. ΜΥΡΤΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
12. Α.Ο. ΔΟΞΑ ΕΛΑΙΩΝΑ
13. ΩΛΕΝΕΙΑΚΟΣ ΩΛΕΝΗΣ Α.Ο.
14. Α.Ο. ΕΝΙΠΠΕΥΣ ΛΑΤΖΟΙΟΥ
15. Α.Ο. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΠΥΡΓΟΥ
16. Α.Π.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΑΜΠΟΥ
17. Α.Σ. ΜΥΡΣΙΝΑΙΚΟΣ ΜΥΡΣΙΝΗΣ
18. Α.Π.Σ ΑΓΙΑΣ ΜΑΥΡΑΣ ΔΟΞΑ
19. ΑΕΤΟΣ ΑΛΠΟΧΩΡΙΟΥ Α.Ο.
20. Α.Π.Ο. ΙΟΝΙΚΟΣ ΛΥΓΙΑΣ ΓΛΥΦΑΣ
21. Α.Π.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΕΡΑΚΙΟΥ
22. Α.Ο. ΞΥΛΟΚΕΡΑΣ Ο ΑΡΗΣ
23. Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΒΑΣΙΛΩΝ
24. Α.Π.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
25. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ Α.Ο.
26. Α.Ε. ΝΕΩΝ ΖΑΧΑΡΩΣ
27. Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΡΔΑΜΑ
28. ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΟΥΜΕΡΟΥ
29. Α.Ο. ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΝΕΟΣ ΚΟΡΟΙΒΟΣ
30. Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
31. Α.Ο ΛΕΟΝΤΕΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
32. Α.Ε. ΕΛΠΙΔΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ

  • Ο καθορισμός της σύνθεσης των ομίλων της κατηγορίας αυτής θα γίνει αργότερα σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής και τον ΚΑΠ.

Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  (ΔΥΟ ΟΜΙΛΟΙ)
  1. Α.Π.Σ. ΠΑΛΑΙΟΒΑΡΒΑΣΑΙΝΗΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ
  2. Α.Ο. ΠΡΑΣΙΝΟΥ Ο ΠΗΓΑΣΟΣ
  3. Α.Ε. ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΩΝ 1992
  4. Α.Ε. ΠΗΝΕΙΑΣ
  5. Α.Ο. ΜΑΚΡΙΣΙΩΝ ΜΑΚΡΙΣΙΑ
  6. Α.Ο. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΚΑΠΕΛΕΤΟ ΗΛΕΙΑΣ
  7. Α.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΥΡΓΟΥ
  8. Α.Ο. ΒΡΙΝΑΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ
  9. Α.Ο. ΜΑΓΟΥΛΑΣ
10. Α.Ο. ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑΣ
11. Α.Π.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΑΛΜΩΝΗΣ
12. Α.Ο. Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ
13. ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΥΕΛΛΑ ΖΑΧΑΡΩΣ
14. Α.Ο ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ
15. Α.Ο. ΝΕΟΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΣΤΕΙΚΩΝ
16. Α.Ο. ΣΩΣΤΙΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ
17. Α.Π.Ο. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
18. Α.Π.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ ΡΟΥΠΑΚΙΟΥ
19. Α.Π.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ
20. Α.Ο. ΚΟΡΥΦΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
21. Α.Ο. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

  • Δικαίωμα συμμετοχής στη Γ΄ ερασιτεχνική κατηγορία έχουν επίσης όσα σωματεία επαναδραστηριοποιηθούν ή αναγνωριστούν και εγγραφούν στη δύναμη της ΕΠΟ και της ΕΠΣΗ μέχρι την κλήρωση του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.



  • Ο καθορισμός της σύνθεσης των ομίλων της κατηγορίας αυτής θα γίνει αργότερα σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής και τον ΚΑΠ.

  • Το σωματείο ΑΟ ΑΡΗΣ ΣΤΡΕΦΙΟΥ θα ξεκινήσει το παρόν πρωτάθλημα με αρνητική βαθμολογία δύο (-2) βαθμών λόγω μη καθόδου του σε αγώνα πρωταθλήματός του την περίοδο 2010-11.
  • Το σωματείο ΑΟ ΚΑΣΤΡΟΥ θα ξεκινήσει το παρόν πρωτάθλημα με αρνητική βαθμολογία έξι (-6) βαθμών λόγω μη καθόδου του στο πρωτάθλημα  την περίοδο 2010-11.
  • Το σωματείο ΑΟ ΠΕΛΟΨ ΠΕΛΟΠΙΟΥ θα ξεκινήσει το παρόν πρωτάθλημα με αρνητική βαθμολογία έξι (-6) βαθμών λόγω μη καθόδου του στο πρωτάθλημα  την περίοδο 2010-11.
  • Το σωματείο ΑΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ θα ξεκινήσει το παρόν πρωτάθλημα με αρνητική βαθμολογία δύο (-2) βαθμών λόγω μη τέλεσης αγώνα εξ’ υπαιτιότητάς του την αγωνιστική περίοδο 2010-11.
  • Το σωματείο ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ θα ξεκινήσει το παρόν  πρωτάθλημα με αρνητική βαθμολογία δύο (-2) βαθμών λόγω διακοπέντα εξ’ υπαιτιότητάς του αγώνα πρωταθλήματος την αγωνιστική περίοδο 2010-11.
  • Το σωματείο ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΥΕΛΛΑ ΖΑΧΑΡΩΣ θα ξεκινήσει το παρόν πρωτάθλημα με αρνητική βαθμολογία δύο (-2) βαθμών λόγω διακοπέντα εξ’ υπαιτιότητάς του αγώνα πρωταθλήματός του την αγωνιστική περίοδο 2010-11.
  • Το σωματείο ΑΟ ΝΕΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΥΝΕΙΚΩΝ θα ξεκινήσει το παρόν πρωτάθλημα με αρνητική βαθμολογία δύο (-2) βαθμών λόγω διακοπέντα εξ’ υπαιτιότητάς του αγώνα πρωταθλήματός του την αγωνιστική περίοδο 2010-11.
ΑΡΘΡΟ 3: « ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ – ΠΑΡΑΒΟΛΟ»
Εφόσον δεν υπάρξει ανάγκη μεταβολής τα πρωταθλήματα θ’ αρχίσουν ως εξής:
  • Η Α1, Α2  και Β΄ ερασιτεχνική κατηγορία στις 17 & 18 Σεπτεμβρίου 2011.
  • Η Γ΄ ερασιτεχνική κατηγορία στις 15 & 16 Οκτωβρίου 2011.
  • Κάθε σωματείο πριν την έναρξη των αγώνων πρωταθλήματος και Κυπέλλου της ποδοσφαιρικής περιόδου 2011-2012 οφείλει υποχρεωτικά
να εφοδιαστεί με το δελτίο πιστοποίησης προπονητή ή το δελτίο υπευθύνου αγωνιστικής λειτουργίας το οποίο και θα προσκομίζουν στο διαιτητή, πριν την έναρξη του αγώνα. Σε αντίθετη περίπτωση το σωματείο θα τιμωρείται με χρηματική ποινή εκατόν πενήντα  (150 €)  για κάθε αγώνα που σωματείο στερείται του δελτίου πιστοποίησης προπονητή ή υπευθύνου αγωνιστικής λειτουργίας.
  • Κάθε σωματείο που έχει δικαίωμα και επιθυμεί να μετάσχει στα πρωταθλήματά μας, πρέπει μέχρι την Παρασκευή 05 Αυγούστου 2011 μαζί με τη δήλωση συμμετοχής, να καταβάλει παράβολο σε μετρητά ποσόν 150 € για την Α1 κατηγορία, 100 € για την Α2 κατηγορία, 80 € για την Β΄ κατηγορία και 60 € για τη Γ΄ κατηγορία.
  • Επίσης τα σωματεία όλων των κατηγοριών θα καταβάλουν το ποσόν των 100 € ως συμμετοχή στο Ταμείο Τραυματισθέντων Ποδοσφαιριστών της ΕΠΣΗ.
  • Η κλήρωση των αγώνων πρωταθλήματος Α1, Α2 και Β΄  ερασιτεχνικής κατηγορίας θα γίνει την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011 και ώρα 21.00 στο Εργατικό Κέντρο Πύργου (οδός Ξάνθου 6).
  • Η κλήρωση των αγώνων πρωταθλήματος Γ΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2011 και ώρα 19.00 στα νέα ιδιόκτητα γραφεία της ΄Ενωσης οδός Δραγατσανίου και Παπαφλέσσα,1ος όροφος (Πλατεία Ξυστρή).

ΑΡΘΡΟ 4: «ΣΤΟΛΕΣ ΟΜΑΔΩΝ – ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ»
Οι ομάδες που μετέχουν στα πρωταθλήματα δηλώνουν στη Διοργανώτρια τα χρώματά τους, καθώς επίσης και τις εναλλακτικές περιπτώσεις στις στολές των ποδοσφαιριστών ( φανέλες – παντελονάκια – κάλτσες).
Η δήλωση αυτή γίνεται συγχρόνως με τη δήλωση συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα. Στην περίπτωση που τα χρώματα των δύο αγωνιζομένων ομάδων είναι όμοια ή παρεμφερή, η γηπεδούχος ομάδα είναι υποχρεωμένη ν’ αλλάξει στολή. Ομάδες που επιθυμούν να διαφημίσουν πάνω στις στολές των ποδ/στών τους διάφορα προιόντα, αφού τύχουν της σχετικής έγκρισης, οφείλουν να τηρούν τις προυποθέσεις του άρθρου 14 του ΚΑΠ.
΄Ολες οι ομάδες υποχρεούνται να παρουσιάζονται στους αγώνες πρωταθλημάτων μας, με τους ποδοσφαιριστές να φέρουν στις φανέλες τους υποχρεωτικά αρίθμηση  από το ένα (1) έως το δεκαοκτώ (18).
Δεν επιτρέπεται η αναγραφή του ονόματος των ποδοσφαιριστών στις φανέλες, όπως επίσης και η αναγραφή αριθμού μεγαλύτερου του δεκαοκτώ (18). Οι διαιτητές θα πρέπει να απαγορεύουν τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή με αριθμό φανέλας μεγαλύτερου του δεκαοκτώ (18).
Κάθε σωματείο υποχρεούται να γνωρίσει στην Ε.Π.Σ. με την δήλωση συμμετοχής, το γήπεδο   (ιδιόκτητο ή ιδιόχρηστο) στα οποία επιθυμεί να αγωνίζεται ως γηπεδούχος. Τα σωματεία της Α1 και Α2  κατηγορίας θ’ αγωνίζονται υποχρεωτικά σε  γήπεδο με χλοοτάπητα (φυσικό ή πλαστικό) και θα δηλώνουν δύο γήπεδα  (ιδιόκτητα ή ιδιόχρηστα).
Το σωματείο που δηλώνει γήπεδο, το οποίο ανήκει σε άλλο σωματείο ή Αρχή, πρέπει να συνοδεύει τη δήλωση συμμετοχής με έγγραφη συγκατάθεση (παραχωρητήριο)  του σωματείου ή της Αρχής που ανήκει το γήπεδο.
Η έγγραφη συγκατάθεση (παραχωρητήριο γηπέδου), έντυπο της οποίας αποστέλλομε, υποχρεωτικά υπογράφεται από τον Δήμαρχο ή τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο επί των Αθλητικών θεμάτων του Δήμου, στον οποίο ανήκει το γήπεδο και θα έχει ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.
Τα σωματεία που έχουν ιδιόκτητο γήπεδο ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να το διαθέσουν στην Ε.Π.Σ.Η.  για τους αγώνες των πρωταθλημάτων της.
Μετά την έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου ΔΕΝΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ σε κανένα σωματείο να γνωρίσει στην Ε.Π.Σ.Η. ότι επιθυμεί ν’ αγωνιστεί σε άλλο γήπεδο εκτός των γηπέδων που με την αρχική δήλωση συμμετοχής έχει εκφράσει την επιθυμία ν’ αγωνιστεί, εκτός κι αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι, που θα τους κρίνει το Δ.Σ  της ΄Ενωσης.
Σωματείο, που ενώ έχει δηλώσει ιδιόκτητο γήπεδο ή έχει παραχωρητήρια από το Δήμο και τα γήπεδα αυτά καταστούν ακατάλληλα ή γίνει άρση των παραχωρητηρίων προσωρινή ή οριστική από το Δήμο είναι υπεύθυνο να υποδεικνύει στην Επιτροπή Πρωταθλήματος τουλάχιστον τέσσερις ημέρες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα εναλλακτικό γήπεδο τέλεσης αγώνα. Σε αντίθετη περίπτωση η Διοργανώτρια ορίζει γήπεδο, όπως αυτή κρίνει.

ΑΡΘΡΟ 5: «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΏΝΩΝ»
Το πρόγραμμα των αγώνων θα καταρτιστεί μετά από δημόσια κλήρωση η κοινοποίηση του οποίου θα γίνει πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων.
Τα γήπεδα τέλεσης των αγώνων, οι γηπεδούχες ομάδες, η ημέρα και η ώρα έναρξης των αγώνων θα οριστούν με το πρόγραμμα των αγώνων.
Ομάδα που με δική της ευθύνη δεν προσέρχεται ν’ αγωνιστεί σε αγώνα πρωταθλήματος ή κυπέλλου ή με υπαιτιότητά της δεν διεξαχθεί αγώνας ή αποχωρήσει από το πρωτάθλημα θα υφίσταται τις συνέπειες του άρθρου 17  του ΚΑΠ.
Τα σωματεία της Α1 κατηγορίας υποχρεούνται να συμμετέχουν με μία ομάδα, στα πρωταθλήματα υποδομής που διοργανώνει η ΕΠΣΗ (παιδικό, ή προπαιδικό). Οι ποδοσφαιριστές που θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα Υποδομής απαραίτητα θα αγωνίζονται με δελτίο αθλητικής ιδιότητας. Ταυτόχρονα με τη δήλωση συμμετοχής θα υποβάλουν και Υπεύθυνη δήλωση που θα γνωστοποιείται σε ποιο πρωτάθλημα Υποδομής επιθυμούν να συμμετάσχουν.
Ομάδα που παρά τα παραπάνω δεν συμμετέχει στα πρωταθλήματα Υποδομής, αυτόματα διακόπτεται η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα Α1 κατηγορίας και υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.
Σε περίπτωση μη καθόδου της ομάδας  σε τρεις (3) αγώνες στο πρωτάθλημα Παίδων ή Προπαίδων, τότε η ανδρική ομάδα θα τιμωρείται με ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από τον πίνακα βαθμολογίας του τρέχοντος πρωταθλήματος και χρηματική ποινή εκατό ευρώ (100€) για κάθε αγώνα που δεν τελείται.
Σε περίπτωση που ομάδα της Α1 κατηγορίας δηλώσει συμμετοχή σε πρωτάθλημα Υποδομής αλλά  δεν κατέλθει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα αυτό θα αφαιρούνται από το τρέχον πρωτάθλημα της ανδρικής ομάδας (Α1 κατηγορία)   έξι (6) βαθμοί.
Η Διοργανώτρια μπορεί να πραγματοποιεί αλλαγές ημέρας και ώρας των αγώνων, όπου αυτή κρίνει σωστό. Η ειδοποίηση των σωματείων σε περίπτωση αλλαγής ημερομηνίας και ώρας ή σε περίπτωση νέου ορισμού λόγω αναβολής ή διακοπής αγώνα γίνεται από τη Διοργανώτρια με FAX ή συστημένη επιστολή ή τηλεφωνικά ή με ενημέρωση από το Δελτίο Τύπου της ΕΠΣ Ηλείας  στις τοπικές εφημερίδες τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 6: «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ»
Για κάθε αγώνα η Διοργανώτρια θα ορίζει εκπρόσωπό της (ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ) από τον πίνακα που καταρτίζεται από την αρμόδια Επιτροπή Πρωταθλήματος.
Για τη διευκόλυνση του έργου της Επιτροπής και την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, καλούνται τα σωματεία να υποδείξουν στην Ε.Π.Σ. πρόσωπα εκ των μελών τους, που είναι γνώστες των κανονισμών, για να χρησιμοποιηθούν στους αγώνες.

ΑΡΘΡΟ 7: «ΑΔΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ»
Με την κοινοποίηση του αγωνιστικού  προγράμματος παρέχεται και η άδεια τέλεσης των αγώνων.

ΑΡΘΡΟ 8: «ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ – ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ»
Κάθε ομάδα πρέπει να είναι εφοδιασμένη με το απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό και λοιπά μέσα πρώτων βοηθειών, αν γίνεται δε, να εξασφαλίζει και γιατρό αγώνα. Σε
όλους τους αγώνες πρωταθλήματος Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η παρουσία γιατρού στα γήπεδα, η οποία θα αναγράφεται στο φύλλο αγώνα και θα συνοδεύεται από υπογραφή και σφραγίδα του γιατρού αγώνα.
Σε περίπτωση απουσίας γιατρού το υπόχρεο (γηπεδούχο) σωματείο θα τιμωρείται με χρηματική ποινή εκατό (100 €).
Η δαπάνη για την παρουσία του γιατρού στο γήπεδο θα καλύπτεται από την ΕΠΣ Ηλείας με το ποσόν των τριάντα (30 €) για κάθε αγώνα.
Σε περίπτωση που στο φύλλο αγώνα δεν υπάρχει σφραγίδα ιατρού δεν θα καλύπτεται η δαπάνη για την αμοιβή του γιατρού από την ΕΠΣ Ηλείας.

ΑΡΘΡΟ 9: «ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ»
Για κάθε αγώνα θα συντάσσεται από το διαιτητή το Φ.Α. το οποίο είναι έντυπο της Διοργανώτριας, σε τέσσερα αντίτυπα, από τα οποία ένα θα περιέρχεται οπωσδήποτε μέχρι την επομένη του αγώνα στην Ε.Π.Σ. Ηλείας, και από ένα θα παραδίδεται στους αρχηγούς των διαγωνιζομένων ομάδων.
Η υπογραφή του Φ.Α. από τους αρχηγούς είναι υποχρεωτική (η τυχόν άρνηση ή αμέλεια υπογραφής επισύρει ποινή για τον αρχηγό μίας (1) αγωνιστικής). ΄Έχουν όμως το δικαίωμα οι αρχηγοί να ζητήσουν από το διαιτητή να αναγράψει τις τυχόν διαφωνίες ή επιφυλάξεις τους.
Η υπογραφή του Φ.Α. από τους αρχηγούς των ομάδων, δεν έχει την έννοια της αποδοχής των αναγραφομένων, παρά μόνο τη γνωστοποίηση αυτών μέσω στων αρχηγών στις ομάδες.
Σε ό,τι αφορά τα παραπτώματα των ποδοσφαιριστών κατά τη διάρκεια του αγώνα και μέχρι την υπογραφή του Φ.Α., τα οποία τιμωρούνται με το άρθρο 10 του Π.Κ. δεν χωρεί καμία ανταπόδειξη.
Οι Διαιτητές και βοηθοί αγώνων θα ορίζονται από την Επιτροπή Διαιτησίας.
Τα έξοδα διαιτησίας πρέπει οπωσδήποτε να καταβληθούν πριν την έναρξη του αγώνα με ευθύνη του γηπεδούχου σωματείου. Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί η αποζημίωση, ο αγώνας δεν αρχίζει και το γηπεδούχο σωματείο τιμωρείται με αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και χρηματική ποινή, ενώ μέχρι την εξόφληση της δαπάνης διαιτησίας και της χρηματικής ποινής στη διοργανώτρια δεν ορίζονται οι αγώνες της ομάδας αυτής οι οποίοι και κατακυρώνονται υπέρ της αντιπάλου ομάδας με τέρματα 3-0 άνευ αγώνα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 παρ. 15 του ΚΑΠ.
Ο διαιτητής του αγώνα οφείλει να βρίσκεται στο γήπεδο 45΄ λεπτά τουλάχιστον πριν την έναρξη του αγώνα και να είναι εφοδιασμένος με την προκήρυξη πρωταθλήματος ή του Κυπέλλου όσον αφορά τον αγώνα, που θα διευθύνει. Σε περίπτωση που επιτρέπεται η συμμετοχή αλλοδαπών ποδοσφαιριστών υποχρεούται στην προσεκτική παρατήρηση της έναρξης και λήξης ισχύος των αθλητικών δελτίων τους και εφ’ όσον εξ’ αυτών δεν καλύπτεται η συμμετοχή τους απαγορεύει την αναγραφή τους στο φύλλο αγώνα ενημερώνοντας σχετικά την ομάδα τους. Είναι επίσης υποχρεωμένος όπου δεν υπάρχει γιατρός αγώνα να ελέγχει για την ύπαρξη φαρμακείου και στα δύο διαγωνιζόμενα σωματεία Εάν δεν υπάρχει φαρμακείο θα αναφέρει τούτο στις παρατηρήσεις του στο φύλλο αγώνα και το υπαίτιο σωματείο θα τιμωρείται με χρηματική ποινή 100 €. Σε αντίθετη περίπτωση ο διαιτητής θα τιμωρείται από το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο με ποινή απαγόρευσης διεύθυνσης αγώνων για δύο (2) τουλάχιστον μήνες.
Μπορεί κατά την κρίση της η Διοργανώτρια και λόγω έλλειψης διαιτητών ένας αγώνας να πραγματοποιηθεί με ένα διαιτητή και ένα βοηθό ή και μόνο ένα διαιτητή ανάλογα την κρισιμότητά του. Η τριπλέτα θα συμπληρώνεται από φίλαθλο ή παράγοντα που υποχρεωτικά θα υποδεικνύεται από τα διαγωνιζόμενα σωματεία βάσει του άρθρου 12 του ΚΑΠ.

ΑΡΘΡΟ 10: «ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ – ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ»
Για τις ενστάσεις (άρθρο 23 του ΚΑΠ) το παράβολο ορίζεται στο ποσόν των διακοσίων  (200) €. Οι διαγωνιζόμενες ομάδες μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις, όπως αυτές προβλέπονται σύμφωνα με  το άρθρου 23 του ΚΑΠ.
Η συζήτηση των ενστάσεων είναι υποχρεωτική, τυχόν δε παραίτηση της ενιστάμενης ομάδας είναι ανίσχυρη και δεν λαμβάνεται υπόψη (άρθρο 23 παρ 7 του ΚΑΠ.).
Σε περίπτωση που γίνεται δεκτή ένσταση, το παράβολο θα επιστρέφεται στο ενιστάμενο σωματείο.
ΑΡΘΡΟ 11: «ΗΛΙΚΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ»
  • Σε όλες τις κατηγορίες θα αγωνίζεται ένας μικρός ποδοσφαιριστής ηλικίας 18 ετών και προγενέστερα σε όλη την διάρκεια του αγώνα (έτος γέννησης 01/01/1993 και μεταγενέστερα).
  • Σε περίπτωση αλλαγής του θα αντικαθίσταται με ποδοσφαιριστή ίδιας ηλικίας.
  • Στο πρωτάθλημα Γ΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας μπορούν να συμμετέχουν στηναρχική ενδεκάδα μέχρι και τρεις (3) ποδοσφαιριστές άνω των 34 ετών (δηλαδή γεννηθέντες πριν την 1/1/1977) και μπορούν ν’ αντικαθίστανται από ποδοσφαιριστές της ίδιας ηλικίας.
  • Εφόσον διαπιστωθεί παράβαση των διατάξεων του παρόντος άρθρου  πριν την έναρξη του αγώνα και κατά τον έλεγχο των δελτίων, ο διαιτητής υποχρεούται, να μην τελέσει τον αγώνα και η υπαίτια ομάδα έχει τις επιπτώσεις του άρθρου 21 παράγραφος 2α του ΚΑΠ.
  • Εάν παρ’ όλα αυτά ο αγώνας διεξαχθεί η συμμετοχή του ποδοσφαιριστή θεωρείται αντικανονική συμμετοχή και σε περίπτωση ένστασης το υπαίτιο σωματείο θα έχει τις επιπτώσεις του άρθρου 23 ΚΑΠ.

ΑΡΘΡΟ 12: «ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ»
Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας την ποδοσφαιρική περίοδο 2011-12 θα διεξαχθεί σε έναν (1) όμιλο των δεκαέξι (16) σωματείων. Ο πρωταθλητής  για να ανέλθει  στην Δ΄ Εθνική κατηγορία θα δώσει αγώνες κατάταξης οριζόμενους από την ΕΠΟ.
Υποβιβάζονται στην Α2 κατηγορία σε συνάρτηση  τυχόν υποβιβασμού από τη Δ΄ Εθνική σωματείου, τόσα σωματεία (το λιγότερο τρία) όσα απαιτούνται, ώστε το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας την ποδοσφαιρική περίοδο 2012-2013 να διεξαχθεί σε έναν (1) όμιλο των δεκαέξι (16) σωματείων, συμπεριλαμβανομένων των δύο (2) πρώτων σωματείων του πίνακα βαθμολογικής κατάταξης της Α2 κατηγορίας ή όσων σωματείων απαιτείται ώστε το πρωτάθλημα της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας την ποδοσφαιρική περίοδο 2011-2012 να διεξαχθεί σε έναν όμιλο των δεκαέξι (16) ομάδων.
Ειδικότερα: Αν από τη Δ΄ Εθνική υποβιβαστεί ένα σωματείο και ανέλθει ο πρωταθλητής στη Δ΄ Εθνική κατηγορία υποβιβάζονται από την Α1 κατηγορία τρία (3) σωματεία και ανέρχονται από την Α2 κατηγορία τρία (3) σωματεία. Αν υποβιβαστεί από τη Δ΄ Εθνική ένα (1) σωματείο και δεν ανέλθει ο πρωταθλητής στην Δ΄ Εθνική Κατηγορία υποβιβάζονται από την Α1 κατηγορία τρία (3) σωματεία και ανέρχονται από την Α2 κατηγορία δύο (2) σωματεία. Αν υποβιβαστούν από τη Δ΄ Εθνική δύο (2) σωματεία και ανέλθει ο πρωταθλητής στην Δ΄ Εθνική  υποβιβάζονται στην Α2 κατηγορία τρία (3) σωματεία και ανέρχονται από την Α2 κατηγορία δύο (2) σωματεία. Αν υποβιβαστούν από τη Δ΄ Εθνική δύο (2) σωματεία και δεν ανέλθει ο πρωταθλητής υποβιβάζονται τέσσερα (4) σωματεία στην Α2 κατηγορία και ανέρχονται δύο (2) σωματεία από την Α2  στην Α1 κατηγορία.

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ  Α1  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ   PLAY OFFSPLAYOUTS
Σε περίπτωση που η πρώτη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα στην κανονική περίοδο έχει διαφορά τουλάχιστον τεσσάρων (4) βαθμών από τη δεύτερη ομάδα, δεν θα πραγματοποιηθούν αγώνες play offs μεταξύ των δύο σωματείων της γενικής κατάταξης και η πρώτη ομάδα ως πρωταθλήτρια θα δώσει αγώνες κατάταξης για την  άνοδο στην Δ΄ Εθνική κατηγορία (σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΟ).
Σε περίπτωση που η διαφορά του πρώτου και του δεύτερου σωματείου στην γενική κατάταξη είναι μικρότερη των τεσσάρων (4) βαθμών θα πραγματοποιούνται αγώνες  play off μεταξύ τους.
ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΩΝ PLAYOFFS
Οι αγώνες play offs μεταξύ των δύο πρώτων σωματείων της γενικής κατάταξης θα είναι διπλοί. Ο 1ος αγώνας θα γίνει στην έδρα του σωματείου με την υψηλότερη βαθμολογία. Ο 2ος αγώνας θα γίνει στην έδρα της δεύτερης ομάδας του βαθμολογικού πίνακα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα διεξαχθεί και 3ος αγώνας στην έδρα του πρώτου σωματείου του βαθμολογικού πίνακα της κανονικής περιόδου. Η 1η ομάδα του βαθμολογικού πίνακα χρειάζεται τέσσερις (4) βαθμούς, η δε 2η ομάδα χρειάζεται πέντε (5) βαθμούς για να ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια. Σε περίπτωση τριών ισοπαλιών ευνοείται η 1η ομάδα της γενικής κατάταξης της κανονικής περιόδου.
Στους αγώνες PLAYOFFS της Α1 κατηγορίας είναι υποχρεωτική η παρουσία γιατρού ευθύνη του γηπεδούχου σωματείου. Σε περίπτωση απουσίας γιατρού ο αγώνας δεν θα διεξάγεται και το γηπεδούχο σωματείο θα υφίσταται τις κυρώσεις που προβλέπονται από το άρθρου 21 ΚΑΠ.
ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΩΝ PLAYOUTS
Η 15η και η 16η ομάδα του βαθμολογικού πίνακα κατάταξης ομάδων της Α1 κατηγορίας υποβιβάζονται απευθείας στην Α2 κατηγορία.
Η 3η ομάδα που θα υποβιβαστεί θα προκύψει από αγώνα play out μεταξύ του 13ου και 14ου στον πίνακα βαθμολογίας της κανονικής περιόδου υπό την προϋπόθεση ότι η μεταξύ τους διαφορά δεν θα υπερβαίνει τους πέντε (5) βαθμούς. Ο αγώνας θα είναι μονός σε ουδέτερο γήπεδο. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος παραμένει στην Α1 κατηγορία η ομάδα που στην κανονική περίοδο είχε την υψηλότερη βαθμολογία.
Σε περίπτωση που υποβιβαστεί  και 4η ομάδα, τότε η 3η και 4η ομάδα που θα υποβιβαστούν  θα προκύψουν  από αγώνες play auts, που θα γίνουν ως εξής:
Η 11η ομάδα θα αγωνιστεί με την 14η ομάδα του βαθμολογικού πίνακα της κανονικής περιόδου, υπό την προϋπόθεση ότι η διαφορά μεταξύ τους δεν θα υπερβαίνει τους εννέα (9) βαθμούς και η 12η θα αγωνιστεί με την 13η ομάδα υπό την προϋπόθεση ότι η μεταξύ τους διαφορά δεν θα υπερβαίνει τους οκτώ (8) βαθμούς.
Οι αγώνες θα είναι μονοί και θα διεξαχθούν σε ουδέτερο γήπεδο. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος παραμένει στην Α1 κατηγορία η ομάδα που στην κανονική περίοδο είχε την υψηλότερη βαθμολογία.
Α2 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το πρωτάθλημα της Α2 ερασιτεχνικής κατηγορίας την ποδοσφαιρική περίοδο 2011- 2012 θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο των δεκαέξι (16) σωματείων.
Προβιβάζονται στην Α1 κατηγορία απευθείας το πρώτο (1ο) σωματείο στη σειρά γενικής κατάταξης και για το δεύτερο (2ο) ή τυχόν και τρίτο (3ο) σωματείο θα πραγματοποιηθούν αγώνες PLAY OFFS σε ουδέτερο γήπεδο. Προϋπόθεση ανόδου του τρίτου  (3ου ) σωματείου στη σειρά κατάταξης είναι η άνοδος του πρωταθλητή της Α1 κατηγορίας στη Δ΄ Εθνική κατηγορία και ο τυχόν υποβιβασμός σωματείου μας από την Δ΄ Εθνική.
Συγκεκριμένα, αν ανέλθουν δύο (2) σωματεία θα γίνει αγώνας play off σε ουδέτερο γήπεδο μεταξύ του δεύτερου (2ου) και του τρίτου (3ου) σωματείου υπό την προϋπόθεση η βαθμολογική διαφορά να μην υπερβαίνει τους πέντε (5) βαθμούς. Το ισόπαλο αποτέλεσμα ευνοεί το σωματείο εκείνο που στο βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει καλύτερη βαθμολογία.
Αν ανέλθουν τρία (3) σωματεία θα γίνουν αγώνες play offς  σε ουδέτερο γήπεδο ως εξής: Ο δεύτερος (2ος) στην κανονική περίοδο θα αγωνιστεί με τον πέμπτο (5ο) της κανονικής περιόδου υπό την προϋπόθεση η βαθμολογική τους διαφορά να μην υπερβαίνει τους εννέα (9) βαθμούς. Ο τρίτος (3ος) στην κανονική περίοδο θα αγωνιστεί με τον τέταρτο (4ο) της κανονικής περιόδου υπό την προϋπόθεση η μεταξύ τους  βαθμολογική διαφορά να μην υπερβαίνει τους πέντε (5) βαθμούς.
Αν η βαθμολογική διαφορά μεταξύ των παραπάνω σωματείων είναι μεγαλύτερη από τις προαναφερόμενες δεν θα διεξαχθεί αντίστοιχα αγώνας play off.
Υποβιβάζονται συνολικά τέσσερα (4) σωματεία στην Β΄ ερασιτεχνική κατηγορία. Συγκεκριμένα υποβιβάζονται απευθείας στη Β΄ ερασιτεχνική κατηγορία τα δύο (2) τελευταία σωματεία του βαθμολογικού πίνακα και τα άλλα δύο (2) σωματεία  θα προκύψουν μέσα από αγώνες PLAY OUTS. Οι αγώνες θα είναι μονοί και θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα.
Ειδικότερα θα αγωνιστεί ο 11ος με τον 14ο και ο 12ος με τον 13ο. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος παραμένει στην κατηγορία η ομάδα με την καλύτερη βαθμολογία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Προϋπόθεση για να διεξαχθούν οι προαναφερόμενοι αγώνες play outs είναι η βαθμολογική διαφορά στην διάρκεια της κανονικής περιόδου μεταξύ του 11ου και του 14ου να μην υπερβαίνει τους εννέα (9) βαθμούς και η βαθμολογική διαφορά μεταξύ του 12ου και του 13ου να μην υπερβαίνει τους οκτώ (8) βαθμούς.

Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το πρωτάθλημα της Β΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας την ποδοσφαιρική περίοδο 2011-2012 θα διεξαχθεί σε δύο (2) ομίλους των δέκα έξι (16) σωματείων ο καθένας με ακριβή γεωγραφικά κριτήρια.
Προβιβάζεται στην Α2 κατηγορία απευθείας το πρώτο (1ο) σωματείο από κάθε όμιλο στη σειρά κατάταξης του βαθμολογικού πίνακα και όσα ακόμη απαιτούνται ώστε την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 το πρωτάθλημα της Β΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας να διεξαχθεί σε δύο ομίλους των δεκαέξι ομάδων έκαστος. Σε περίπτωση που ανέλθουν τρία (3) σωματεία τότε η 3η ομάδα θα προκύψει μετά από αγώνα κατάταξης μεταξύ του δεύτερου (2ου) σωματείου από κάθε όμιλο στον βαθμολογικό πίνακα. Το δεύτερο (2ο) σωματείο του κάθε ομίλου θα προκύψει από αγώνα play off ως εξής: Ο δεύτερος (2ος) στη σειρά κατάταξης με τον πέμπτο (5ο) στο βαθμολογικό πίνακα κάθε ομίλου υπό την προϋπόθεση η μεταξύ τους διαφορά να μην υπερβαίνει τους εννέα (9) βαθμούς. Ο τρίτος (3ος) με τον τέταρτο (4ο) στη σειρά κατάταξης υπό την προϋπόθεση να μην υπερβαίνει τους πέντε (5) βαθμούς. Οι νικητές που θα προκύψουν από τους παραπάνω αγώνες θ’ αγωνιστούν μεταξύ τους. Οι αγώνες θα είναι μονοί, θα γίνουν σε ουδέτερο γήπεδο και σε περίπτωση ισοπαλίας πλεονέκτημα έχει η ομάδα που στην κανονική περίοδο έχει συγκεντρώσει μεγαλύτερη βαθμολογία.
Υποβιβάζονται στη Γ΄ κατηγορία τα τρία (3) τελευταία σωματεία στον βαθμολογικό πίνακα κάθε ομίλου ως εξής: Ο 16ος στη σειρά κατάταξης κάθε ομίλου υποβιβάζεται απευθείας και οι άλλες δύο ομάδες θα προκύψουν μέσα από μονούς αγώνες PLAY OUTS που θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα με τον ακόλουθο τρόπο: Ο 12ος με τον 15ο και ο 13ος με τον 14ο υπό την προϋπόθεση η βαθμολογική διαφορά μεταξύ του 12ου με τον 15ου να μην υπερβαίνει τους επτά (7) βαθμούς και η βαθμολογική διαφορά μεταξύ του 13ου και του 14ου να μην υπερβαίνει τους έξι (6) βαθμούς στην κανονική περίοδο. Οι νικητές των αγώνων παραμένουν στην κατηγορία. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ευνοείται η ομάδα με την καλύτερη βαθμολογία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το πρωτάθλημα της Γ΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας την ποδ/κή περίοδο 20101- 2012
θα διεξαχθεί σε δύο (2) ομίλους, οι οποίοι θα καθοριστούν από το ΔΣ της ΄Ενωσης με ακριβή γεωγραφικά κριτήρια.
Προβιβάζονται απευθείας το πρώτο (1ο) σωματείο κάθε ομίλου, σύνολο δύο (2) σωματεία
Για το δεύτερο (2ο) σωματείο κάθε ομίλου θα διεξαχθούν αγώνες play off ως εξής: Ο δεύτερος (2ος ) με τον πέμπτο (5ο) και ο τρίτος (3ος) με τον τέταρτο (4ο) στη σειρά κατάταξης του βαθμολογικού πίνακα κανονικής περιόδου υπό την προϋπόθεση η βαθμολογική διαφορά μεταξύ του δεύτερου (2ου) και του πέμπτου (5ου) να μην είναι μεγαλύτερη των επτά (7) βαθμών και του τρίτου (3ου) με τον τέταρτο (4ο) να μην είναι μεγαλύτερη των έξι (6) βαθμών. Οι νικητές που θα προκύψουν από τους αγώνες αυτούς θα δώσουν νέο αγώνα
μεταξύ τους και ο νικητής που θα αναδειχθεί θα αποτελέσει την δεύτερη ομάδα κάθε ομίλου που θα  ανέλθει στη Β΄ ερασιτεχνική κατηγορία. Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα, είναι μονοί και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ευνοείται η ομάδα που στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχε καλύτερη βαθμολογία.
Οι ηττημένοι των παραπάνω αγώνων κάθε ομίλου θα δώσουν αγώνα κατάταξης με τον σύμφωνα με τον ΚΑΠ σε περίπτωση που ανέλθει πέμπτη (5η) ομάδα στη Β΄ ερασιτεχνική κατηγορία. Ο αγώνας θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο και σε περίπτωση ισοπαλίας θα τηρηθεί η διαδικασία της παράτασης και των πέναλτυ για την ανάδειξη της νικήτριας ομάδας.

ΑΡΘΡΟ 13: «ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2012-2013
  • Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ 16 σε ΕΝΑΝ (1) ΟΜΙΛΟ
  • Α2 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ 16 σε ΕΝΑΝ (1) ΟΜΙΛΟ
  • Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ 32 σε ΔΥΟ (2) ΟΜΙΛΟΥΣ
  • Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – Τα υπόλοιπα σωματεία μαζί με όσα ήθελαν αναγνωριστεί σε ομίλους, που θα καθορίσει το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Η.

ΑΡΘΡΟ 14: «ΕΠΑΘΛΑ»
Στην πρωταθλήτρια ομάδα κάθε κατηγορίας θα απονεμηθεί ΚΥΠΕΛΛΟ συνοδευόμενο από 22 ΜΕΤΑΛΛΙΑ για τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή της.
ΚΥΠΕΛΛΟ ΗΘΟΥΣ θα απονεμηθεί σε κάθε ομάδα που δεν έχει στην αγωνιστική περίοδο αποβολή ποδοσφαιριστή της και δεν θα έχει πέσει σε παράπτωμα που τιμωρείται με τις διατάξεις του Π.Κ. και του ΚΑΠ.
Το κύπελλο θα συνοδεύεται από χρηματικό ποσόν που θα ορίσει το ΔΣ της ΄Ενωσης.
ΑΡΘΡΟ 15: «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΩΝΩΝ»
Η οικονομική οργάνωση, διαχείριση και έλεγχος των αγώνων των πρωταθλημάτων αυτών, ανήκει στην Ε.Π.Σ. Ηλείας που στην προκειμένη περίπτωση αναθέτει το έργο αυτό
στα γηπεδούχα σωματεία. Η Ε.Π.Σ. Ηλείας φροντίζει για την εκτύπωση των εισιτηρίων όλων των αγώνων πρωταθλήματος και τα παραδίδει στα γηπεδούχα σωματεία.
Τα σωματεία στην αρχή της περιόδου μαζί με τη δήλωση συμμετοχής προμηθεύονται  500 εισιτήρια από την Ε.Π.Σ., η οποία εισπράττει το ετήσιο ποσοστό της, που ανέρχεται στο ποσό των 50 € .
Η τιμή των εισιτηρίων καθορίζεται σε 5,00 € για όλες τις κατηγορίες.
Σωματείο  που δε συμμορφώνεται με την προκήρυξη αυτή και τις οικονομικές οδηγίες της Ε.Π.Σ. Ηλείας ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ προσωρινά ή οριστικά από την οικονομική διαχείριση του γηπέδου του και αυτή γίνεται από την Οικονομική Επιτροπή της Ε.Π.Σ. Ηλείας.

ΑΡΘΡΟ 16: «ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ»
Απαγορεύεται σε ποδοσφαιριστή ν’ αγωνιστεί εντός εικοσιτετραώρου σε δύο αγώνες του σωματείου που ανήκει. Παράβαση της διάταξης αυτής, συνεπάγεται απώλεια του δεύτερου αγώνα, αν υποβληθεί ένσταση αντικανονικής συμμετοχής.
Απαγορεύεται η συμμετοχή σε ομάδα ανδρών ποδοσφαιριστή που δεν έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του.
Το ελάχιστο ΄Ελληνες ποδοσφαιριστές που θα αγωνίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων πρωταθλήματος  θα είναι επτά (7).
Απαγορεύεται η είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους και η συμμετοχή στον αγώνα φυσικού προσώπου που έχει τιμωρηθεί με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα (εφόρου, προπονητή, φυσικοθεραπευτή κ.λ.π.).
  1. Κάθε ερασιτεχνικό σωματείο δύναται να διατηρεί στη δύναμή του αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές μέχρι την ηλικία των 18 ετών χωρίς αριθμητικό περιορισμό.
  2. Άνω των 18 ετών δύναται να διατηρεί στη δύναμή του μόνο μέχρι πέντε (5)  αλλοδαπούς.
  3. Κατά τους αγώνες επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα μέχρι δύο (2) αλλοδαπών ποδοσφαιριστών και η συμμετοχή τους στο αγώνα.  Ενδεχόμενη αναγραφή τριών (3) ή περισσοτέρων αλλοδαπών συνιστά αντικανονική συμμετοχή σύμφωνα με τον ΚΑΠ.
  4. Αντίστοιχα  κατά τους αγώνες επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα μέχρι δύο (2) κοινοτικών ποδοσφαιριστών και η συμμετοχή στον αγώνα. Στη βασική ενδεκάδα του αγώνα δύναται να συμμετάσχουν έως τέσσερις (4) κοινοτικοί ποδοσφαιριστές, εφόσον η αγωνιζόμενη
ομάδα δεν διαθέτει για τη συμπλήρωση του Φ.Α. τον παραπάνω προβλεπόμενο αριθμό αλλοδαπών ποδοσφαιριστών. Όμως η έλλειψη κοινοτικών δεν συμπληρώνεται με αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές.
  1. Οι ομογενείς και οι κοινοτικοί ποδοσφαιριστές δεν λογίζονται ως αλλοδαποί.
Η κατά παράβαση της διάταξης αυτής συμμετοχής αλλοδαπού ποδοσφαιριστή σε επίσημους αγώνες του πρωταθλήματος, συνιστά αντικανονική συμμετοχή η οποία επισύρει, σε περίπτωση ένστασης, τις προβλεπόμενες κυρώσεις.
ΑΡΘΡΟ 17: «ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ»
Η ύπαρξη ή όχι στα γήπεδα μικρής ή μεγάλης αστυνομικής δύναμης, δεν απαλλάσσει τα σωματεία και ιδιαίτερα το γηπεδούχο, της ευθύνης για την τήρηση της τάξης στα γήπεδα.
Είναι απαραίτητα παράλληλα, να στραφούμε με διάθεση και σοβαρότητα στην οργάνωση είτε εξειδικευμένων σεμιναρίων ανάλυσης Κανονισμών Ποδοσφαίρου και Κανονισμών Παιδιάς, είτε μικρών πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπου θα διδάσκεται μαζί με τα άλλα και το φερ – πλέι.

ΑΡΘΡΟ 18: «ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΙΝΩΝ»
Η καταβολή της χρηματικής ποινής γίνεται σε τριάντα (30) ημέρες από την έκδοση της απόφασης. Σε αντίθετη περίπτωση μη καταβολής της οφειλής και εφ’ όσον αυτή υπερβαίνει το ποσόν των 150 € ο αγώνας δεν θα ορίζεται και θα κατακυρώνεται υπέρ του ανυπαίτιου σωματείου.
Σωματείο, που δεν έχει εξοφλήσει τις χρηματικές ποινές τις ποδοσφαιρικές περιόδους 2007-2008, 2008-2009, 2009-2010 & 2010-2011 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να δηλώσει συμμετοχή στο παρόνπρωτάθλημα.
ΑΡΘΡΟ 19: «ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»
Η Διοργανώτρια ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ διατηρεί το δικαίωμα να τοποθετεί μέχρι τρεις (3) διαφημιστικές πινακίδες σε κάθε γήπεδο διεξαγωγής των αγώνων της.

ΑΡΘΡΟ 20: «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΥ ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ»
Θεσμοθετήθηκε   από τη Διοργανώτρια  σύμφωνα με την υπ’ αρ. 6/6-7-2009 απόφαση του Δ.Σ.  αγώνας για την ανάδειξη ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΥ «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» ανάμεσα στον Πρωταθλητή της Α1 κατηγορίας και στον Κυπελλούχο Ηλείας, που θα διεξάγεται πριν την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Ο αγώνας αυτός θα πραγματοποιείται στο ΕΝΩΣΙΑΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ή σε ΟΥΔΕΤΕΡΟ άλλο γήπεδο, που θα ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ.  Σε περίπτωση που πρωταθλητής Α1 κατηγορίας και Κυπελλούχος είναι το ίδιο σωματείο, θα αγωνίζεται ο φιναλίστ του Κυπέλλου.
Την ημέρα ανάδειξης Κυπελλούχου ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ απαγορεύεται η διεξαγωγή οποιουδήποτε ποδοσφαιρικού αγώνα (επίσημου ή φιλικού).
Η παράβαση του άρθρου αυτού θα επισύρει χρηματική ποινή μέχρι ποσού 1000 €.
Οι διαιτητές του αγώνα ανάδειξης κυπελλούχου «ευ αγωνίζεσθαι» δεν δικαιούνται αποζημίωσης διαιτησίας.
ΑΡΘΡΟ 21: « ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα των τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και Κυπέλλου ανήκουν στην αποκλειστική δικαιοδοσία της ΕΠΣ Ηλείας από την οποία χορηγείται η σχετική έγγραφη άδεια κατόπιν εγγράφου αιτήσεως του ενδιαφερόμενου. Απαγορεύεται η ραδιοτηλεοπτική μετάδοση κάθε αγώνα χωρίς την έγγραφη άδεια της ΕΠΣ Ηλείας. Αν παρά ταύτα ο αγώνας μεταδοθεί η γηπεδούχος ομάδα τιμωρείται με κατακύρωση του αγώνα υπέρ του αντιπάλου σωματείου και επιβάλλεται χρηματική ποινή ποσού χιλίων (1000) €.


Σε κάθε περίπτωση η είσοδος ραδιοτηλεοπτικών συνεργείων επιτρέπεται με τη σχετική έγγραφη άδεια της Διοργανώτριας.

ΑΡΘΡΟ 22: «ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»
Η ΕΠΣ Ηλείας διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης άρθρων της παρούσης προκήρυξης, αν μέχρι την ημέρα λήξης των πρωταθλημάτων της, υπάρξει αλλαγή του Νομοθετικού Πλαισίου που διέπει τον Αθλητισμό ή των Κανονισμών Διατάξεων των πρωταθλημάτων.
Η διεξαγωγή των αγώνων των πρωταθλημάτων αυτών, γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας Αθλητικής Νομοθεσίας, του ΚΑΠ και της Προκήρυξης αυτής και
για κάθε τι που δεν προβλέπεται από τα παραπάνω θα αποφασίζει το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Ηλείας.

Εκ της ΕΠΣ Ηλείας
Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                                                                 Ο Γεν Γραμματέας



Άρης Κουλούρης                                                     Χρίστος Πλευριάς

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ