Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός 3-0

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός 3-0

Εναν "Γολγοθά" έχει να ανέβει ο Παναθηναϊκός προκειμένου να μη λάβει τέλος η φετινή συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά κύπελλα από τον Αύγουστο. Οι "πράσινοι" καλούνται σε 7 μέρες (25/08) στο ΟΑΚΑ να ανατρέψουν την ήττα με 3-0 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Δεν μέτρησε κανονικό γκολ του τριφυλλιού.
Eικόνα αγώνα:
Η κλασική χαμένη ευκαιρία του Παναθηναϊκού με τον Κουίνσι στο 3' μπορεί να χαρακτηριστεί και ως "φάση-κλειδί" αφού οι Ισραηλινοί υποχρεώθηκαν να μετριάσουν τον ενθουσιασμό τους και να είναι πιο προσεχτικοί στα αμυντικά τους καθήκοντα. Οι "πράσινοι" με σωστή αμυντική λειτουργία η οποία ξεκινούσε από το μισό γήπεδο, θέλησαν να "χτυπήσουν" στην κόντρα, αξιοποιώντας την ταχύτητα του Κουίνσι. Μάλιστα, ο Γκανέζος έγινε πιο επικίνδυνος όταν άλλαξε αμοιβαία πλευρές με τον Λέτο, αλλά ούτε αυτός, ούτε και ο Τοτσέ σημάδεψαν σωστά όταν βρέθηκαν μόνοι απέναντι από τον Χαϊμοφ. Για το 0-0 του πρώτου μέρους ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό και ο Αλέξανδρος Τζόρβας ο οποίος επενέβη σωτήρια σε δύο περιπτώσεις.
Ο,τι έχτισαν για 45 λεπτά οι παίκτες του Φερέιρα το γκρέμισαν στα πρώτα 20 του δεύτερου μέρους καθώς... ξέχασαν να βγουν από τα αποδυτήρια. Η είσοδος του Κολαούτι στο ματς έδωσε ζωντάνια στους γηπεδούχους οι οποίοι εγκαταστάθηκαν γύρω και μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Ο Κονατέ στο 60' και το εύστοχο πέναλτι του Ατάρ στο 67' έδωσε στους Ισραηλινούς σαφέστατο προβάδισμα.

  Μέχρι το 79ο λεπτό οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα παρέμεναν... αδρανείς, παρακολουθώντας την προσπάθεια των γηπεδούχων να δώσουν διαστάσεις στη νίκη τους. Σε εκείνο το λεπτό μία κεφαλιά του Κατσουράνη και ένα σουτ του Τοτσέ μας θύμισαν ότι υπάρχει και ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο. Μάλιστα, στη δεύτερη περίπτωση η μπάλα φαίνεται να έχει περάσει τη γραμμή του τέρματος των Ισραηλινών, αλλά ο βοηθός διαιτητής παρέμεινε στη θέση του.
Προφανώς, αυτή ήταν μία αναλαμπή και το τελικό, 3-0 διαμορφώθηκε στο 90ό λεπτό με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Ατάρ. 
Κλειδί του αγώνα:
Οι δύο αλλαγές του Ισραηλινού τεχνικού στα πρώτα 5 λεπτά του δεύτερου μέρους άλλαξαν όλη την εικόνα του ματς. Οι Κολαούτι και Μεντούγιανιν έδωσαν ποιότητα και πνοή στη μεσαία γραμμή της Μακάμπι η οποία έπαιξε τον Παναθηναϊκό, κυριολεκτικά, στο μισό γήπεδο.
MVP
Δύσκολο να ξεχωρίσουμε κάποιον μεταξύ των πολλών διακριθέντων που είχαν οι Ισραηλινοί. Ο Χαΐμοφ φώναξε "παρών" όποτε χρειάστηκε και κράτησε ανέπαφη την εστία του, ενώ ο Ντορ  Μίκα ήταν ασταμάτητος στο χώρο του κέντρου καλύπτοντας όλους τους χώρους.
Αδύναμος κρίκος:
Η αλλαγή λογικής στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος κρίνεται, εκ του αποτελέσματος, ανεξήγητη. Οι "πράσινοι" για 45 λεπτά είχαν παθητικό ρόλο, σαν να ήθελαν να κρατήσουν το 0-0 αλλά και να μην γίνουν εμφανείς οι αδυναμίες τους από πλευράς φυσικής κατάστασης. Τουλάχιστον, εάν παρέμενε η "λευκή" ισοπαλία θα έπιανε τόπο αλλά τα παιδαριώδη λάθη των Σπυρόπουλου και Καντέ στα 3 γκολ έφεραν τον Παναθηναϊκό με την πλάτη στον τοίχο.
contra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...