Άνθρωποι, βοηθήστε τον. Άνθρωπος είναι...


AZITITA_1
Είναι ο γνωστός μας, μέσα από τα ρεπορτάζ του IliaPress, «φιλοξενούμενος» του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου.

Τότε, στις  11 Ιουνίου 2011 και με τίτλο «Κοινωνία ώρα μηδέν!»,  με ρεπορτάζ και συγκλονιστικό βίντεο- ντοκουμέντο, είχαμε αναδείξει το δράμα ενός ανθρώπου που ζούσε και, δυστυχώς, ζει ακόμα στα αζήτητα...
Τότε, έστω και «πεταμένος» σε μια γωνιά του Νοσοκομείου, κοιμόταν κάτω από «κεραμίδι», έτρωγε μια μπουκιά ψωμί και ξάπλωνε, το ταλαιπωρημένο από τα χρόνια και από θέματα υγείας σώμα του,  σε κρεβάτι.
Σήμερα, 29 Αυγούστου 2011, ο γνωστός μας «άγνωστος», που εις πείσμα της «στοργικής» μας κοινωνίας ... εξακολουθεί να ζει(!), ξαπλώνει καταγής!
Απέναντι από το... πρώην κατάλυμά του, το Νοσοκομείο. Δίπλα σε ένα περίπτερο. Για στρώμα έχει... χαρτόνια από χαρτοκιβώτια και  σκεπάζει το σκελετωμένο του σώμα, πάλι με... χαρτόνια! Χθες, η γυναίκα που έχει το περίπτερο τον λυπήθηκε και του πήγε μια κουβέρτα... Και η ίδια γυναίκα του δίνει νερό και λίγη τροφή!
 Κάνει ό,τι  μπορεί. Κάνει αυτό που, μέχρι τώρα,  δεν έχει κάνει η οργανωμένη, «πολιτισμένη»  και «φιλεύσπλαχνη» πολιτεία μας.
Κάποιος είπε «Γερμανός είναι, ας πάει στη Γερμανία».
Και ο Ξένιος Ζευς, που πήγε;
Φυσικά και γνωρίζουμε, πως δεν είναι εύκολη η περίπτωσή του. Φυσικά και γνωρίζουμε πως υπάρχουν εμπόδια, κυρίως γραφειοκρατικά. Όμως, κάπου θα υπάρχει λύση.
Στις σύγχρονες κοινωνίες δεν υπάρχουν καιάδες.
Άνθρωποι, άνθρωπος είναι κι αυτός! Βοηθήστε τον...
iliapress

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ