Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Για τα… πανηγύρια!


Για τα… πανηγύρια! 
Ασορτί με την πανηγυρική ατμόσφαιρα για τα 120 χρόνια της Παναχαϊκής παρουσιάστηκε στην Πάτρα η ΑΕΚ!

Χωρίς πειστική δικαιολογία τις απουσίες -απέναντι σε ομάδα που μόλις ανέβηκε στη Football League- η «Ένωση» ηττήθηκε 2-0 και (τουλάχιστον) προβλημάτισε ξανά τους φίλους της!

Ενθαρρυντικό ντεμπούτο (για 45 λεπτά) του Βάργκας, που… πρόλαβε ν' αποφύγει το «ναυάγιο» του β’ μέρους.

Πώς έπαιξε

Με γνωστές τις απουσίες διεθνών (Λυμπερόπουλος, Μάκος, Καφές, Γκούντγιονσεν) και τραυματιών (Δέλλας, Μανωλάς, Μπέλεκ), αλλά και… αναγκαίο το ντεμπούτο του Βάργκας -προκειμένου να πάρει παιχνίδια- τα «κουκιά» του Μανόλο Χιμένεθ για το 4-2-3-1 ήταν μετρημένα.

Έτσι, κάτω από τα δοκάρια ο Ανδαλουσιανός χρησιμοποίησε τον Κωνσταντόπουλο και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- τους Καράμπελα, Κάλα, Χέλγκασον και Γεωργέα. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Βάργκας-Κλωναρίδης, στην τριάδα μπροστά τους οι Λαγός (αριστερά), Κάρλος (επιτελικός), Λεονάρντο (δεξιά) και προωθημένος είναι ο Μπερνς.



Με… Βάργκας την ελπίδα!

Διατεθειμένη να μη… χαλάσει τη γιορτή της Παναχαϊκής μπήκε στο ματς η (χαλαρή) ΑΕΚ. Παρόλο, λοιπόν, που ο Βάργκας έδειξε την «αγένεια» που απαιτείται για αμυντικό χαφ (δυνατός στα μαρκαρίσματα και αξιόπιστος στα αμυντικά του καθήκοντα), ο Χέλγκασον έκανε ό,τι μπορούσε για να «δωρίσει» στους Πατρινούς ένα γκολ για τα 120α γενέθλια τους (μόνο λόγω αστοχίας και Κωνσταντόπουλου, ο Κυβελίδης δεν αξιοποίησε τα δύο κλεψίματα που του έκανε στο δεκάλεπτο).

Έστω κι έτσι, πάντως, η «Ένωση» ανέβασε σταδιακά την απόδοσή της. Όχι αρκετά για να ικανοποιήσει τους πολλούς φίλους της από την Πελοπόννησο που βρέθηκαν στις εξέδρες για να τη δουν. Αλλά αρκετά για να εκμεταλλευτεί τα (νέα) κέφια του Λεονάρντο (εκτέλεση φάουλ στην οποία είπε «όχι» ο Ανδρούτσος και εξαιρετική ασίστ στην οποία είπε «όχι» ο Μπερνς) και να σταθεί καλύτερα στο γήπεδο. Θα… στεκόταν, δε, καλύτερα και στο σκορ, αν ο Κάρλος δεν πετούσε την καλή ευκαιρία που του έφτιαξε ο Καράμπελας πριν τη λήξη.

Έβαλε… νερά!

Δεν έφταναν οι απουσίες, ήρθε και το κύμα αλλαγών (έξι) του Χιμένεθ στην ανάπαυλα. Ο Μιλοσέσκι, όμως (και η απευθείας εκτέλεση φάουλ του που έβαλε μπροστά την Παναχαϊκή) παραήρθαν νωρίς (47’) για να ισχυριστεί η ΑΕΚ πως εκείνο ήταν που την «έπνιξε».

Δυστυχώς, δε, για εκείνη, ούτε οι απόπειρες των Μπερνς και Σιαλμά να της πετάξουν… σωσίβιο στέφθηκαν μ’ επιτυχία (οι καλές ευκαιρίες τους δεν αξιοποιήθηκαν και η συνεργασία τους σταμάτησε με φάουλ-κόκκινη, την οποία λόγω του φιλικού χαρακτήρα του ματς δεν αντίκρισε ο Δαμιανίδης). Αφού, λοιπόν, ο Φουρτάδο αρνήθηκε μια ακόμα ευγενική χειρονομία του Χέλγκασον (ο Αραμπατζής τον πρόλαβε), ο Ταφίλι δεν αρνήθηκε να σκοράρει από κοντά στο τέλος και να… ξεγυμνώσει ακόμα περισσότερο τις αδυναμίες της ΑΕΚ.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Μουράτ Σεροπιάν): Ανδρούτσος, Σπίνουλας (53' Δαμιανίδης, 65' Χλωρός), Ιωάννου, Λαμπρόπουλος, Κοιλιάρας (81' Koκκίνης), Ατματζίδης, Τσεμπερίδης, Φούφουλας (84' Πακάλτσης), Μιλοσέσκι (53' Nτίνας), Κυβελίδης, Φουρτάδο (72' Tαφίλι).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Κωνσταντόπουλος (46' Αραμπατζής), Καράμπελας (46' Κοντοές), Χέλγκασον, Κάλα (55' Βλάχος), Γεωργέας (46' Τσουκαλάς), Βάργκας (46' Γκερέιρο), Κλωναρίδης (82' Φούντας), Λαγός (46' Σιαλμάς), Χοσέ Κάρλος (46' Νικόλτσης), Λεονάρντο (56' Τσίτας), Μπερνς (82' Κατσέτης).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Σταθόπουλος, Παπαδήμας (Κορινθίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...