Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Το τσουνάμι της λαικής οργής ξεκινάει

Η Αθήνα, τις επόμενες ημέρες, θα κινείται στο ρυθμό των διαδηλωτών.
Στους δρόμους βγαίνουν από αύριο εργαζόμενοι και άνεργοι, μαθητές, αλλά και οι «Αγανακτισμένοι», με διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις κατά των νέων μέτρων, του μνημονίου και της επιβολής εκτάκτων εισφορών.

Συνδικάτα, εργατικά σωματεία , οργανώσεις της Αριστεράς, καλούν τον κόσμο να αντιδράσει στις επιλογές κυβέρνησης- Τρόικας και στηρίζουν πρωτοβουλίες μαζικής άρνησης πληρωμής των φορολογικών εισφορών και του ειδικού τέλους για τα ακίνητα. Παράλληλα, εκδηλώσεις διαμαρτυρίες με σύνθημα "όχι στα χαράτσια" θα γίνουν και σε μεγάλες πόλεις της.......

υπόλοιπης Ελλάδας.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αύριο (19.9.2011), στις 12 το μεσημέρι, η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος καλώντας σε μαζική συμμετοχή τον κόσμο, κατά των απολύσεων και των "αντιλαϊκών μέτρων". Οπως επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ η πολιτική που ακολουθούν κυβέρνηση και τρόικα μέρα με την ημέρα «μας καταδικάζει όλους στη φτώχεια, μας οδηγεί στην εξαθλίωση και τη Δημόσια Διοίκηση στη διάλυση». Τονίζει ότι η ελληνική κοινωνία μπορεί να σταματήσει με τους αγώνες της «τις καταστροφικές επιλογές και να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή και μνημονιακή πολιτική και όσους τη στηρίζουν».
Την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, θα συγκεντρωθούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ύστερα από απόφαση που έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η επιλογή του χώρου είναι συμβολική, όπως σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), «για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σε κάθε απόλυση εργαζόμενου, (Πλατεία Κλαυθμώνος: Στην οποία κατά παράδοση συγκεντρώνονταν οι απολυμένοι Δημόσιοι Υπάλληλοι μετά από κάθε αλλαγή της κυβέρνησης που τους είχε διορίσει, πριν ο Ελευθέριος Βενιζέλος καθιερώσει τη μονιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων)».
Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών (Πλατεία Συντάγματος) όπου θα κάψουν τα ειδοποιητήρια για τον έκτακτο φόρο. Νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια, μαθητές που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Συντονιστικού Σχολείων της Αθήνας θα διαδηλώσουν με σύνθημα: «Θέλουμε βιβλία- καθηγητές-σχολεία, ούτε ευρώ από την τσέπη μας, ξεσηκωμός».

Την Τετάρτη (20.9.2011), στη 1 το μεσημέρι, καλεί σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α. ), καταγγέλλοντας την πολιτική κυβέρνησης και Τρόικας που οδηγεί σε κατάργηση φορέων του Δημοσίου, συρρίκνωση της κοινωνικής πρόνοιας, απολύσεις και εργασιακή εφεδρεία, ενώ παράλληλα γυρίζει, όπως λένε, την πλάτη στις πραγματικές ανάγκες αλλά και στα Συνταγματικά δικαιώματα των ΑμεΑ και των οικογενειών τους.


Στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης, απευθύνουν κάλεσμα λαϊκής ανυπακοής και μαζικής άρνησης πληρωμής των φορολογικών χαρατσιών απευθύνουν εργατικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και οργανώνουν συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. «Οι εργάτες, οι εργάτριες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, η νεολαία ένα δρόμο έχουν. Αυτόν της οργάνωσης παντού και της μαζικής άρνησης και ανυπακοής στα χαράτσια. Ούτε ένα ευρώ στα σεντούκια του κεφαλαίου. Δεν έχουμε- δεν θέλουμε να πληρώσουμε το χρέος της πλουτοκρατίας», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ. Το ΚΚΕ στηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες , ενώ και το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής καλεί τον κόσμο να πάει στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Αξίζει να επισημανθεί ότι την Τετάρτη συζητείται στη Βουλή η τροπολογία, για το φόρο στα ακίνητα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.


Την Πέμπτη (22.9.2011), στις 6.30 το απόγευμα, επιτροπή σωματείων, κινήσεων και συνελεύσεων, δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, σχήματα και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) συμμετέχουν με την κίνηση "Δεν χρωστάμε- Δεν Πουλάμε- Δεν πληρώνουμε" σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. «Με τα έκτακτα φοροληστρικά κυβερνητικά και τροϊκανά μέτρα στήνεται η μεγαλύτερη ληστεία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, αλλά προστατεύουν και αφήνουν στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της κίνησης. Θα έχουν μαζί τους ειδοποιητήρια για την έκτακτη εισφορά τα οποία θα κάψουν.


Επίσης, ήδη, η συνέλευση των "Αγανακτισμένων" στο Σύνταγμα αποφάσισε να καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πλατεία Συντάγματος, την Κυριακή (25.9.2011) στις 7 το απόγευμα.
elliniko kafeneio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...