Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω ...ή ...φωνή εισακούσθει?


Κραυγές απελπισίας διαπιστώνουμε ότι βγαίνουν από το στόμα του νέου μας Διευθυντή στο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου Κου Γιώργου Σαϊτά .


Το τελευταίο διάστημα έχουμε αναρτήσει   ,μέσα από αυτό το blog που σαν πρώτο μέρος απήχησης έχει το χωριό μας το Νεοχώρι,ότι ο Κος Σαϊτάς εκλιπαρεί και φωνάζει ότι το σχολείο μας έχει πολλά και μεγάλα προβλήματα .

Όπως μας εξομολογήθηκε ο Διευθυντής του δημοτικού σχολείου η εμφάνιση και η κατάσταση του σχολείου δεν είναι καθόλου τιμητική για το χωριό μας .

Η κατάσταση είναι απογοητευτική ,παραμελημένη και ίσως σε κατάσταση εγκατάλειψης .

Ίσως ευθύνεται η παλαιότερη τοπική αυτοδιοίκηση ανά τα χρόνια και τα όργανα των σχολικών επιτροπών που χωρίς να θέλουμε να θίξουμε και να προσβάλουμε άτομα που παρ όλη την θέληση δεν μπορούσαν να έχουν τα απαραίτητα εφόδια και η πάντα μόνιμη γραφειοκρατεία κολούσε την όποια λύση ,για  να κάνουν αυτό που θα ήταν το σωστό και το καλύτερο για το δημοτικό σχολείο .

Από το σχολείο αυτό,  έχουν περάσει πολλές  γενεές και από τις αίθουσες και από το προαύλιο του.

Οι τότε πρωτάρηδες μαθητές έχουν γίνει γονείς και παππούδες .

Πρέπει λοιπόν αυτό το σχολείο  να συγκινήσει τους τοπικούς άρχοντες και τους απλούς ανθρώπους της μικρής κοινωνίας του Νεοχωρίου και να δώσουν χείρα βοηθείας έτσι ώστε να βρεθούν λύσεις στα πολλά μα πάρα πολλά προβληματά του γιατί  απ΄ότι φαίνετε οι λύσεις έχουν κολύσει στο γνωστό γραφειοκρατικό μηχανισμό,που από μικρά παιδιά θυμόμαστε να γίνετε  αυτό.

Οι έκκληση του Κου Σαϊτά βρήκε προς το παρών ανταπόκριση από τον Αντιδήμαρχο παιδίας και συνχωριανό μας Κο Πόππορη,ο οποίος επισκέφτηκε για δεύτερη φόρά το σχολείο με αρμόδιους τεχνικούς και πολιτικό μηχανικό .

Ελπίζουμε και στην γρήγορη και επίλυση των προβλημάτων του σχολείου μην ξεχνάμε τα σχολεία σε 5 ημέρες ξεκινάνε και στο μέλλον έρχονται πολλά παιδία για το ξεκίνημα της μαθητικής ζωής τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...