Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ζαχάρω: 13 για κακούργημα για τις παράνομες καντίνες


Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας παραπέμπονται να δικαστούν στις 7 Δεκεμβρίου, με σοβαρότατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα,συνολικά δεκατρία άτομα από την Ηλεία.

Ανάμεσά τους εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι δύο έκπτωτοι δήμαρχοι της Ζαχάρως, ο νυν αντιδήμαρχος της Αμαλιάδας, υπάλληλοι της Πολεοδομίας και πολίτες.
Η υπόθεση έχει να κάνει με το σκάνδαλο της παράνομης προσπάθειας εξαφάνισης προστίμου της Πολεοδομίας, ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, που αφορούσε τις παράνομες παραλιακές καντίνες στον «αμαρτωλό» Δήμο της Ζαχάρως.
Το θέμα είχε αποκαλύψει πριν από ένα χρόνο με ρεπορτάζ η «Ε» και αμέσως μετά, με εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας, ξεκίνησε δικαστική έρευνα, η οποία κατέληξε στην παραπομπή με απ’ ευθείας κλήση στο Κακουργιοδικείο Πατρών όλων των εμπλεκόμενων προσώπων.
Με το υπ’ αριθμ. 266/2011 βούλευμα του Συμβουλίου Πατρών απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες ο πρώην νομάρχης και νυν αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, ο υπάλληλος της Πολεοδομίας Πύργου Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος και ο Κωνσταντίνος Παπανικολάου, ιδιοκτήτης καντίνας.
Με βάση το υπ’ αριθμ. 512/2011 πενήντα τριών σελίδων κατηγορητήριο που υπογράφεται από την αντεισαγγελέα Εφετών Πατρών, Βασιλική Ε. Αργύρη, παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι εξής:
Π. Χρονόπουλος (έκπτωτος δήμαρχος Ζαχάρως), Σπ. Μπηλιώνης (αναπλήρωσε τον κ. Χρονόπουλο, αλλά κηρύχθηκε άκυρη η εκλογή του, με απόφαση του γ.γ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου), Β. Παπαδόπουλος (πρώην δήμαρχος Πηνείας και νυν αντιδήμαρχος Αμαλιάδας), Σπ. Φωτόπουλος (δημοτικός σύμβουλος Ζαχάρως, υπάλληλος της τοπικής Πολεοδομίας), Χρ. Κανακόπουλος (προϊστάμενος της Πολεοδομίας Ζαχάρως), Δ. Σπυρούλιας (προϊστάμενος Πολεοδομίας Πύργου), Βελούδω Παναγούλια (πρόεδρος τοπικής κοινότητας Μίνθης), Κ. Μπλάθρας, επιχειρηματίας, Ζ. Κανέλης, ιδιωτικός υπάλληλος, Σ. Αγγελής, επιχειρηματίας, Κάρμεν Μαρί Πώλα Παυλοπούλου – επιχειρηματίας, Κ. Μπαλκάμος, δημόσιος υπάλληλος και νυν προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας στην Ηλεία, και Ελένη Καπογιάννη, δημόσιος υπάλληλος.
Ολοι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, μετά την απολογία τους στον ανακριτή Πύργου, είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση.
Οπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, οι ανωτέρω παραπέμπονται να δικαστούν συνολικά για δεκατέσσερις (!) πράξεις σε βαθμό κακουργήματος, με κυριότερες την απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, παράβαση του άρθρου 1 παρ. 1 του Νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, απιστία σε βάρος του Δήμου Ζαχάρως, συνέργεια σε απιστία, ψευδή βεβαίωση, ηθική αυτουργία σε εξακολουθητική απιστία, απιστία στην υπηρεσία από κοινού κατ’ εξακολούθηση, απιστία στην υπηρεσία άπαξ πλην από κοινού διαπραχθείσα, από την οποία προκλήθηκε ελάττωση της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, ανερχόμενη στα 865.748,93 ευρώ…
Καταλυτικό ρόλο στην εξιχνίαση της πολύκροτης υπόθεσης έπαιξαν οι δύο πολυσέλιδες πορισματικές εκθέσεις της Οικονομικής Επιθεώρησης Δυτικής Ελλάδας, όπου περιγράφεται αναλυτικά η παρανομία που στήθηκε σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.
Η παραπομπή σε δίκη, μεταξύ άλλων και του νυν αντιδημάρχου της Αμαλιάδας, αναμένεται να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, καθώς με βάση το νόμο, το συγκεκριμένο πρόσωπο αναμένεται να τεθεί σε αργία από τον γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου Τάσο Αποστολόπουλο. Ολα τα πρόσωπα, που παραπέμπονται σε δίκη, μέσω των απολογητικών τους υπομνημάτων στον ανακριτή Πύργου δηλώνουν αθώα και υπογραμμίζουν ότι ουδεμία εμπλοκή έχουν με το οικονομικό σκάνδαλο.
Πηγή:ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...