Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Από το κουρείο... στις κάλπες (4/12 ή 11/12);


Από το κουρείο... στις κάλπες (4/12 ή 11/12);
Οι αποφάσεις για το ελληνικό ζήτημα, που αναμένεται να ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης για εμάς... χωρίς εμάς,
θα καθορίσουν και τις πολιτικές πρωτοβουλίες, που έχει κληθεί από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και από την αντιπολίτευση, να αναλάβει ο πρωθυπουργός.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος για το τι πρέπει να πράξει, ώστε να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο και προς αυτήν την κατεύθυνση εξετάζει σειρά εναλλακτικών, με πιθανότερη να φέρει στη Βουλή τη νέα δανειακή σύμβαση, ζητώντας να εγκριθεί με 180 ψήφους.
Όπως ανέφεραν συνεργάτες του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, το τι ακριβώς θα πράξει, εξαρτάται απολύτως από την απόφαση που θα λάβουν οι ισχυροί της Ευρωζώνης, Μέρκελ- Σαρκοζί.
Δεδομένου ότι η απόφαση προφανώς θα είναι δυσμενέστερη για την Ελλάδα σε σχέση με όσα αποφασίστηκαν στη Σύνοδο της 21ης Ιουλίου, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να συγκαλέσει άμεσα τη Βουλή, ενημερώνοντας την εθνική αντιπροσωπεία για τα αποτελέσματα της Συνόδου, τα οποία πιθανόν να θέτουν τη χώρα μπροστά σε μια νέα, σκληρή πραγματικότητα.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει αποφασίσει, αν τελικά υπάρξει νέα δανειακή σύμβαση, να τη φέρει προς ψήφιση στη Βουλή απαιτώντας ευρύτερη της κυβερνητικής πλειοψηφίας θετική ψήφο (180). Αλλιώς, ακούγεται και για εκλογές στις 4 ή 11 Δεκεμβρίου.
Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ωστόσο ότι αυτή δεν είναι η μοναδική επιλογή που έχει ο πρωθυπουργός. Στην παρούσα φάση πάντως μοιάζει μονόδρομος καθώς, όπως σημειώνουν, ο Γ.Παπανδρέου εκ των πραγμάτων θα οδηγηθεί σε νέα πρόταση εθνικής συνεννόησης προς την αντιπολίτευση, με αφορμή τα δεδομένα που θα προκύψουν από την απόφαση της Τετάρτης.
* Εν τω μεταξύ, συγκεντρώνονται υπογραφές βουλευτών κάτω από κείμενο, το οποίο «απαιτεί» από τον πρωθυπουργό «άμεσες αλλαγές» σε κυβέρνηση και κόμμα, ενώ ζητάει από τον ίδιο να δημιουργήσει τις συνθήκες για την ανασυγκρότηση του κομματικού φορέα.
Είτε όμως γίνουν, είτε δεν γίνουν άμεσα, εκλογές, τώρα είναι... αργά.
Η απολύτως λανθασμένη οικονομική πολιτική των (5+2) τελευταίων ειδικά ετών, και που συνεχίζεται καθημερινά, κατέστρεψε τα πάντα. Δεν ξανασηκώνεται ο τόπος, ούτε με ...γερανό.
iliaoikonomia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...