Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΔΗΛΩΣΗ

                                   ΝΑΣΟΥ ΣΤΡΙΓΑ 
                                                                                      
ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 
                                                                                       
ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ – ΚΥΛΛΗΝΗΣ 
                 (Κατάθεση για τα πρακτικά της 16/9/2011 συνεδρίασης του Τ. Σ.)
Έχοντας διανύσει το πρώτο 8μηνο της θητείας μας, ως Τοπικό Συμβούλιο συνεδριάζουμε σήμερα για πρώτη φορά μετά την συνεδρίαση της 20ης Γενάρη για το Τεχνικό Πρόγραμμα, ενώ θα έπρεπε να συνεδριάζουμε κάθε μήνα μια φορά τουλάχιστον σε τακτική συνεδρίαση κι εκτάκτως όποτε  κριθεί αναγκαίο για τις ανάγκες της κοινότητας μας.


 
Αυτό το απόλυτο έλλειμμα λειτουργίας του Τ.Σ. με ώθησε στη απόφαση μου στις 28/7/2011 να το καταγγείλω εγγράφως στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Δυτικής Ελλάδας και να το γνωστοποιήσω στους συνδημότες μας.
Με το ξεκίνημα της θητείας μας, πέραν των γενικών υποχρεώσεων μας ως Τ.Σ. προέκυψε εκτάκτως ένα άκρως σημαντικό ζήτημα Παιδείας για την περιοχή μας και ιδιαίτερα για το Λύκειο Νεοχωρίου το οποίο εξ’αρχης αντιμετωπίστηκε με τον πλέον αρνητικό τρόπο έχοντας γι’αυτό κυρίαρχο ρόλο κι ευθύνη ο πρόεδρος Ν.Ψυχογιός και ο Δήμαρχος Δ. Αρβανίτης.

 -Καταγγέλλω τον πρόεδρο ως βασικό υπεύθυνο για την αντιμετώπιση του ζητήματος και την  αρνητική εξέλιξη του. Ως πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της έδρας του Γυμνασίου –Λυκείου είχε το θεσμικό αξίωμα ,τον θεσμικό ρόλο ,την θεσμική αλλά και την ηθική υποχρέωση να λειτουργήσει ως κινητήριος άξονας αποφάσεων και πρωτοβουλιών καθώς και προώθησης κάθε ενδεικνυόμενη κι απαιτούμενης δραστηριότητας, ώστε όχι μόνο να μην έχουμε αυτή την αρνητική εξέλιξη αλλά να πετύχουμε το μεγάλο ζητούμενο της ενίσχυσης και της αναβάθμισης των σχολικών μας μονάδων όπως ομόφωνα αποφασίσαμε και απαιτήσαμε ως Τ.Σ.στην σύσκεψη της 10/2/2011 με τον προϊστάμενο Β’θμιας εκπαίδευσης Αρ. Ραμαντά ο οποίος αποδεχόμενος το ζητούμενο μας και τις προτάσεις μας εκδήλωσε ότι αυτά θα εισηγηθεί στο Υπουργείο.
 {-Kκαταγγέλλω τον πρόεδρο για εσκεμμένη παρελκυστική συμπεριφορά. Είτε αδρανώντας είτε προβάλλοντας εμπόδια διαρκώς (πολλές φορές με απροκάλυπτο τρόπο) αποτρέποντας και  ακυρώνοντας αναλήψεις πρωτοβουλιών κι εφαρμογές αποφάσεων που είχαμε πάρει ως Τ.Σ.}
Ως πιο σημαντικές και καθοριστικές, αναφέρω τις πιο κάτω.
1)Απενεργοποίησε την Επιτροπή Αγώνα από την πρώτη συνεδρίαση της κατά την όποια μη αποδεχόμενος τα αυτονόητα- ουσιαστικά την ίδια την ύπαρξη και την λειτουργία της .
α)Δεν εκδόθηκε ψήφισμα (η θέση μας, η πρόταση μας-το αγωνιστικό μήνυμα μας προς όλους τους αρμόδιους φορείς και τους κατοίκους της δημοτικής μας Ενότητας και τα Μ.Μ.Ε. β) άρνηση για κάλεσμα στον Δήμαρχο να κλείσει ραντεβού με την Υπουργό άμεσα. γ) άρνηση για κάλεσμα στην αντιπολίτευση του Δημ. Συμβουλίου να στηρίξει τον αγώνα μας) στην ανάγκη οργάνωσης για κλιμάκωση του αγώνα ενισχυτικά στην κατάληψη που είχαν ξεκινήσει οι μαθητές όχι μονό υπήρχε αδιαφορία αλλά επί πλέον καλούσαν τους μαθητές να λήξουν την κατάληψη??
  ---- ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΣΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ --
2)Δεν υλοποίησε την απόφαση του Τ.Σ. να θέσουμε θέμα συζήτησης στην συνεδρίαση του Δημ.Συμβουλίου της 18/4/2011.
3)Δεν υλοποίησε συνειδητά την ομόφωνη απόφαση της σύσκεψης της 21/4/2011 για άμεσο αίτημα για έκτακτη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου για την κατάργηση του Λυκείου Νεοχωρίου.
(Εδώ ο πρόεδρος διέπραξε το μεγάλο ατόπημα-πραξικόπημα)
Λειτουργώντας συνειδητά ως νεκροθάφτης του Λυκείου αλλά και του Γυμνασίου. –απερριψε  το σχέδιο αιτήματος προς τον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου  που είχα ετοιμάσει  προς διευκόλυνση του και συντόμευση του χρόνου επίδοσης του. Αντι αυτού κατασκευάστηκε ένα απόσπασμα πρακτικού μνημείο  αυθαιρεσίας και παραποίησης της συλλογικής - δημοκρατικής και ομόφωνης απόφασης ως προς το αίτημα το όποιο δεν επιδόθηκε στον Δήμο.και που με παρουσιάζει ως διαφωνούντα με όλα τα ανωτέρω ,ακόμη και με την πρόταση μου για έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ.!!! (διαφωνία βεβαίως υπήρχε).

Στην κριτική που άσκησα για την μη ικανοποιητική-( πλημμελή ) αντιμετώπιση του ζητήματος από το Τ.Σ. και την Δημ. Αρχή, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Νεοχωρίου και ο Νεοχωρίτης  Αντιδήμαρχος Γρ. Πόπορης  αφού λιβάνισαν το Δήμαρχο για το έμπρακτο κι αμέριστο ενδιαφέρον του, δήλωσαν (με καμάρι και υπερηφάνεια) οτι εξάντλησε όλα τα περιθώρια, όμως το παλικάρι από το Νεοχώρι έχασε την άνιση μάχη με την Υφυπουργό.
Δήλωσαν ομοφώνως πως ότι έπρεπε να γίνει, έγινε και το θέμα  έκλεισε!! Η Υφυπουργός φταίει και το Υπουργείο.- Ομόφωνα αποδεκτή έγινε και η πρόταση μου!! Μόνο που κανείς από τους δυο δεν  αισθάνθηκε την ανάγκη μήτε την υποχρέωση να πράξει κάτι, έστω για τα προσχήματα!!

(Επισυνάπτω για καταχώρηση στα πρακτικά τα δυο έγγραφα που καταδεικνύουν την διαφορά φιλοσοφίας και ζητημένων καθώς και το έλλειμμα εντιμότητας και νομιμότητας)

4)Από  την επόμενη εβδομάδα μετά το Πάσχα ζήτησα από τον πρόεδρο (ενημέρωσα και τον Ι. Κασσάρα) άμεσα να συγκαλέσει το Τ.Σ. σε έκτακτη συνεδρίαση, κάτι που δεν έπραξε μέχρι σήμερα!!

[Σε καταγγέλλω πρόεδρε, γιατί μη ανταποκρινόμενος στον ρολό σου και στις θεσμικές υποχρεώσεις σου στο κορυφαίο ζήτημα για το χωριό μας και την ευρύτερη περιοχή μας, λειτούργησε συνωμοτικά και προδοτικά επιλέγοντας τον ρολό του αβανταδόρου και προστάτη του Δημάρχου ώστε  ανώδυνα ως πόντιος Πιλάτος να αποφύγει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του όπως έχει θεσμική υποχρέωση για να σταματήσει το διαρκές έγκλημα σε βάρος των σχολείων μας. Τόσο πολύ σε βόλευε και σου αρκούσε η αντικυβερνητική σπέκουλα??  Μήπως δεν είσαι ανεξάρτητος όπως  διακήρυττε  προεκλογικά ο συνδυασμός σου?? ]

Είναι πολιτικά εγκληματικό μικροί άνθρωποι τόσο εύκολα και απλά να χειρίζονται τόσο σοβαρά ζητήματα με τόση ανευθυνότητα και αλαζονεία με τόσο μεγάλες συνέπειες και με πολύπλευρο κοινωνικό κόστος ,ανενόχλητοι και ατιμώρητοι!!
Όταν διαπιστώσαμε το απόλυτο αδιέξοδο λόγω της απροκάλυπτης αδιαφορίας σου πρόεδρε και της ταύτισης σου με την πολιτική του Δημάρχου αποφασίσαμε ως Επιτροπή Αγώνα, την πάσα θυσία για την εισαγωγή του θέματος  στο Δ.Σ. και το πετύχαμε στις 11 Αυγούστου παρά την σθεναρή και πεισματική άρνηση του Δημάρχου, πετυχαίνοντας να αποφασιστεί η συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής με αντιπροσωπευτική σύνθεση για να εργαστεί προς εξεύρεση λύσης-πρόταση προς το Υπουργείο Παιδείας για την βιωσιμότητα των Σχολείων μας.

Εκτός από εσένα  πρόεδρε ο άλλος μεγάλος αδύναμος κρίκος στην αρνητική εξέλιξη κατάργησης του Λυκείου και της εγκατάλειψης του Γυμνασίου είναι ο Νεοχωριτης Δήμαρχος Δημ. Αρβανίτης και τον οποίο καταγγέλω ως φυσικό αυτουργό για το ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση από ελπίδα μας, έγινε εφιάλτης. Αναβάθμιση απαιτούσαμε κι αναμέναμε για τα σχολεία μας –κλείσιμο κι εγκατάλειψη απόλυτη, μας προέκυψε.

ΛΟΓΩ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ, ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ  Γ Κ Ο Λ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ( ΕΑΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ  ΕΙΝΑΙ   ΔΙΚΑΙΟ – Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ   ΚΑΠΟΙΟ   {{ΚΩΛΥΜΑ}}

Γι΄ αυτό  στην πρώτη σύσκεψη του είπα του Δήμαρχου [ Το θέμα είναι δικό σου – πάρτο  επάνω σου ]   

Όμως αυτός,
 Αδιαφόρησε , αντί να σπεύσει να  ζητήσει  ραντεβού με  την   Υπουργό.  Του έκλεισαν ραντεβού με την Υφυπουργό κάποιοι βουλευτές μετά από αίτημα μαθητών και γονέων, (έναν μήνα μετά την κατάληψη) όπου πήγε αναγκαστικά, χωρίς προτάσεις επεξεργασμένες και τεκμηριωμένες και χωρίς εναλλακτικές λύσεις. Μετά την επιστροφή του δεν υπήρξε καμία ενημέρωση, καμία διαδικασία, καμία περαιτέρω αντιμετώπιση  του προβλήματος.


Αρνήθηκε και αγνόησε προτάσεις θετικές  αρμοδίων παραγόντων και του Υπουργείου χωρίς να γνωστοποιηθούν και  διαβουλευθεί με τους φορείς και τα θεσμικά όργανα.!!

Κατά την συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου της 11 Αυγούστου εκτός από την απροκάλυπτη αρνητικότητα του σε όλα, αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Παναγιωτόπουλου για συγκρότηση της επιτροπής προτείνοντας τον Ίδιο ως επικεφαλής, σκοπεύοντας να τον εκθέσει σε όποια θετική  εξέλιξη για το Γυμνάσιο-Λύκειο Νιοχωρίου. Με τον ίδιο προβοκατόρικο τρόπο αντιμετώπισε σε προηγουμένη Συνεδρίαση και τον κ. Νεόφυτο Παπαδόπουλο όταν παρενέβη ενισχυτικά στην προσπάθεια μου να θέσω θέμα συζήτησης για την κατάργηση του Λυκείου. Τον προκάλεσε {{απειλητικά}}να το θέσει ο ίδιος ως αίτημα επίσημα, εάν θέλει, υπονοώντας ότι θα εκτεθεί έναντι των Λεχαινών εάν επιμείνει και θα έχει κόστος. Κάτι που ο ίδιος από την αρχή απέφευγε καταδικάζοντας τα σχολεία μας, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα το λαϊκιστικό άλλοθι φταίει η Υπουργός, η κυβέρνηση.

Στην προτροπή του κ. Παναγιωτόπουλου να συμμετάσχει και αυτός στην επιτροπή αρνήθηκε απόλυτα χωρίς αιτιολογία. Αυτή η αρνητικότητα ήταν γνωστή και αναμενόμενη αυτό που δεν ανέμενα ήταν η συκοφαντική επίθεση εναντίον μου επιχειρώντας να πλήξει το κυρός και την ανιδιοτελή αγωνιστική δράση μου διαβάζοντας επιλεκτικά μέρος της τοποθέτησης μου-πρότασης- από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Τ.Σ. της 10/2/2011 η όποια έγινε ομόφωνα αποδέκτη και απόφαση.

Κάτι που γνώριζε ο κ. Αρβανίτης πολύ καλά έχοντας τα πρακτικά στα χέρια του, και αυτό τον καθιστά απροκάλυπτο λασπολόγο και κοινό συκοφάντη. Ιδιαίτερα, όταν είναι γνωστό στους πάντες το έντονο και διαχρονικό ενδιαφέρον μου για τα προβλήματα εκπαίδευσης και την φθίνουσα πορεία των σχολείων μας καθώς και οι ξεκάθαρες και τεκμηριωμένες απόψεις και προτάσεις μου. (καταθέτω για να καταχωρηθούν στα πρακτικά τρεις ενδεικτικές παρεμβάσεις μου. Δυο αποσπάσματα πρακτικών του Δ.Σ. του Δήμου Κάστρου-Κυλλήνης και το προεκλογικό μου φυλλάδιο του 2010.

[ Παρ’ όλα αυτά (και πολλά άλλα για αργότερα) και με δεδομένη την κατάργηση του Λυκείου, η  Επιτροπή είναι η σπίθα Ελπίδας.Θα την στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, θα παρακολουθούμε τις εργασίες της και θα κρίνουμε το πόρισμα και την εισήγηση της καθώς και την απόφαση του Δημ. Συμβουλίου.]
Μέχρι τότε  ΔΗΛΏΝΩ ότι θα ασχοληθώ μόνο με αυτό το ζήτημα όπου και όποτε χρειαστεί και με τίποτα άλλο.
{{Μετά την κατάληξη του και αναλόγως με το αποτέλεσμα θα αποφασίσω για την περαιτέρω συμμετοχή μου στα κοινά.}}

Υ.Γ. Πρόεδρε, τα γραπτά μένουν και αυτό το επιδιώκουν αυτοί που έχουν και θέλουν να εκφράσουν κάτι που το θεωρούν ανάγκη και υποχρέωση, καθώς επίσης και όταν πρέπει να αποφύγουν κάτι αντίστοιχο με το μνημείο λογοκρισίας παραποίησης και διαστρέβλωσης των πρακτικών 

« Ο κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  ΣΤΡΙΓΑΣ  ΤΟΠΙΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΤΗΣ  ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ  ΔΕΝ  ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ  ΤΑ  ΑΝΩΤΕΡΩ.!!!!!»


            ΝΑΣΟΣ    ΣΤΡΙΓΑΣ

                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...