Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Πολύ "νερό" στη Φολόη - Εκ νέου επιδείνωση από το απόγευμα

Πολύ
ilialive.gr
Ελαφρώς πιο ήπιο από το αναμενόμενο ήταν το σύστημα που μας επηρέασε τη νύχτα προς τα ξημερώματα της Κυριακής, παρ όλα αυτά οι καταιγίδες ήταν αρκετά ισχυρές και έδωσαν
αρκετό νερό, ευτυχώς όμως χωρίς μεγάλη διάρκεια. Μάλιστα στην Φολόη ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) κατέγραψε σε μόλις 6 ώρες 40 χιλιοστά ύψος βροχόπτωσης. Παράλληλα στο λιμάνι του Κατακόλου, πολύ πρόσκαιρα, οι ριπές του ανέμου άγγιξαν τα 90 km/hr (9 μποφόρ) με τη μέση ένταση στα 7 με σχεδόν 8 μποφόρ.
Ύφεση παρουσιάζει η κακοκαιρία από το πρωί της Κυριακής 9/10 στην Ηλεία με αρκετά μεγάλα ανοίγματα, πρόσκαιρα όμως, καθώς νέες καταιγίδες από το νότιο Ιόνιο θα επηρεάσουν σταδιακά από το απόγευμα το νομό με πιθανά ισχυρά κατά τόπους και πάλι φαινόμενα.
Αρκετό νερό έχει πέσει στο σύνολο σχεδόν του νομού. Πάμε να δούμε συνολικά από το βράδυ της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου, έναρξη της κακοκαιρίας, ως και σήμερα το πρωί της Κυριακής 9/10 τα ύψη βροχόπτωσης (σε χιλιοστά) όπως καταγράφηκαν από το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ στο νομό.
Φολόη 69.8 mm
Ζαχάρω  59.4 mm
Ωλένη 52.2 mm
Ανδρίτσαινα  51.0 mm
Βαρθολομιό  48.6 mm
Κατάκολο 47.8 mm
Αμαλιάδα 47.0 mm
Αρχ.Ολυμπία 44.6
Πύργος 43.0 mm
Η ατμοσφαιρική διαταραχή συνεχίζει να επηρεάζει τον καιρό της χώρας μας, αυτή την ώρα καταιγίδες ανοιχτά της Ζακύνθου κινούνται ανατολικά και θα προκαλέσουν εκ νέου ενίσχυση των φαινομένων από το απόγευμα.
Επιμέλεια μετεωρολογικής ενημέρωσης για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...