Aπόφαση σταθμός για υπερχρεωμένα νοικοκυριά


Το Ειρηνοδικείο Λάρισας αποφάσισε τη διαγραφή χρέους προς τράπεζα άνεργης δανειολήπτριας

Νέα δεδομένα, για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες δημιουργεί απόφαση του Ειρηνοδικείου Λάρισας, για διαγραφή χρέους προς τράπεζα, μιας άνεργης δανειολήπτριας.
Το σύνολο του οφειλόμενου ποσού της άνεργης δανειολήπτριας ήταν 26.179,65.Οι έως σήμερα σχετικές αποφάσεις προχωρούσαν στη διαγραφή ποσών, που δεν ξεπερνούσαν το 60% της συνολικής οφειλής και είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται τέτοια απόφαση από ελληνικό δικαστήριο ανοίγοντας τον δρόμο για ανάλογες περιπτώσεις.
Η απόφαση κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς απέρριψε τους ισχυρισμούς των τραπεζών ότι η δανειολήπτρια δεν προσδιορίζει από "πού" βρίσκει το ποσό για το κόστος διαβίωσης αυτής και της οικογένειάς της, αν και εμπεριέχονται στο δικόγραφο της αίτησης τα στοιχεία της μόνιμης αδυναμίας πληρωμής και τα απαραίτητα έγγραφα.
Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι αποφάσεις που εκδίδονται από Ειρηνοδικεία για πολίτες, που ζητούν την δικαστική συνδρομή μετά την αποτυχία εξωδικαστικού συμβιβασμού. Την υπεράσπιση της δανειολήπτριας είχε αναλάβει η Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών Λάρισας μαζί με το ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας.

24h NewsRoom

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ