Αρχαία Ολυμπία: Έβαλαν "λουκέτο" σε παλιό μουσείο - εφορείο - ΙΚΑ - Ακολουθεί το υποκατάστημα της ΑΤΕ


Το Τα πάντα σαρώνει η κρίση στο πέρασμά της. Και μέσα σε αυτά ούτε το λίκνο του πολιτισμού, η παγκόσμια πόλη, η Αρχαία Ολυμπία δεν γλίτωσε από τις συνέπειές των περικοπών που
Αρχαία Ολυμπία: Έβαλαν γίνονται στο όνομα αυτής. Πέρα από το υποκατάστημα του ΙΚΑ στην περιοχή που ήταν λίγο – πολύ γνωστό ότι θα έχει την τύχη του «λουκέτου», εντελώς ξαφνικά έκλεισαν και το παλαιό μουσείο με το παλιό εφορείο της Ζ΄ΕΠΚΑ.
Η κατάσταση αυτή που διαμορφώνεται έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα είχε αναφέρει προ διετίας ο Πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου, από την Αρχαία Ολυμπία, την οποία ήθελε αναβαθμισμένη και πόλη σύμβολο…
Το υποκατάστημα του ΙΚΑ ακολούθησε την τύχη και των υπολοίπων που προγραμματίστηκε από τη διοίκηση του Ιδρύματος, στο νομό. Έκλεισε εν μια νυκτί, και το προσωπικό μεταφέρθηκε στον Πύργο. Μάλιστα με φορτηγό μεταφέρθηκε όλος ο εξοπλισμός που υπήρχε εκεί, ενώ «κατέβηκε» και η πινακίδα του υποκαταστήματος.
Μέχρι στιγμής από την πλευρά του δήμου δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση, πέρα από τα όσα ειπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα, στα μέσα Οκτωβρίου. Μάλιστα ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Κοτζιάς είχε και τη δέσμευση από τη διοίκηση του ΙΚΑ πως θα υπάρξει πριν από οποιαδήποτε κίνηση ενημέρωση για αυτή.
Η κρίση πλήττει δριμύτατα τον πολιτισμό και η Αρχαία Ολυμπία δυστρυχώς δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Το παλαιό μουσείο – των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας και το παλιό εφορείο – μουσείο των ανασκαφών, τέθηκαν εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης προσωπικού. Η δυνατότητα εφεδρείας και κυρίως της πρόωρης συνταξιοδότησης, άδειασε τη Ζ’ ΕΠΚΑ από προσωπικό και μαζί με την αποχώρηση του εποχικού προσωπικού στις 31 Οκτωβρίου το πρόβλημα οξύνθηκε.
Όπως τόνισε σε δηλώσεις της η προϊσταμένη της Ζ΄ΕΠΚΑ Γεωργία Χατζή, «λόγω των πολλών αφυπηρετήσεων υπαλλήλων μας και των παραιτήσεων που γίνονται λόγω των επικρατουσών οικονομικών συνθηκών, έχουμε αποχωρήσεις υπαλλήλων. Στις 31 Οκτωβρίου αποχώρησε και το εποχικό προσωπικό που μας είχε ενισχύσει και είχαμε δυνατότητα να έχουμε ανοιχτά όλα τα μουσεία και τον χώρο.
Οι κρουαζιέρες όμως συνεχίζονται και θα είναι πολλές και μέσα στο Νοέμβριο, ενώ αρκετές θα είναι και τον Δεκέμβριο. Άρα, έχουμε ανάγκη να είναι ενισχυμένος ο αρχαιολογικός χώρος με σωστή φύλαξη και το αρχαιολογικό μουσείο, που έχει τους θησαυρούς της Άλτεως.
Έτσι, ορθολογιστικά και δια της εις άτοπον απαγωγής, με τους αρχιφύλακες αποφασίσαμε ότι δεν είναι δυνατό να αφήσουμε ανοιχτό το παλαιό μουσείο και το εφορείo, προκειμένου να ενισχυθεί και να λειτουργήσει σωστά και ο αρχαιολογικός χώρος και το αρχαιολογικό μουσείο.
Για το σκοπό αυτό καλέσαμε συμπληρωματικά αρχαιοφύλακες και από άλλες μεμονωμένες αρχαιολογικές θέσεις που έχουμε στην ευρύτερη περιοχή. Έτσι πιστεύουμε να λειτουργήσουν αυτοί οι χώροι προς το παρόν μέχρι να ξανανοίξουμε το παλιό μουσείο και το εφορείο» ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Χατζή.
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτά δεν είναι τα μόνα λουκέτα στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει και η κατάργηση του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην πόλη, με διατήρηση του πιο ενεργού υποκαταστήματος στο Πελόπιο.
ilialive

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ