Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Αλλάζει τις ισορροπίες του ντέρμπι η πιθανή απουσία του Ιμπαγάσα;


Και τι ρόλο θα παίξει ο Φουστέρ;

Είναι γνωστό ότι πρόκειται για ένα από τους τρεις τέσσερις καθοριστικότερους παίκτες του Ολυμπιακού.

Η δική του πιθανή (δεν προπονήθηκε ούτε την Πέμπτη) απουσία από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι σίγουρα πλήγμα για την ομάδα του.

Αλλάζει, όμως και τις ισορροπίες του ντέρμπι;

Εκ των προτέρων κανείς δεν μπορεί να το πει. Όπως κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι εν τέλει δεν θα παίξει βασικός ή αλλαγή στο μεγάλο ματς.

Από την άλλη, σε αυτό ακριβώς το ματς επιστρέφει για λογαριασμό του Ολυμπιακού ο Φουστέρ. Τελείως διαφορετικός παίκτης από τον Ιμπαγάσα, αλλά από την άλλη και ποδοσφαιριστής που παίζει στην ίδια θέση με τον Ιμπαγάσα. Και ας μην γελιόμαστε, παρά το γεγονός ότι είναι παίκτες με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά, για να χωρέσουν και οι δύο στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού πάντα γίνεται μία μικρή αλχημεία. Είτε ο Ιμπαγάσα παίζει στη θέση του και ο Φουστέρ… προσποιείται το εξτρέμ, είτε ο Φουστέρ παίζει στη θέση του και ο Ιμπαγάσα παριστάνει το αμυντικό χαφ.

Αυτό θα συμβεί και στο μεγάλο ντέρμπι αν και οι δύο μπορούν να ξεκινήσουν στην ενδεκάδα. Ο Ιμπαγάσα θα παίξει στη θέση του και ο Φουστέρ θα… κάνει το εξτρέμ. Ως εκ τούτου, λοιπόν, τυχόν απουσία του Ιμπαγάσα μπορεί να είναι μεγάλο πλήγμα για τον Ολυμπιακό -θα επιτρέψει όμως στον Βαλβέρδε να βάλει τον κάθε παίκτη στη θέση του και αυτό σίγουρα είναι ένα μικρό κέρδος.

Επίσης, με την απουσία του Ιμπαγάσα, το πρέσινγκ και η πίεση ψηλά του Ολυμπιακού θα γίνει ακόμη πιο αποτελεσματική, διότι ο Φουστέρ σε αυτό το πράγμα είναι μανούλα και σίγουρα και τρέχει και αντέχει περισσότερο από τον Αργεντινό. Επίσης, ο Φουστέρ παίζοντας σε αυτή τη θέση, έχει πολύ πιο εύκολα το γκολ από τον Ιμπαγάσα και αυτό είναι επίσης ένα μεγάλο κέρδος για τον Βαλβέρδε, που ξέρει ότι εκτός από τον Μιραλάς και τον Τζεμπούρ θα έχει στην ενδεκάδα έναν ακόμη παίκτη που μπορεί εύκολα να σκοράρει σε κανονική ροή παιχνιδιού και όχι με στημένη φάση.

Από την άλλη, η πιθανή πλέον απουσία του Ιμπαγάσα δημιουργεί και δύο πολύ μεγάλα σχεδόν αξεπέραστα προβλήματα στον Βαλβέρδε. Το πρώτο, οι εκτελέσεις των στημένων. Κανείς παίκτης του Ολυμπιακού (πλην ίσως του Γιέστε που επίσης όμως δεν θα ξεκινήσει) δεν έχει τα στημένα του Ιμπαγάσα. Και σε ένα ντέρμπι οι καλές εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ είναι αυτές που πολλές φορές το κρίνουν.

Το δεύτερο πράγμα που θα χάσει ο Ολυμπιακός αν ο Ιμπαγάσα δεν παίξει, είναι το κουμάντο στα δύσκολα. Όταν ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα, ο Ιμπαγάσα δεν έχει κανένα πρόβλημα να γυρίσει και να κουβαλήσει τη μπάλα ή να οργανώσει το παιχνίδι από την άμυνα. Ο Φουστέρ δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να κάνει κάτι τέτοιο.

Αν λοιπόν το πρέσινγκ του ΠΑΟ στη μεσαία γραμμή αποδειχτεί ικανό να μπλοκάρει το παιχνίδι του Ολυμπιακού, ο Ιμπαγάσα θα λείψει πάρα πολύ και αυτό θα προκαλέσει μεγάλη νευρικότητα στον Ολυμπιακό. Ο Ιμπαγάσα το κάνει πάντα καλά αυτό, να σπάει δηλαδή το αντίπαλο πρέσινγκ και να αποφορτίζει την ομάδα γυρνώντας αρκετά πίσω για να πάρει μπάλα, κάτι που δύσκολα μπορεί να κάνει άλλος παίκτης και μάλιστα τόσο αποτελεσματικά.

Η πιθανή απουσία λοιπόν του Ιμπαγάσα είναι μεγάλη πληγή για τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν, όμως και κάποιοι λόγοι για να πιστεύει κανείς ότι δεν θα είναι καταστροφική και ότι υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις (εξαιρετικό ματς από Φουστέρ στη φυσική του θέση ) να αποδειχτεί ότι εν τέλει δεν ήταν καν πρόβλημα για τον Ολυμπιακό.

Πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...