Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Τραγικό τέλος για τον θεατρικό παραγωγό Βαγγέλη Λειβαδά

Νεκρός ανασύρθηκε μετά από πυρκαγιά στο διαμέρισμα όπου έμενε στη Γλυφάδα ο θεατρικός επιχειρηματίας Βαγγέλης Λειβαδάς. Στο νοσοκομείο η σύζυγός του Σμαρούλα Γιούλη

Τραγικό θάνατο βρήκε ο 90χρονος θεατρικός παραγωγός Βαγγέλης Λειβαδάς, μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο διαμέρισμα του στον 3ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Κολοκοτρώνη 19 στη Γλυφάδα Αττικής.
Η σύζυγός του και ηθοποιός Σμαρούλα Γιούλη, νοσηλεύεται με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο "Σωτηρία".
Αρχικά η γνωστή ηθοποιός αρνείτο να εγκαταλείψει το σπίτι και τον νεκρό σύζυγο της, αλλά τελικά διακομίστηκε σε νοσοκομείο προκειμένου να της παρασχεθούν οι απαραίτητες ιατρικές φροντίδες.
Στο διαμέρισμα βρίσκεται κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής που ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά προκλήθηκε από αερόθερμο στο δωμάτιο του και λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, δεν μπόρεσε να απομακρυνθεί εγκαίρως.
Το θέατρο ήταν η ζωή του
Ο Βαγγέλης Λειβαδάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Η πρώτη του δουλειά ως παραγωγός ανέβηκε στο θέατρο το 1958, ενώ είχε στο ενεργητικό του πάνω από 360 παραγωγές.
Ίδρυσε το «Αμφιθέατρο» το 1975 και μετέτρεψε το Θέατρο Καλουτά σε αμφιθέατρο , για τις ανάγκες των έργων και εκεί παρουσίασε τον «Ερωτόκριτο», του Κορνάρου, την «Οδύσσεια» κ.α.
Στη συνέχεια και για πρώτη φορά την εποχή εκείνη ως θεατρικός παραγωγός ανεβάζει στο Θέατρο του Ηρώδου του Αττικού τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη με πρωτοφανή επιτυχία.
Ανέβασε δεκάδες πολυδάπανες παραγωγές και ήταν από τους πρώτους έφερε στην Ελλάδα μεγάλα μιούζικαλ, όπως «Hello Dolly», «Μάγκες και κούκλες», «Grease» κ.α.
Ανέβασε στα θέατρά του έργα σχεδόν όλων των Ελλήνων συγγραφέων όπως: Γρηγόρη Ξενόπουλο, Σπύρο Μελά, Δημήτρη Ψαθά, Γιώργο Ρούσσο, Νίκο Τσιφόρο, Κώστα Πρετεντέρη, Ηλία Λυμπερόπουλο, Κώστα Νικολαϊδη, Αλέκο Σακελλάριο Νίκο Φώσκολο, Παύλο Μάτεσι, Ασημάκη Γιαλαμά, Μέντη Μποστ, Κώστα Μουρσελά, Γιάννη Ξανθούλη, Λάκη Λαζόπουλο, Γιώργο Σκούρτη, Δημήτρη Ευθυμιάδη, Γιώργο Λαζαρίδη κ.α. Έχει τιμηθεί ιδιαίτερα από την Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων (Ε.Ε.Σ) για την πολύπλευρη πολυετή του προσφορά στο Ελληνικό Θέατρο.
Εκατοντάδες σπουδαίοι ηθοποιοί συνεργάστηκαν μαζί του, μεταξύ των οποίων οι: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μίμης Φωτόπουλος, Δέσπω Διαμαντίδου , Σαπφώ Νοταρά, Δημήτρης Ποταμίτης, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Θανάσης Βέγγο, Ντίνος Ηλιόπουλο, Ρένα Βλαχοπούλου, Νίκος Σταυρίδη, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος κ.α.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...