Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Πόσα λεφτά έφαγαν τελικά οι σύμβουλοι του κ. Παπανδρέου;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Με την ευκαιρία της αποκάλυψης περί της αμοιβής Αθεμπίγιο, μήπως μπορούμε να πληροφορηθούμε αν εξακολουθεί να πληρώνεται η στρατιά ξένων «σοφών» που ο κ. Παπανδρέου είχε προσλάβει και εγκαταστήσει στο Μαξίμου προκειμένου να αναδιοργανώσουν το πρωθυπουργικό γραφείο, το κράτος και δεν ξέρω τι άλλο;

Διότι, ως γνωστόν – ή μήπως όχι; - αυτοί απέκτησαν μισθό από την πρώτη στιγμή και με νομοθετική ρύθμιση.

Και επίσης θα θέλαμε να μάθουμε: Τι έγινε; Το αναδιοργάνωσαν το… τιμημένο ή όχι ακόμη;

Βέβαια, το ποσό που έλαβε ο κ. Αθεμπίγιο θεωρήθηκε αμελητέο για το διαμέτρημά του από τους… large της ψωροκώσταινας.

Τι ψυχή έχουν 180 ψωροχιλιάρικα;

Ότι μπορεί να αντιστοιχούν σε 600 έκτακτες εισφορές για τα φτωχόσπιτα αυτών που διέπραξαν το έγκλημα να βάλουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, ούτε που το σκέπτονται.

Αλλά και πάλι, πού να το φανταστούμε όταν τον περασμένο Ιούνιο, εν χορδαίς και οργάνοις ο πολύς Αθεμπίγιο παρουσίαζε την πρότασή του για την ανάπλαση του Ελληνικού – που μάλιστα, όπως μας σέρβιρε ο κ. Παπακωνσταντίνου μαζί με το ποσό της αμοιβής του, δεν είναι δεσμευτική για τον ιδιώτη που θα το αναλάβει.

Μια πρόταση έκανε ο άνθρωπος (72% πράσινο, 15% δρόμοι και 12% δόμηση), μην την πάρουμε τοις μετρητοίς.

Και τι πρόταση! Ό,τι πρέπει για τους μνημονιακούς καιρούς. Ακόμη και… υπογειοποίηση της παραλιακής περιλαμβάνει! Τέτοια ανεδαφικότητα!

Από εκεί και πέρα, τίποτε το εξαιρετικό – οποιοσδήποτε μπορούσε να κάνει ανάλογες προτάσεις και με πολύ λιγότερα λεφτά: Τόσα σπίτια (6.500) με τόσους κατοίκους (15.000), μεταφορά μέρους των υπουργείων (σκεφθείτε να πληρώνουμε και μεταφορικά), συνεδριακό και εμπορικό κέντρο, καλλιτεχνικό κέντρο, γραφεία, πανεπιστήμιο και κέντρο έρευνας (εδώ τα κλείνουμε, ήθελε κι’ άλλα) και μουσείο (ενώ αυτό του Ηρακλείου παραμένει για έκτο χρόνο κλειστό).

Η πρόταση περιλαμβάνει και ολίγη από πράσινη ενέργεια με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις ταράτσες – γιατί ως γνωστόν πρέπει κάποτε να γίνουμε και Δανία του Νότου.

Όπως αποδεικνύεται, ο άνθρωπος κάτι έπρεπε να πει για να δικαιολογήσει τον μισθό του. Τόσον καιρό βολοδέρνει εδώ γύρω.

Από την (προεκλογική) ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου 2009 μας είχε απειλήσει ότι θα μας τον φορτώσει ο κ. Παπανδρέου.

Τότε που μας έλεγε πως το πρότυπό του είναι το οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο της Δανίας.

Στη συνέντευξη Τύπου εκείνης της χρονιάς άρχισε το «παραμύθι Αθεμπίγιο».

«Πριν από δύο εβδομάδες τον πήρα στο τηλέφωνο», μας είχε πληροφορήσει, προσθέτοντας ότι βρισκόταν σε συνεννόηση μαζί του για τη δημιουργία μιας Διεθνούς Επιτροπής Προσωπικοτήτων!

Διότι, όπως μας είπε (ο Παπανδρέου) ότι του είπε (του Αθεμπίγιο) «αύριο ο ελληνικός λαός ενδέχεται να μου δώσει την εντολή και θέλω τη δική σου σοφία, εμπειρία και γνώση, μαζί βεβαίως πάντα με ικανούς Έλληνες ειδικούς, για να δούμε τα θέματα της χωροταξίας, δασών, πόλεων. Και μου είπε ναι. Και μου έχει πει και ονόματα και χρονοδιαγράμματα»!

Είναι να τρελαίνεται κανείς με τι παρίστανε ότι ασχολείται (ο Παπανδρέου)!

Τον Αύγουστο του 2010 ο Αθεμπίγιο μας είχε συστήσει… θεραπεία αδυνατίσματος της Αθήνας με γκρέμισμα κτιρίων σε υποβαθμισμένες περιοχές.

Άλλωστε, μας γυροφέρνει εδώ και χρόνια. Από το 2006 όταν είχε έλθει στην Ελλάδα, προσκεκλημένος του ΙΣΤΑΜΕ και είχε πει ότι η Αθήνα χρειάζεται «έξυπνες, ελαφρές λύσεις» και περισσότερους ελεύθερους χώρους, περισσότερα πάρκα και πλατείες - χώροι οι οποίοι, όπως μας είπε, θα προέκυπταν από την κατεδάφιση παλαιών κτιρίων.

Πηγαίναμε ολοταχώς προς την συμμετοχή ιδιωτών και στη χρεοκοπία, αλλά ο κ. Παπανδρέου είχε… συνεργασία μαζί του (με τον Αθεμπίγιο, για να μην ξεχνιόμαστε) στο γραφείο του στη Βουλή, στις 9 του περασμένου Φεβρουαρίου.

Η εμμονή με τον Αθεμπίγιο καταντά αρρωστημένη. Δεν είχε προλάβει να εκλεγεί (ο Παπανδρέου) και στις 11 Οκτωβρίου του 2009, τον κάλεσε μαζί με πέντε υπουργούς (Χρυσοχοΐδη, Ρέππα, Μπιρμπίλη, Γερουλάνο, Μπατζελή) σε μια εκδρομή με πούλμαν στην Ηλεία – που επίσης θα την αναμόρφωναν!

Την επομένη, 12 Οκτωβρίου, Παπανδρέου και Αθεμπίγιο επισκέφθηκαν τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, προαναγγέλλοντας την αξιοποίησή τους αλά… Βαρκελώνη.

Με όλα αυτά, να κάνουμε τον σταυρό μας. Πάλι φτηνά την βγάλαμε!

Πιο ακριβά πρέπει να μας έχει κοστίσει εκείνη η άλλη επιτροπή ξένων σοφών, που διορίστηκαν τον Φεβρουάριο του 2010 και  έστυψαν το μυαλό τους για να μας πουν πώς θα οργανωνόταν η υπό την κ. Βάρτζελη γενική γραμματεία του πρωθυπουργού.

«Ως τα Χριστούγεννα θα είναι έτοιμη», μας ενημέρωνε η προπαγάνδα στα τέλη του Νοεμβρίου του 2010.

Και μας υπενθύμιζαν τα ονόματα των σοφών που τα σκέφθηκαν όλα αυτά για τη σωτηρία μας:

Kevin Featherstone, Καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών στην Έδρα Ελευθέριος Βενιζέλος και Διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE, Richard Parker, Λέκτορας Δημόσιας Πολιτικής, Σχόλη Διακυβέρνησης,Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, Roger Wilkins, Γενικός Γραμματέας της Γενικής Εισαγγελίας της Κυβέρνησης της Αυστραλίας, Ειδικός Σύμβουλος του πρώην Αυστραλού Πρωθυπουργού, Kevin Rudd, Leif Pagrotsky, Βουλευτής, πρώην Υπουργός Βιομηχανίας & Εμπορίου, Σουηδία, Jeoff Mulgan, τ. Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού, Γραφείου Πρωθυπουργού, Ηνωμένο Βασίλειο, υπό τον αρχικό συντονισμό του τότε υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη.

Τι έκαναν όλοι αυτοί; Μα ασχολήθηκαν «με τη δομική αναμόρφωση των υπηρεσιών του γραφείου του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, την αποτελεσματικότερη λειτουργία των κυβερνητικών οργάνων, την κατάρτιση κώδικα δεοντολογίας Υπουργικού Συμβουλίου και την αλλαγή κανονισμού του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και την αξιολόγηση και θεσμοθέτηση των διαδικασιών επιλογής στελεχών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης»!

Δηλαδή, να τρελαίνεσαι!

Ειδικά με τον Παγκρότσκι, θαμώνα του Συμποσίου της Σύμης, αρθρογράφου του χρηματοδοτούμενου από τον Σόρος προπαγανδιστικού μηχανισμού μαζικής παραγωγής άρθρων  Project Syndicate, που στην… προηγούμενη ζωή του προωθούσε συγκροτήματα ποπ μουσικής και έδινε μάχες για να ενταχθεί η Τουρκία στην ΕΕ. Και τον Ουίλκινς που έψαχνε για γενοκτονία στο Κόσοβο, δικαιολογώντας τους βομβαρδισμούς. Και τον Μάλγκαν, του ιδίου φυράματος, που είχε κάνει για ένα φεγγάρι και… βουδιστής μοναχός!

Όλα αυτά, με το αζημίωτο. Τον Μάρτιο του 2010, ο κ. Ραγκούσης εξασφάλισε τους «ευρωπαϊκού επιπέδου» μισθούς τους με τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο σύστημα επιλογής διευθυντών στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με την τροπολογία, «ο πρωθυπουργός θα μπορεί να συγκροτεί σε περιόδους κρίσης επιτροπές σοφών, για θέματα κατεπείγουσας και μείζονος εθνικής σημασίας. Θα μπορεί να αναθέτει απευθείας σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα την παροχή υπηρεσιών ή την εκπόνηση μελετών, ενώ θα μπορεί να συγκροτεί επιτροπές και ομάδες εργασίας, ενδεικτικά για θέματα οργάνωσης και στρατηγικού σχεδιασμού, δημοσιονομικά και χρηματοοικονομικά θέματα, καθώς και θέματα θεσμών και νομιμότητας του δημόσιου βίου. Οι αμοιβές θα ορίζονται με κοινή απόφαση πρωθυπουργού και υπουργού Οικονομικών και θα είναι σύμφωνες με το κοινοτικό δίκαιο»!

Η τροπολογία ψηφίστηκε πανηγυρικά από όλους τους όψιμους αμφισβητίες, την ώρα που αποφασιζόταν να μην μεταβούν εύζωνοι στην παρέλαση της Ν. Υόρκης για την 25η Μαρτίου, για… λόγους οικονομίας!

Όλοι αυτοί άρχισαν να συνεδριάζουν (και να πληρώνονται), οπότε, τον Δεκέμβριο του 2010 μας ενημέρωσαν πως… θέλουν κι’ άλλους!

Έπρεπε, λέει, να δημιουργηθεί μια ακόμη…  task force, με… επτά νέες διευθύνσεις – «μονάδες», ώστε να λειτουργήσει καλύτερα το Μέγαρο Μαξίμου! Σύνολο, 150 άτομα!

Αμέσως άρχισε η προπαγάνδα περί… νέας δομής του πρωθυπουργικού γραφείου (ούτε το… ΝΑΤΟ να ήτανε)!

Και αποκτήσαμε:

Μονάδα Διοίκησης και Οργάνωσης (45 υπάλληλοι) με τρία τμήματα.

Μονάδα Συντονισμού Ειδικών Προτεραιοτήτων (4 υπάλληλοι).

Μονάδα Παραγωγής Πολιτικής (16 υπάλληλοι). Αυτή ήταν η… καλύτερη. Με τμήματα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, Πράσινης Ανάπτυξης, Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας για τα προβλήματα των ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων και τη… δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, Κράτους και Θεσμών, Παιδείας και Πολιτισμού.

Μονάδα Επικοινωνιακού Σχεδιασμού με 13 άτομα και τρία τμήματα, μεταξύ των οποίων και… Διαχείρισης Κρίσεων!

Μονάδα Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου με 12 υπαλλήλους και τέσσερα τμήματα.

Μονάδα Καινοτόμων Πολιτικών, με 11 υπαλλήλους.

Μονάδα Σχέσεων με την Κοινωνία, με 10 υπαλλήλους και τέσσερα τμήματα.

Τέλος, μια και αποκαλύφθηκε πως ούτε οι άμισθοί είναι… άμισθοι, να μνημονεύσουμε και τον Τομάζο Παντόα Σκιόππα, που τον προσλάβαμε τον Αύγουστο του 2010 και έφαγε κι’ αυτός μπόλικους μισθούς πριν τον καλέσει κοντά του ο Κύριος.

Μήπως μπορεί κάποιος εκ των βουλευτών να καταθέσει ερώτηση ζητώντας να μάθει:

1.Πόσο μας έχουν κοστίσει οι σύμβουλοι του κ. Παπανδρέου αυτά τα δύο καταστροφικά χρόνια.

2.Αν εξακολουθούν να πληρώνονται εις υγείαν των κορόιδων.

3. Αν συμβουλεύουν (λέμε τώρα) και τον κ. Παπαδήμο.

4.Αν ο κ. Παπανδρέου τους πήρε μαζί του για να τον συμβουλέψουν πώς θα καταστρέψει το ΠΑΣΟΚ και την Σοσιαλιστική Διεθνή.

5.Αν οι ασχολούμενοι με την κούρσα διαδοχής γνώριζαν τα ποσά των αμοιβών τους και παρ’ όλα αυτά ανέχονταν αυτήν την σχιζοφρενική κατάσταση.


Υ.Γ.  Ενδέχεται να αποδειχθεί πως έφαγαν τόσα πολλά λεφτά, που θα μπορούσαμε να είχαμε γλιτώσει το χαράτσι μέσω ΔΕΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...