Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Ηλεία: Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και θυελλώδεις ανέμους

Ηλεία: Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και θυελλώδεις ανέμουςΚαθ' οδόν βρίσκεται η ατμοσφαιρική διαταραχή που θα επιδεινώσει το καιρό το τρέχον εικοσιτετράωρο (Σάββατο 17/12) με σταδιακή επικράτηση θυελλωδών νοτιοδυτικών ανέμων
και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η ημέρα θα ξεκινήσει με αρκετή συννεφιά που θα δίνει αρχικά λίγες ασθενείς βροχές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα ενταθούν και προς το απόγευμα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές.

Αν και είναι πολύ δύσκολο και παρακινδυνευμένο να εστιάσουμε σε ποιες περιοχές της Ηλείας πιθανό να σημειωθούν τα πιο ισχυρά φαινόμενα, σύμφωνα με τα περιοχικά μοντέλα υποψηφιότητα για ισχυρές καταιγίδες δίνουν οι περιοχές της βόρειας, βορειοδυτικής Ηλείας.

Το δεύτερο σημαντικό χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας είναι η επικράτηση θυελλωδών νοτιοδυτικών ανέμων. Στις χερσαίες περιοχές του νομού θα πνέουν ισχυροί 6 έως πολύ ισχυροί 7 μποφόρ και στο Ιόνιο θυελλώδεις 8 και πιθανό πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Σταδιακά το βράδυ από τις βορειοδυτικές περιοχές του νομού και στη συνέχεια στις κεντρικές και νότιες περιοχές η κακοκαιρία θα παρουσιάσει ύφεση.

Η θερμοκρασία, λόγω των νοτιάδων, θα κυμανθεί σε υψηλές τιμές 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή 18/12 θα επικρατήσουν αρκετές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες τοπικές ασθενείς βροχές. Από το απόγευμα και κυρίως τις βραδυνές ώρες προς την Δευτέρα, καθώς ένα νέο σύστημα θα αρχίζει να μας επηρεάζει, οι βροχές θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.
Όπως έχουμε ενημερώσει από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας την Δευτέρα 19/12 περιμένουμε εκ νέου σοβαρή επιδείνωση, την οποία και θα δούμε αναλυτικά σε επόμενη ανάρτηση με τα πιο νεότερα προγνωστικά στοιχεία.

Επιμέλεια μετεωρολογικής ενημέρωσης για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...