Ακόμη μια “ζημιά” για τον Παναθηναϊκό


Οι μοναδικές πώλησεις ποδοσφαιριστών που έχει κάνει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, από όσο θυμάμαι, είναι αυτή του Σεϊταρίδη, το 2004 και η περσινή του Σισέ. Με 3 εκ. Ευρώ ο 1ος, γύρω στα 5,5 εκ. Ο 2ος. Καμία όμως, από τις δύο, δεν θεωρήθηκε πετυχημένη κίνηση!



Ο Γιούρκας πουλήθηκε βιαστικά, υπό τον φόβο τραυματισμού, πριν το Euro 2004, μετά το τέλος του οποίου η τιμή του είχε εκτοξευθεί. Ο Σισέ δόθηκε ‘κοψοχρονιά’ προκειμένου να μαζευτούν οι απώλειες εσόδων και να περικοπούν οι δαπάνες σε ένα καλοκαίρι ριζοσπαστικών αλλαγών στο μπάτζετ της ομάδας. Όταν μάλιστα είχαν δαπανηθεί πάνω από 8 εκ. Ευρώ για την απόκτησή του!
Στο παρελθόν, ελεύθεροι, χωρίς κανένα κέρδος για την ομάδα, αποχώρησαν ο Φύσσας, ο Νικοπολίδης, ο Μπασινάς, ο Γκονζάλες, ο Κωνσταντίνου (δεν μπορώ να θυμηθώ πόσοι άλλοι), ενώ έναντι μικρού ανταλλάγματος ‘χάθηκε’ ο Εντόι. Μιλαμέ για τα πρόσφατα. Όχι τα παλιότερα!
Αντίστοιχα, ο κύριος αντίπαλος, Ολυμπιακός, ‘καρπώθηκε’ Νικοπολίδη και Κωνσταντίνου, μοσχοπούλησε τον Καστίγιο (16 εκ. Ευρώ – Σαχτάρ) και μόλις το καλοκαίρι τον Ριέρα. Αμφότερους υπερκοστολογημένους, σύμφωνα με την αντικειμενική ποδοσφαιρική τους αξία και προσφορά, σε περιόδους, μάλιστα, οικονομικής στενότητας, γεγονός που ‘ουδόλως’ …στεναχώρησε τους ερυθρόλευκους. Βέβαια, για παρόμοιους ή άλλους λόγους, ‘χάθηκε’ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και νωρίτερα, αντί μικρού ανταλλάγματος , ο Γιάγια Τουρέ!
Σήμερα δημοσιεύματα θέλουν την Πάρμα να έχει κάνει μία συμφέρουσα και δελεαστική προσφορά στον Σωτήρη Νίνη. Ο νεαρός (22 χρονών) ταλαντούχος Έλληνας διεθνής, ίσως ο καλύτερος στην ηλικία του στη χώρα, έχει το δικαίωμα να υπογράψει από 1η Ιανουαρίου, αφού το συμβόλαιο με τους πράσινους λήγει τον Ιούνιο. Για ακόμη μία φορά ο Παναθηναϊκός πιάνεται στον ύπνο! Οι παλινωδίες της διοίκησης, η αδιαφορία και η αμέλεια οδηγεί τον νεαρό μέσο στην Ιταλία, ελεύθερο, χωρίς ο σύλλογος να αποκομίζει κανένα όφελος! Όταν μάλιστα στο συμβόλαιό του είχε μπει ρήτρα 10 εκ. Ευρώ! Η ‘μη διοίκηση’ δεν φρόντισε να ανανεώσει έγκαιρα το συμβόλαιο του καλύτερου μεταγραφικού χαρτιού που είχε στα χέρια της (μετά τον Σισέ) και έτσι ο Νίνης είναι με το ένα πόδι στην Πάρμα. Ένα σύλλογο που ο ίδιος θεωρεί το καλύτερο σκαλοπάτι για ακόμα πιο πάνω!
Καλή τύχη στον μικρό, που αξίζει την ευκαιρία. Καλά μυαλά στη ‘μη διοίκηση’ που ζημιώνει, ακόμα μία φορά την ΠΑΕ Παναθηναϊκός!
21.12.2011ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ