Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Τέλος το δώρο Χριστουγέννων και στον ιδιωτικό τομέα


Σημειώστε την ημερομηνία που θα πάρετε το δώρο των Χριστουγέννων, γιατί θα είναι και το… τελευταίο, αφού η τρόικα βάζει πλέον ξεκάθαρα χέρι κα στον ιδιωτικό τομέα ζητώντας κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.


Το μικτό κλιμάκιο των επιτρόπων ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να πιέσει τους κοινωνικούς εταίρους, σύμφωνα με την RealNews,ώστε να τους καταργήσουν οριστικά στο όνομα της…
ανταγωνιστικότητας και της μείωσης του μισθολογικού κόστους.

Πριν από περίπου ένα χρόνο οι κοινωνικοί εταίροι, σε συμφωνία με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, είχαν ξεκινήσει να διαπραγματεύονται την συγχώνευση των δύο μισθών, όμως τελικά το θέμα δεν «προχώρησε».

Ωστόσο, το επιχείρημα ότι φέτος πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν χρήματα για το δώρο των Χριστουγέννων, λόγω της δεινής οικονομικής τους κατάστασης, επανέφερε το θέμα.

Αρκετοί επιχειρηματίες, προκειμένου να πληρώσουν το δώρο, το οποίο είναι υποχρεωτικό να καταβληθεί μέχρι κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, δεν πληρώνουν τους μισθούς.

Οι προβλέψεις για το μέλλον είναι δυσοίωνες, αφού αναμένεται να προχωρήσουν σε στάση πληρωμών εντός του 2012 περισσότερες από 145.000 επιχειρήσεις, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, οπότε θα.. λέτε και «ευχαριστώ» αν παίρνετε τον μισθό σας!
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...