Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

"Μαύρα" Χριστούγεννα για την αγορά - Κλειστά τα μισά εστιατόρια στο ρεβεγιόν

Εικόνες με άδειους δρόμους, σβηστά φώτα ή μισοάδειους χώρους διασκέδασης αντίκρυσαν όσοι έλαχιστοι αποφάσισαν να περάσουν τα Χριστούγεννα εκτός σπιτιού. Μόνο έξι στα 10 εστιατόρια παρέμειναν ανοικτά. Τεράστια η πτώση του τζίρου.

Στο σπίτι προτίμησαν να περάσουν οι περισσότεροι την παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων αφού τα πορτοφόλια είναι άδεια και και οι ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν είναι τεράστιες.

Από την μια η έλλειψη χρημάτων στους καταναλωτές και από το 23% του ΦΠΑ έκανε πολλά απο τα μαγαζιά να παραμείνουν κλειστά καθώς δεν υπήρχαν κρατήσεις.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία εστιατόρων μόνο έξι στα δέκα εστιατόρια άνοιξαν για ρεβεγιόν ενώ η πτώση του τζίρου σε όσα έμειναν ανοικτά κυμαίνεται μεταξύ 40 και 60%. Αντίστοιχα στα νυχτερινά κέντρα και τις μουσικές σκηνές η πτώση του τζίρου ξεκινά απο 20% και φτάνει το 40%.

Ακόμα όμως και στα μαγαζιά που έμειναν ανοιχτά, η κατανάλωση ήταν κατα πολύ μειωμένη σε σχέση άλλες χρονιές.


Η εικόνα αυτή άρχισε να φαίνεται απο το πρωί της παραμονής αφού όσοι βγήκαν στα μαγαζιά προτίμησαν απλά να κάνουν μια βόλτα και όχι να ψωνίσουν παρα μόνο τα βασικά. Και η εικόνα αυτή δεν ήταν μόνο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Ενδεικτικά, στη Λαμία οι καταναλωτές έφευγαν απο την κεντρική αγορά της πόλης με τα απολύτως απαραίτητα.
newsit



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...