Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Μένουν, φεύγουν κι… έρχονται!


Απ΄όλα έχει ο… μπαξές στον Παναθηναϊκό! Στο περιθώριο του Δ.Σ που αποφάσισε παράταση της διαδικασίας αύξησης Μ.Κ προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι υποψήφιοι επενδυτές τους οποίους περιμένουν οι «πράσινοι», υπήρξε και κινητικότητα στα μεταγραφικά.


Μια ανάσα από την ανανέωση ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, να μείνει θέλει και ο Σιμάο. Κοντά σε ελευθέρας και ΑΕΚ ο Πετρόπουλος, εξώδικο σε Νίνη.

Αποφάσισαν παράταση

Δεν επιφύλαξε εκπλήξεις το προγραμματισμένο Δ.Σ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το οποίο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Όπως αναμενόταν, τα μέλη είπαν «ναι» στην πρόταση δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί τους Άραβες επενδυτές, ώστε να επιμηκυνθεί μέχρι τις 31/1 η προθεσμία για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Κίνηση που στόχο έχει την διευκόλυνση όσων ενδιαφέρονται για την ομάδα και δεν είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι την ψήφιση στο τέλος Ιανουαρίου του σχετικού νόμου που θα τους επιτρέπει να επενδύσουν σε ελληνικούς συλλόγους.
Χαρακτηριστικό είναι πως όλα τα μέλη ψήφισαν υπέρ της πρότασης.

Παράλληλα, ο Βασίλης Κωνσταντίνου πρότεινε τη σύσταση μιας πενταμελούς επιτροπής η οποία θα έρθει σε επαφή με τους νυν μετόχους σε μια προσπάθεια να τους πείσει να βάλουν το χέρι στην τσέπη ώστε να συνεισφέρουν οικονομικά, αφού τα ταμειακά αποθέματα στερεύουν και μετά τον Φεβρουάριο θα προκύψει σοβαρό πρόβλημα. Τελικά, αποφασίσθηκε πως σε αυτήν την επιτροπή θα συμμετάσχουν οι κ.κ Γόντικας, Κωνσταντίνου, Σωπήλης, Τζήμας, Λουμίδης.

Από τις χαρακτηριστικές στιγμές της διαδικασίας εκείνη κατά την οποία ο Μίμης Δομάζος εξέφραζε τη βεβαιότητά του πως στις 16 Ιανουαρίου το ιδιοκτησιακό καθεστώς στον Παναθηναϊκό θα είναι διαφορετικό.

Ο Δημήτρης Γόντικας μετέφερε στα μέλη του Δ.Σ συζητήσεις που είχε νωρίτερα με τους παίκτες του Παναθηναϊκού σχετικά με την οικονομική κατάσταση στην ομάδα και εξήρε τη στάση τους, ιδιαίτερα αυτή του Γιώργου Καραγκούνη, ο οποίος για μια ακόμη φορά απέδειξε πως είναι κάτι πολύ σημαντικότερο από έναν ποδοσφαιριστή. Στην Παιανία ο «Τυπάρας» πήρε το λόγο και είπε: «Και καθυστερήσεις να υπάρξουν στις πληρωμές θα πρέπει να βάλουμε πλάτη. Κανείς δεν μπορεί να έχει παράπονο από τη συμπεριφορά της ομάδας απέναντί μας».

Αυτοί που μένουν κι αυτοί που φεύγουν

Στο μεταξύ, κινητικότητα παρατηρείται και στα μεταγραφικά ζητήματα. Στο διοικητικό συμβούλιο αναφέρθηκε πως οι «πράσινοι» είναι μια ανάσα από το να συμφωνήσουν με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο για επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών μέχρι το 2015. Σε καλό δρόμο μοιάζει να είναι και η περίπτωση του Μάτε Σιμάο, ο οποίος επίσης βλέπει με καλό μάτι το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στο «τριφύλλι». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σπυρόπουλος που επίσης δείχνει θετικός να ανανεώσει με την ομάδα.

Αντίθετα, πολύ κοντά στην πόρτα της εξόδου βρίσκεται ο Αντώνης Πετρόπουλος. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Έλληνας επιθετικός αναμένεται σύντομα να αποτελέσει παρελθόν από τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» δεν έχουν αντίρρηση να τον αφήσουν ελεύθερο με την προϋπόθεση πως δεν θα διεκδικήσει τα δεδουλευμένα του ύψους 70.000 ευρώ, τα οποία θα λάβει από τη νέα του ομάδα.

Ο ποδοσφαιριστής δεν υπολογίζεται από τον Ζεσουάλντο Φερέιρα, όπως άλλωστε και οι Πλεσί, Σεϊταρίδης, Μελίσσης. Εφόσον αυτοί αποχωρήσουν, ο Παναθηναϊκός ενδέχεται να κάνει και προσθήκες στο ρόστερ του και να προχωρήσει σε απόκτηση ποδοσφαιριστή σε θέση που θα αποφασίσει ο Πορτογάλος τεχνικός του συλλόγου.

Εξώδικο σε Νίνη

Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στον Παναθηναϊκό σχετικά με την συμπεριφορά του Σωτήρη Νίνη όσον αφορά τους χειρισμούς του για το μέλλον του και το πού θα συνεχίσει την καριέρα του. Οι «πράσινοι» απέστειλαν εξώδικο στον εκπρόσωπο του διεθνούς άσου το οποίο θα φτάσει στα χέρια του τις επόμενες ημέρες. Με αυτό κάνουν συστάσεις στον ποδοσφαιριστή έτσι ώστε να του υπενθυμίσουν πως θα μπορεί να συζητήσει με οποιαδήποτε ομάδα επιθυμεί από την 1η Ιανουαρίου του 2012 και όχι νωρίτερα.

Αυτή η κίνηση προκλήθηκε έπειτα από όσα έχουν ακουστεί για το ενδιαφέρον της Πάρμα για να αποκτήσει τον Νίνη. Η ιταλική ομάδα διαβεβαίωσε τον Παναθηναϊκό πως δεν ενδιαφέρεται για τον παίκτη, ενώ από την μεριά του το «τριφύλλι» διεμήνυσε στους Ιταλούς πως είναι παράνομο να προσεγγίζει ποδοσφαιριστές πριν από την καθορισμένη ημερομηνία.

Όπως και να έχει πάντως, το σίγουρο είναι πως το «γυαλί» ανάμεσα σε Νίνη και Παναθηναϊκό έχει ραγίσει και δεν φαίνεται να ξανακολλάει.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...