Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Πύργος: Οι πρώτες 14 διακοπές ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ λόγω οφειλών και χαρατσιού


Πύργος: Οι πρώτες 14 διακοπές ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ λόγω οφειλών και χαρατσιούΑνεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ, στους περισσότερους εκ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και το χαράτσι για τα ακίνητα, οδήγησαν την εταιρία να εκδώσει εντολές και να προχωρήσει
στη διακοπή της ηλεκτροδότησης ακινήτων σε 14 περιπτώσεις. Αφορούν μόνο στην περιοχή ευθύνης της ΔΕΗ Πύργου και μετά τη διακοπή οι μισοί από τους οφειλέτες τακτοποίησαν τους λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της ΔΕΗ Πύργου, Γιώργο Θεοδωρόπουλο, οι 14 εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης προέκυψαν μέσα από το σύστημα με κριτήρια, το ύψος της οφειλής, την περιοχή και το εμβαδόν του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου.

Οι περιπτώσεις που δεν εξοφλήθηκαν οι λογαριασμοί για να γίνει επανασύνδεση, αφορούν σε λογαριασμούς στους οποίους συμπεριλαμβάνεται το χαράτσι για τα ακίνητα. Και όπως γίνεται αντιληπτό αυτό είναι μόνο η αρχή, καθώς η χρονική περίοδος των 80 ημερών λήγει και για άλλους οφειλέτες, οπότε ο αριθμός των διακοπών ηλεκτροδότησης σε ακίνητα αναμένεται να αυξηθεί.
Την ίδια στιγμή φτάνουν και οι λογαριασμοί με τη δεύτερη δόση από το χαράτσι και αυτό δυσχεραίνει κατά πολύ την οικονομική κατάσταση των πολιτών που έχουν δεχθεί μια φοροκαταιγίδα το τελευταίο διάστημα και όλο και περισσότεροι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν.

Στο μεταξύ όπως δημοσιεύσαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση το κίνημα «Δεν πληρώνω» πραγματοποιεί λαϊκή συνέλευση τη Δευτέρα για να εξεταστεί η αντιμετώπιση της κατάστασης.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...