Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ηλεία: Πάγωσε για τρίτη ημέρα ο νομός με -5 βαθμούς Κελσίου


Ηλεία: Πάγωσε για τρίτη ημέρα ο νομός με -5 βαθμούς ΚελσίουΠολύ χαμηλές θερμοκρασίες & ισχυρός παγετός καταγράφηκε στην Ηλεία το βράδυ της Τρίτης 17 Ιανουαρίου, τη νύχτα και νωρίς το πρωί της Τετάρτης 18/1 με τον υδράργυρο να
πέφτει στους -5 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι χαμηλότερες θερμοκρασίες το παραπάνω χρονικό διάστημα ήταν:  Ωλένη -5.3 βαθμούς, Φολόη -3.7, Ζαχάρω -3.1, Αμαλιάδα -2.9, Αρχ.Ολυμπία & Βαρθολομιό -2.5 και Ανδρίτσαινα -1.1 βαθμούς Κελσίου.Στην πόλη του Πύργου το θερμόμετρο έφτασε τον ένα βαθμό πάνω από το μηδέν.
Θα μπορούσαν να είχαν σημειωθεί ακόμα χαμηλότερες τιμές αν επικρατούσε απόλυτη νηνεμία. Κατά διαστήματα έπνεαν ασθενείς άνεμοι στα 2-3 μποφόρ "ελέγχοντας" το φαινόμενο της θερμοκρασιακής αναστροφής, ανακόπτοντας δηλαδή την δραματική πτώση της θερμοκρασίας.
Σύμφωνα με το αρχείο του δικτύου των μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ που αναπτύχθηκε από 2007 στο νομό, η απόλυτη ελάχιστη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στο νομό ήταν στις 18/2/2008 με -6.5 βαθμούς Κελσίου στην Ανδρίτσαινα.
 Επιμέλεια μετεωρολογικής ενημέρωσης για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...